Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Revista CUINA

Portada Cuina 63
Cuina núm. 63. Octubre 2006

Bolets: receptes de tardor amb rossinyols i trompetes

En aquest número

Mercat

Dàtils

Fruits dolços i nutritius

Pep Nogué (text), Jordi García (fotografia)

Mercat

Lacón

L'embotit gallec

Pep Nogué (text), Jordi García (fotografia)

Mercat

Llimona

El cítric multiusos

Pep Nogué (text), Jordi García (fotografia)

Mercat

Samfaina

Macedònia d'hostalisses

Pep Nogué (text), Jordi García (fotografia)

Mercat

Rèmol

Un peix pla de gran alçada

Pep Nogué (text), Jordi García (fotografia)

Genis del foc

La Fonda Emilio

L'evolució creativa dels plats de l'àvia

Rosana Huguet, a la cuina, i la seva germana Bibi, a la sala, ofereixen a l'establiment centenari del Baix Camp receptes de cuina catalana posada al dia. Malgrat els tocs innovadors, es manté l'esperit fondista i el respecte pels productes locals. Ha passat el temps de jugar a la botifarra a les taules del bar, però encara queden els canelons de la iaia Llorença.

Xavier Sust (text), Enrique Marco (fotografia)

De cru a cuit

Rossinyols i Trompetes

El perfum sublim de la tardor

Descobrim els secrets culinaris de dos dels grans fruits del bosc de la temporada. Uns fruits, sempre envoltats de mites i faules, que al nostre país -a diferència de molts d'altres- s'han convertit en un signe identitari, gastronòmicament parlant. Trompetes i rossinyols ens aportaran tota l'essència i l'aroma tardorenques.

Pep Palau (text), Pep Nogué (receptes), Jordi Garcia (fotografia)

Proposta del mes

Calamars

Uns exquisits torpedes que arrosseguen rius de tinta

El cefalòpode més famós de les novel.les és també el gran protaginista de la llotja d'Arenys de Mar. És precisament ara, a la tardor, quan la pesca del calamar arriba al punt àlgid. Són capturats manualment, un per un, amb l'ajuda d'una potera -un mètode artesanal que impedeix que es malmeti la seva carn. Agraït de tanta cura, el calamar ens obsequia a taula amb una consistència forta i un intens gust de mar exclusiu de la costa del Maresme.

Carme Melià (text), Oriol Aleu (fotografia)

Celler

Jané Ventura

L'amor per la terra i l'entorn

El celler Jané Ventura, del Penedès, aposta amb fermesa pels vins i els caves més personals i d'alt nivell.

Ricard Rafecas (text), Enrique Marco (fotografia)

El sommelier a casa

Vins de Tardor

El retorn a la serenitat que dóna la maduresa

Francesc Navarro (text)

Taula de tast

Per Assegurar el Tret

Tres vins negres i un vi blanc per al darrer trimestre de l'any

Perinet 2002 (Mas Perinet), Infinitus Syrah 2005 (Cosecheros i Criadores), Bru de Verdú 2004 (Cercavins), Eixaders 2004 (L'Olivera).

Àngel García Petit (text)

A fons

Gastrozàping

Cuiners mediàtics a la graella... Televisiva

Als matins, després de dinar, abans de sopar… Els programes de cuina semlen omnipresents i ja no hi ha cap cadena de televisió sense uns fogons als seus platós. Un fenòmen que ha aconseguit que xefs i receptes es converteixin en protagonistes de la petita pantalla.

Daniel Vàzquez (text), Enrique Marco (fotografia)

Receptes

Amanida de Pollastre Confitat amb Soja i Mel

Raúl Sillero

Conill Rostit amb Arròs Basmati de Bolets

Rosana Huguet

Crema de Rossinyols

Pep Nogué

Penegal amb Escabetx Suau de Rossinyols iTrompetes de la Mort

Pep Nogué

Compota de Carbassa amb Rossinyols de Pi en Almivar i Granissat de Mandarina

Pep Nogué

Calamarsons amb Botifarra Negra

Joan Majó

Calamars Farcits de Bolets

Joan Majó

Calamars amb Espàrrecs i Romesco

Joan Majó

Infusió d'Hibisc amb Maduixots i Pebre

Jordi Roca

Amanaida de Fruites amb Infusió d'Espígol

Jordi Roca

Infusió de Marialluïsa, Nespres i Mascarpone

Jordi Roca

Ous Cremosos amb Barreja de Bolets

Carme Ruscalleda

Macarrons Caldosos Tano

Carme Ruscalleda

Caoipota de Vedella

Carme Ruscalleda

Trufes Negres i Blanques

Carme Ruscalleda

Conill Rostit amb Codony

Anna Lizaran

Crema de tomàquet amb gelat de rocafort

Mercè Navarro

Ou escalfat amb foie i aire de tòfona

Iker Erauzkin

Coulant de garoina i xips de papata violeta

Iker Erauzkin

Coca de pa amb ceba i foie gras

Mercè Navarro

Arròs amb verdures i bacallà

Mercè Navarro

Caneló de gambes i litxis amb emulsió de coco i flors silvestres

Iker Erauzkin

Tàrtar d'escamarlans amb alvocat, poma àcida i caviar

Iker Erauzkin

Cloïsses amb marinera de ceba

Mercè Navarro

Porcell ibèric confitat amb poma caramel·litzada

Mercè Navarro

Llenguado amb gamba vermella, llima, citronel·la i gingebre

Iker Erauzkin

Costellam de xai desossat amb patata de tres textures

Iker Erauzkin

Rap rostit amb gambes

Mercè Navarro

Crema catalana

Mercè Navarro

Mousse d'idiazabal fumat amb salsa de nous i flors

Iker Erauzkin

Parfait de baileys i rosella amb fruits vermells i flors de taronger

Iker Erauzkin

Baba amb rom i gelat de nata

Mercè Navarro

Últims números publicats

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto