Troba la teva recepta

Revista

Portada Cuina 211
Cuina núm. 211. Gener 2018

Bon any verd! Propòsits sans i saborosos per al 2018

En aquest número
Home dels Nassos

Per fer boca / Gastropistes

Passejant per Sants

Sabíeu que el CUINA s'edita a pocs metres de la casa on va néixer Núria Feliu?

Aquest mes només ha calgut que voltéssim pel costat de la redacció per descobrir deu llocs recomanables d'un barri gastronòmicament emergent.

text: Ferran Caldés / il·lustració: Nik Neves

home

Per fer boca / Taula reservada

Sota el domini de l'horta del Baix Llobregat

El xef santboienc Albert Mendiola es deixa dominar pel rebost que té a tocar. I fa bé.

El restaurant Marimorena és un oasi al mig de Sant Boi de Llobregat

text: Josep Sucarrats / foto: Enrique Marco

Osaka

Per fer boca / Postal gastronòmica

El paradís nipó dels 'foodies'

Osaka, la segona ciutat més gran del Japó, ofereix més varietat a preus assequibles que qualsevol altra destinació de l'Imperi del Sol Naixent

Si Tòquio és la ciutat amb més restaurants del món, Osaka, la segona ciutat en nombre d'habitants del Japó, és la ciutat on es pot menjar més bé a bon preu.

Text i foto: Ferran Caldés / Il·lustració: Thinkstockphotos

Xef de La Boscana

Per fer boca

La Boscana

No us esperàveu trobar una petita mansió envoltada d'un bosquet al costat d'un estany

Aquest racó únic del Pla d'Urgell amaga La Boscana, el gastronòmic de la família Castanyé, ben coneguda a la comarca: pocs urgellencs no han menjat als seus restaurants.

text: Xavier Sust / foto: Enrique Marco

Josep Belmonte

Per fer boca / Gent de mar

"Hem pogut resseguir una part de la història de la cuina del país"

Fa sis anys, va arribar a mans de Josep Belmonte un regal singular: el receptari d'un cuiner de la marina mercant

Més de mil receptes manuscrites que són un reflex de la cuina de principis del selge XX.

text: Ferran Caldés / foto: Enrique Marco

Gourmet vs. Foodie

Per fer boca / Gurmet VS foodie

Receptes de paper

Salvador Garcia-Arbós vs. Jordi Luque

Els receptaris amb paper i la seva supervivència davant l'era digital 2.0

foto: Enrique Marco

A la cuina

Menú de gener

Un tubercle, marisc i espècies, soles i barrejades. Quatre productes ben suggeridors per omplir d'aromes, color i sabor els menús del mes de gener

Un mes costerut, però gastronòmicament molt interessant. Deixeu enrere els àpats copiosos de les festes i assaboriu l'any nou amb plats saludables i plens de matisos

recepta: Francesc Murgadas / foto: Anna García Frigola / cuina: Beatriz de Marcos

A la cuina / El xef a casa

Un còctel fred i calent

Aquest mes, Pep Nogué penja el davantal i sacseja la coctelera per preparar-nos un còctel per triomfar

Ho fa amb Carles Bonnin i preparen una combinació apta nomésper als paladars més atrevits

recepta i cuina: Carles Bonnin / foto: Enrique Marco

Farcellets

A la cuina

Bon any verd!

L'hort d'hivern

La carxofa, una hortialissa amb provitamina A i vittamines del grup B té un sabor dolç que no es troba gairebé en cap altra del món. I la bleda, una delícia nutricional amb calci, fòsfor i coure

text: Adam Martín / receptes: David Caballero / foto: Ajj Estudi / cuina: Jani Paasikoski / estilisme: Natalia Mazzarella

Carme Ruscalleda

A la cuina / Master class

Confitats

Inicialment, es va començar a confitar com a mètode per conservar els aliments, i amb el pas del temps s'ha anat incorporant a la cuina per aconseguir textures i elaboracions diferents

La xef Carme Ruscalleda ens dóna les claus per saber-ho tot del confitat i poder fer-ne a casa.Preneu nota!

recepta i cuina: Carme Ruscalleda / foto: Becky Lawton

Cinnamon roll

A la cuina

Cinnamon roll

Us proposem un viatge dolç en què visitarem Sri Lanka, Suècia i els Estats Units

Tot plegat per descobrir els secrets d'uns pastissets enrotllats amb glacejat que s'han convertit en la sensació ensucrada de mig món. I a Barcelona hem trobat un lloc on us podreu deixar seduir pels 'cinnamon rolls'!

text: Ferran Caldés / foto: Mariona Villavieja

Sopa índia

A la cuina / Plaers saludables

Sa però amb molt de gust

La cuina saludable sovint s'associa a gustos avorrits, austers, insulsos. Però no pensem que la cuina més especiada pugui ser saludable

text: Núria Coll

Cases de menjars

A la cuina

Cases de menjars

Visitem quatre dels establiments que el periodista gastronòmic Ricard Martín ha recopilat en el seu nou llibre 'Barcelona a peu de porc'

Text: redacció / foto: Enrique Marco

Tribut de Barcelona

Al celler

L'hivern també és bon temps per fer el vermut

No restringiu el plaer d'aquest costum a l'estiu: al Tribut de Barcelona, el fred no els espanta!

Text: Josep Sucarrats

Ampolla Finca Can Martí

El celler / Tria de tres

Que no hi hagi festa sense cava

Hem seleccionat tres caves gran reserva per a Cap d'Any, Reis i el que vulgueu celebrar

text: Àngel Garcia Petit

Al celler / Remena, nena!

Descobrim el Yucatan amb la família del cua de gall

En ple barri vell de Girona, aquest local pren la creativitat i l'alegria de viure dels propietaris

text: Mar Calpena / foto: Enrique Marco

Al rebost / El decàleg

Foie gras

El pecat francès

text: David Caballero / foto: Anna Garcia Frigola

Al rebost

Tria bé!

Salmó fresc vs. salmó fumat

text: Ferran Caldés / foto: Thinkstock

Ceràmica de Verdú

Al rebost / Tant de gust

Ceràmica de verdú

Roca Caus és un dels pocs obradors artesans de terrissa que queden al municipi i ha sabut adaptar-se als nous temps

text: Ferran Caldés / foto: Enrique Marco

Sanmartí

Al rebost / L'adreça

El nou temple de les bones carns

Sanmartí, una nissaga centenària de carnissers sabadallencs, acaba d'estrenar una nova parada al Mercat Central de la ciutat, on fa dècades ja eren reconeguts per l'aviram

Porro

Al rebost / L'hort a casa

El fred arriba amb el porro

La millor època per sembrar porro és ara, perquè així en tindreu des de finals d'estiu fins ben entrada la primavera

Al rebost / Museu de la Vida Rural

El baster, el sastre dels animals de tir

Antigament, entre els oficis que tenien el cuir com a matèria primera, el de baster un de fonamental, ja que la força de tir principal eren els animals. Ases, matxos, mules bous i cavalls es 'guarnien' a cal baster

Broqueta de raïm

Al rebost / És fàcil!!!

Broqueta de raïm amb cava

Sorpreneu els convidats amb la presentació més elegant i original per a les dotze campanades: bon i saborós 2018!

Al rebost

L'enciclopèdia dels 'Tips'

Darrere de cada mos hi ha un món de coneixement que, empesos per la gola, solem oblidar

text: Paula Molés

Receptes

Xopet de panses

Canapès de patata i formatge

Peix amb curri de verdures

Vieires amb verdures

Torre de pinya

Pastís de pasta fil·lo, bròquil i salmó

Còctel Carles Bonnin

Amanida d'espinacs amb carbassa i arròs integral

Rotlles de bledes amb gambes

Costelles de porc duroc confitades

Pasta amb pesto de kale, albergínia i tomàquets

Cinnamon roll

'Masoor Dal' sopa índia de llenties vermelles

Arròs de capipota i llagostins

Mandonguilles amb sípia

Peus de porc amb vi ranci

Bacallà a la llauna

Confit de pota blava, moniato, prunes i vermut Tarrida

Tortell de pasta choux amb crema

Tortell de pasta de full amb nata

Tortell de brioix amb massapà

Últims números publicats

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

PortadaJuliol217

ALVOCAT. PER QUÈ ENS TORNA BOJOS?

  • Recuperem la vida de mercat
  • El marisc de Galícia s'apodera de les Gavarres

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto