
Bolets: receptes de tardor amb rossinyols i trompetes
Mercat
Dàtils
Fruits dolços i nutritius
Mercat
Lacón
L'embotit gallec
Mercat
Llimona
El cítric multiusos
Mercat
Samfaina
Macedònia d'hostalisses
Mercat
Rèmol
Un peix pla de gran alçada
Genis del foc
La Fonda Emilio
L'evolució creativa dels plats de l'àvia
Rosana Huguet, a la cuina, i la seva germana Bibi, a la sala, ofereixen a l'establiment centenari del Baix Camp receptes de cuina catalana posada al dia. Malgrat els tocs innovadors, es manté l'esperit fondista i el respecte pels productes locals. Ha passat el temps de jugar a la botifarra a les taules del bar, però encara queden els canelons de la iaia Llorença.
De cru a cuit
Rossinyols i Trompetes
El perfum sublim de la tardor
Descobrim els secrets culinaris de dos dels grans fruits del bosc de la temporada. Uns fruits, sempre envoltats de mites i faules, que al nostre país -a diferència de molts d'altres- s'han convertit en un signe identitari, gastronòmicament parlant. Trompetes i rossinyols ens aportaran tota l'essència i l'aroma tardorenques.
Proposta del mes
Calamars
Uns exquisits torpedes que arrosseguen rius de tinta
El cefalòpode més famós de les novel.les és també el gran protaginista de la llotja d'Arenys de Mar. És precisament ara, a la tardor, quan la pesca del calamar arriba al punt àlgid. Són capturats manualment, un per un, amb l'ajuda d'una potera -un mètode artesanal que impedeix que es malmeti la seva carn. Agraït de tanta cura, el calamar ens obsequia a taula amb una consistència forta i un intens gust de mar exclusiu de la costa del Maresme.
Celler
Jané Ventura
L'amor per la terra i l'entorn
El celler Jané Ventura, del Penedès, aposta amb fermesa pels vins i els caves més personals i d'alt nivell.
El sommelier a casa
Vins de Tardor
El retorn a la serenitat que dóna la maduresa
Taula de tast
Per Assegurar el Tret
Tres vins negres i un vi blanc per al darrer trimestre de l'any
Perinet 2002 (Mas Perinet), Infinitus Syrah 2005 (Cosecheros i Criadores), Bru de Verdú 2004 (Cercavins), Eixaders 2004 (L'Olivera).
A fons
Gastrozàping
Cuiners mediàtics a la graella... Televisiva
Als matins, després de dinar, abans de sopar… Els programes de cuina semlen omnipresents i ja no hi ha cap cadena de televisió sense uns fogons als seus platós. Un fenòmen que ha aconseguit que xefs i receptes es converteixin en protagonistes de la petita pantalla.