Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Revista CUINA

Portada Cuina 87
Cuina núm. 87. Octubre 2008

Bolets. Receptes amb fredolics

En aquest número

Vermut / Mercat d'octubre

Pera 'conference'

Grossa, aromàtica i un xic àcida

Pep Nogué (text), Ana García (fotografia)

Vermut / Mercat d'octubre

Formatge Set

El sabor de l'ovella ripollesa

Pep Nogué (text), Ana García (fotografia)

Vermut / Mercat d'octubre

Mangostan

Tròpic Dolç

Pep Nogué (text), Ana García (fotografia)

Vermut / Mercat d'octubre

Rubiols de Ses Illes

Postres de farciment dolç o salat

Pep Nogué (text), Ana García (fotografia)

Genis del foc

Jean Plouzennec

Le Cédrat

És el xef del restaurant del Casino del Voló, a la comarca del Rosselló. Al costat de les taules de joc, els comensals poden degustar la varietat de plats de cuina catalana que Plouzennec prepara amb la voluntat d'elaborar una oferta propera, sense artificis. Aposta per productes de la zona, seguint l'estacionalitat, per satisfer una clientela fidel. "Rien ne va plus?"

Xavier Sust (text)

Proposta del mes

Brases, barbacoa

La descoberta culinària del foc

Primer la Humanitat va aprendre a cuinar tallant, molten i combinant aliments. Quan va descobrir que podia transformar el menjar sobre la llenya encesa, va crear la primera tècnica de cocció. Mil.lenis després seguim cuinant carns, peixos i verdures a la brasa.

Toni Massanés (text), Iker Erauzkin (receptes), Becky Lawton (fotografia)

De cru a cuit

Fredolics

Els petits tresors del bosc

És temps de bolets i, equipats amb un cistell, ens endinsem en les pinendes per omplir-lo d'una de les varietats més populars i amb més possibilitats culinàries. Aquests fruits boscans d'aroma fina apareixen amb el primer fred i protagonitzen un receptari tan ric com ampli.

Miquel Àngel Pérez-De-Gregorio (text), Jordi Play (fotografia)

Celler / El celler

Acústic Celler

Els vins "Unplugged" del Montsant

Ens desplacem al Montsant per descobrir les propostes de l'Acústic Celler. Un celler jove, però amb una llarga experiència al darrere, que ofereix vins actuals fets amb procediments clàssics. L'albert Jané fuig de globalitzacions i busca l'essència i la tipicitat del territori.

Trinitat Gilbert (text), Enrique Marco (fotografia)

Celler / El sommelier a casa

Els Nous Mercats

El vi conquereix els consumidors russos i asiàtics

Meritxell Falgueras (text)

Celler / Taula de tast

Diversitat i qualitat

Una selecció de l'aparador de vins dolços de fora de Catalunya

Àngel García Petit (text)

A fons

Xacolí

Pels camins dels vins de Getaria

Viatgem fins al País Basc per descobrir els paisatges d'aquest vi genuí que ha renascut les últimes dècades. Els orígens medievals d'aquest blanc jove els trobem a la vila marinera de Getaria, centre de la DO creada tot just fa vint anys. Ens hi endinsem per fer-hi una ruta gastronòmica que ens reveli els millors maridatges amb "pintxos" i graellades de peix.

Mikel Corcuera (text), Pedro J. Moreno (fotografia)

Tastaolletes / Menjar i salut

Temporada de castanyes

Les castanyes tenen una composició nutritiva molt particular i diferent de la resta de fruita seca: menys greix i més carbohidrats fan que el seu valor energètic, encara que alt, sigui gairebé quatre vegades inferior al de les ametlles, les nous i les avellanes

Maite Zudaire (text)

Tastaolletes / La cuina del congelat

Peixos nutritius

Tastaolletes / La nevera de...

Ramon Madaula, cuina hedonista

Es confessa un home feliç menjant i un incondicional de la cuina catalana. L'actor troba punts en comú entre la gastronomia i el teatre, ja que poden donar satisfaccions al comensal-espectador

Claùdia Pujol (text)

Receptes

Arròs integral amb verduretes i trompetes

Oriol Montserrat Bosch

Fricassé de calamars i carxofes morades

Jean Plouzennec

Porros i cebes amb vinagreta de mostassa a l'antiga i encenalls de pernil Ibèric

Iker Erauzkin

Pop amb amanida de ruca, parmesà, patata violeta i vinagreta de pebre

Iker Erauzkin

Centre de xai desossat amb sèmola al romaní, curri i carbassa

Iker Erauzkin

Trinxat de fredolics amb botifarra i ou ferrat

Oriol Rovira

Làmina de fredolics escabetxats amb escarola, pernil Ibèric i escamarlans

Oriol Rovira

Arròscremós de fredolics amb pollastre

Oriol Rovira

Pastanaga amb crema sabaiona de curri

Jordi Roca

Moniato amb mandarina

Jordi Roca

Remolatxa, taronja i regalèssia

Jordi Roca

Sopa de fredolics i cacauets

Carme Ruscalleda

Peix espasa amb carxofa al forn

Carme Ruscalleda

Pit d'ànec amb cogombre i bledes

Carme Ruscalleda

Gerds, figues, nata

Carme Ruscalleda

Sopa de peix amb verdures

Ramon Madaula

Amanida de codonyat amb pernil d'ànec

Pep Nogué

Canelonets de pollastre

Oriol Llavina

La clotxa de la terra alta

Juanjo Roda i Jeroni Castell

Mcmoles

Juanjo Roda i Jeroni Castell

Tempura de gambes

Oriol Llavina

Ventresca de tonyina en conserva

Oriol Llavina

Canelons de sípia farcits de llagostins i bolets amb vinagreta

Juanjo Roda i Jeroni Castell

Amanida de llagostins i taronja

Juanjo Roda i Jeroni Castell

Pularda en pastís

Oriol Llavina

Lluç amb crema de musclos

Oriol Llavina

Gall de Sant Pere i vieira amb puré de patata trufada i cardets

Juanjo Roda i Jeroni Castell

Peus de porc amb sípia de la punxa, escamarlans i carxofes

Juanjo Roda i Jeroni Castell

Bacallà amb xampinyons i tou dels til·lers

Oriol Llavina

Canelé

Oriol Llavina

Taronges amb gelat de timó

Juanjo Roda i Jeroni Castell

Postres d'oli d'oliva d'Ulldecona

Juanjo Roda i Jeroni Castell

Arròs amb llet i sopa de préssec

Oriol Llavina

Últims números publicats

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 279

PORTEM LA PRIMAVERA AL PLAT!

  • Plats del mes
  • Sara Valls

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto