Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Revista CUINA

Portada Cuina 137
Cuina núm. 137. Octubre 2012

Bolets. Les delícies boscanes del Berguedà

En aquest número

Mercat / Al cistell

Pera de Lleida

La fruita de ponent

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Cigronet

El petit de l'Alta Anoia

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Pebre verd

L'amic del filet i l'entrecot

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Patata Bintje

L'alemanya de l'any

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Lluç

La cara bullida més popular

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Bearnesa

La salsa del rei francès Enric IV

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Nata

La 'chantilly' de les postres

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Cirera confitada

La conservació més dolça

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Conill

Cua curta, orelles llargues

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Adreces gormandes

El sabor de les Terres de l'Ebre al Vallès

L'agrobotiga La Clotxa, a Granollers, ven fruita, hortalisses i verdures de secà cultivades a bot.

Carme Melià (text), Mariona Villavieja (fotografia)

Mercat / Tant de gust

Pa Ronyó

De terra endins

Ànnia Monreal (text), David del Val (fotografia)

Mercat /Taula de tast

Tradició, art, disseny…

Cinc vins amb personalitat pròpia per degustar amb fruïció

Àngel Garcia Petit (text), Casa Bardella (fotografia)

Mercat / Glop a glop

Una història d'amor per la garnatxa

Ramon Roqueta es deixa seduir per la Terra Alta

Josep Sucarrats (text)

Fogons / Bo i sa

Menú d'octubre

Atreviu-vos a combinar ingredients que mai no hauríeu casat: aquesta és la proposta que Carme Ruscalleda ens fa aquest mes.

Carme Ruscalleda (receptes i cuina), Becky Lawton (fotografia)

Fogons

Bolets

Un cistell ple a vessar

Quatre àvies cuineres d'Olvan i Cal Rosal, al Berguedà, ens descobreixen els secrets del receptari boletaire de la comarca més micològica de Catalunya. Ningú com elles en sap tant, de cuinar les delícies del bosc.

Pepa Mañé (text), L. Fíguls - M. Soler - F. Fígols - P. Rovira (receptes), Cristina Rivarola (fotografia)

Fogons / Bo i sa

Cuina amb cafè

Abans de la sobretaula

És una de les infusions més consumides del món, però, més enllà de prendre'l com a beguda, també és un ingredient per a plats de sabors intensos.

Manel Guirado (text), Iker Erauzkin (receptes i cuina), Becky Lawton (fotografia)

Fogons / I per postres...

Sota terra

Jordi Roca ha triat un elenc femení d'arrels i tubercles comestibles: remolatxa, patata i pastanaga.

Jordi Roca (receptes i cuina), Becky Lawton (fotografia)

Fogons

13è concurs de receptes

La tretzena edició del concurs de receptes Bonpreu-Esclat, que té el suport del CUINA, premia més de 300 plats, d'elaboració senzilla i saludable, presentats pels clients.

Joan Valera (fotografia)

Sortim / Genis del foc

Quim Marqués

Suquet de l'Almirall

És un dels clàssics del barri de la Barceloneta, un restaurant de sabors i aromes mariners on els arrossos són els grans protagonistes, sense oblidar altres plats emblemàtics, que els clients fidels no volen que deixin de figurar a la carta. Quim Marqués manté l'esperit d'una cuina senzilla, abastida pels fruits del mar que compra a pocs metres del local, a la llotja de Barcelona.

Xavier Sust (text), Enrique Marco (fotografia)

Sortim / A fons

A Roses, suquets

Un plat de pescadors que aquesta vila empordanesa ha convertit en símbol i senyera de la seva gastronomia.

Salvador Garcia-Arbós (text), Enrique Marco (fotografia)

Sortim / Restaurants

Ca la Laia

La parella informal de Ca l'Ignasi

Josep Sucarrats (text)

Sortim / Espai dels lectors

Castanyes i cuina

Pep Nogué, el nostre assessor culinari, ens revela els secrets per triomfar als fogons.

Opinió / Petits fours

Crisi a la cuina francesa?

Potser l'únic que li falta és una revolució...

Salvador Garcia-Arbós (text)

Receptes

Petxines lluentes

Carme Ruscalleda

Suquet de calamar, fesols i 'okura'

Carme Ruscalleda

Botifarra, 'TXT' (vegetal i càrnia)

Carme Ruscalleda

Bescuit de pastanaga, ratafia i formatge nevat

Carme Ruscalleda

Truita de múrgoles

Pepeta Rovira

Conill amb llenegues negres seques

Lola Fíguls

Mar i muntanya

Fina Fígols

Sopa de fredolics

Maria Soler

Filet de xai, crema de cafè i carxofes

Iker Erauzkin

Embolcall de gambes, risotto de cafè i bolets

Iker Erauzkin

Ànec collverd, taronja i cafè

Iker Erauzkin

'Crumble' d'ametlles, praliné d'avellanes i cafè amb llet

Iker Erauzkin

Pastís tatin de remolatxa

Jordi Roca

Cassoleta de patata dolça

Jordi Roca

Pastís tatin de pastanaga

Jordi Roca

Patata d'Olot

Concepció Masjuan Sitjà

Pastís mallorquí de verdures

Joana Dilmer Faro

Mongetes amb llamàntol

Lídia Blancafort Ortiz

Llaminadures naturals

Olga Brunner López

Vol-au-vents

Montse Tàpia

Paella do Barceloneta

Quim Marqués i Manel Marqués

Morro de bacallà confitat amb bolets

Restaurant Cullera de Boix

Lasanya de cou de bou

Pep Planas

Últims números publicats

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto