Bolets Orientals: l'exotisme a la taula
Mercat
Sobrassada
Un embotit amb antecedents sicilians
Mercat
Cervell de Xai
El menut oblidat
Mercat
Xucrut
Col fermentada
Mercat
Bou de Mar
Saborós crustaci
Mercat
Formatge de Cendra
Una exquisidesa del Bages
Genis del foc
Ramon Cabau
Homenatge pòstum a un gastrònom modern
Un home inquiet, assidu als restaurants de França i obsessionat per la qualitat del producte i per les mitges racions. D'aquesta manera es podria definir el propietari del restaurant Agut d'Avinyó Un personatge, mort fa 19 nys, que va marcar una època en la gastronomia catalana, i que el mes de novembre rep un fervent homenatge..
A fons
Cuina d'Hotel
El renaixement dels menjadors als establiments amb hostatge.
Gràcies al canvi de mentalitat de nombrosos hotelers i cuiners en els darrers anys, els restaurants dels millors hotels han deixat de ser un servei més per convertir-se en el pilar fonamental. El fitxatge de xefs estrella, ja sigui per assessorar o per cuinar, ha servit per revaloritzar els fogons d'aquests prestigiosos locals.
Proposta del mes
Receptes amb Temps
Plats per elaborar amb calma
Corre una teoria que sosté que la cuina és qüestió d'un moment. De ben segur que en molts casos és així. Per això ara i sempre hi haurà menges que requeriran utilitzar més el rellotge. Ara bé, les hores es poden distribuir en dies diferents. Tan sols és qüestió de tècnica i organització.
I per postres
Fruits Secs
Revolució d'un clàssic
Després de passar pel sedàs d'Albert Adrià, del restaurant El Bulli de Roses, l'anomenada grana de capellà esdevé pols o beguda. O també entra a formar part d'estructures caramel.litzades. Així doncs, les ametlles, les avellanes i les nous prenen un protagonisme nou dintre del receptari dolç.
Celler
Adetària
El camí que sempre porta a la qualitat
Amb una empenta que fa construir camins de llarg recorregut, Edetària s'ha convertit en un dels cellers de referència de la DO Terra Alta.
El sommelier a casa
Modes, gurús… i funerals del gust
La influència de les guies que puntuen els vins en els gustos del client.
Taula de tast
Garnatxes
Una de les varietats més preuades per als vins negres
Tempus 2003 (Altavins Viticultors), Conde de Valdemar Reserva 1997 (Martínez Bujanda), Vessants 2002 (Capafons Ossó), Masia Esplanes 2001 (Capafons Ossó).
De cru a cuit
Bolets Orientals
La nova aventura del paladar
Tenen noms estranys (xiitake, enoki, nameku, shimeji), i gustos i formes diferents respecte dels bolets catalans. Només es tracta que hi perdeu la por i us atreviu a tastar una nova gamma de fongs molt aromàtica que té una gran versatilitat culinària.