Bon any verd! Propòsits sans i saborosos per al 2018
Per fer boca / Gastropistes
Passejant per Sants
Sabíeu que el CUINA s'edita a pocs metres de la casa on va néixer Núria Feliu?
Aquest mes només ha calgut que voltéssim pel costat de la redacció per descobrir deu llocs recomanables d'un barri gastronòmicament emergent.
Per fer boca / Taula reservada
Sota el domini de l'horta del Baix Llobregat
El xef santboienc Albert Mendiola es deixa dominar pel rebost que té a tocar. I fa bé.
El restaurant Marimorena és un oasi al mig de Sant Boi de Llobregat
Per fer boca / Postal gastronòmica
El paradís nipó dels 'foodies'
Osaka, la segona ciutat més gran del Japó, ofereix més varietat a preus assequibles que qualsevol altra destinació de l'Imperi del Sol Naixent
Si Tòquio és la ciutat amb més restaurants del món, Osaka, la segona ciutat en nombre d'habitants del Japó, és la ciutat on es pot menjar més bé a bon preu.
Per fer boca
La Boscana
No us esperàveu trobar una petita mansió envoltada d'un bosquet al costat d'un estany
Aquest racó únic del Pla d'Urgell amaga La Boscana, el gastronòmic de la família Castanyé, ben coneguda a la comarca: pocs urgellencs no han menjat als seus restaurants.
Per fer boca / Gent de mar
"Hem pogut resseguir una part de la història de la cuina del país"
Fa sis anys, va arribar a mans de Josep Belmonte un regal singular: el receptari d'un cuiner de la marina mercant
Més de mil receptes manuscrites que són un reflex de la cuina de principis del selge XX.
Per fer boca / Gurmet VS foodie
Receptes de paper
Salvador Garcia-Arbós vs. Jordi Luque
Els receptaris amb paper i la seva supervivència davant l'era digital 2.0
A la cuina
Menú de gener
Un tubercle, marisc i espècies, soles i barrejades. Quatre productes ben suggeridors per omplir d'aromes, color i sabor els menús del mes de gener
Un mes costerut, però gastronòmicament molt interessant. Deixeu enrere els àpats copiosos de les festes i assaboriu l'any nou amb plats saludables i plens de matisos
A la cuina / El xef a casa
Un còctel fred i calent
Aquest mes, Pep Nogué penja el davantal i sacseja la coctelera per preparar-nos un còctel per triomfar
Ho fa amb Carles Bonnin i preparen una combinació apta nomésper als paladars més atrevits
A la cuina
Bon any verd!
L'hort d'hivern
La carxofa, una hortialissa amb provitamina A i vittamines del grup B té un sabor dolç que no es troba gairebé en cap altra del món. I la bleda, una delícia nutricional amb calci, fòsfor i coure
A la cuina / Master class
Confitats
Inicialment, es va començar a confitar com a mètode per conservar els aliments, i amb el pas del temps s'ha anat incorporant a la cuina per aconseguir textures i elaboracions diferents
La xef Carme Ruscalleda ens dóna les claus per saber-ho tot del confitat i poder fer-ne a casa.Preneu nota!
A la cuina
Cinnamon roll
Us proposem un viatge dolç en què visitarem Sri Lanka, Suècia i els Estats Units
Tot plegat per descobrir els secrets d'uns pastissets enrotllats amb glacejat que s'han convertit en la sensació ensucrada de mig món. I a Barcelona hem trobat un lloc on us podreu deixar seduir pels 'cinnamon rolls'!
A la cuina / Plaers saludables
Sa però amb molt de gust
La cuina saludable sovint s'associa a gustos avorrits, austers, insulsos. Però no pensem que la cuina més especiada pugui ser saludable
A la cuina
Cases de menjars
Visitem quatre dels establiments que el periodista gastronòmic Ricard Martín ha recopilat en el seu nou llibre 'Barcelona a peu de porc'
Al celler
L'hivern també és bon temps per fer el vermut
No restringiu el plaer d'aquest costum a l'estiu: al Tribut de Barcelona, el fred no els espanta!
El celler / Tria de tres
Que no hi hagi festa sense cava
Hem seleccionat tres caves gran reserva per a Cap d'Any, Reis i el que vulgueu celebrar
Al celler / Remena, nena!
Descobrim el Yucatan amb la família del cua de gall
En ple barri vell de Girona, aquest local pren la creativitat i l'alegria de viure dels propietaris
Al rebost / El decàleg
Foie gras
El pecat francès
Al rebost
Tria bé!
Salmó fresc vs. salmó fumat
Al rebost / Tant de gust
Ceràmica de verdú
Roca Caus és un dels pocs obradors artesans de terrissa que queden al municipi i ha sabut adaptar-se als nous temps
Al rebost / L'adreça
El nou temple de les bones carns
Sanmartí, una nissaga centenària de carnissers sabadallencs, acaba d'estrenar una nova parada al Mercat Central de la ciutat, on fa dècades ja eren reconeguts per l'aviram
Al rebost / L'hort a casa
El fred arriba amb el porro
La millor època per sembrar porro és ara, perquè així en tindreu des de finals d'estiu fins ben entrada la primavera
Al rebost / Museu de la Vida Rural
El baster, el sastre dels animals de tir
Antigament, entre els oficis que tenien el cuir com a matèria primera, el de baster un de fonamental, ja que la força de tir principal eren els animals. Ases, matxos, mules bous i cavalls es 'guarnien' a cal baster
Al rebost / És fàcil!!!
Broqueta de raïm amb cava
Sorpreneu els convidats amb la presentació més elegant i original per a les dotze campanades: bon i saborós 2018!
Al rebost
L'enciclopèdia dels 'Tips'
Darrere de cada mos hi ha un món de coneixement que, empesos per la gola, solem oblidar