Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Revista CUINA

Portada Cuina 60
Cuina núm. 60. Juliol 2006

Calderetes de Menorca

En aquest número

Mercat

Te Fred

Més que la beguda de les cinc

Pep Nogué (text), Jordi García (fotografia)

Mercat

Raors

Petites delícies dels fons sorrencs

Pep Nogué (text), Jordi García (fotografia)

Mercat

Carn-i-Xulla i Camallot

Embotits illencs artesans

Pep Nogué (text), Jordi García (fotografia)

Mercat

Groselles

Fruites perfumades

Pep Nogué (text), Jordi García (fotografia)

Genis del foc

Ramon Casabayó

Benbinguts al paradís de la cuina empordanesa

Després d'onze anys, el restaurant La Cuina de Can Pipes, a Mont-Ras, manté l'essència de la cuina tradicional catalana -i en bona mesura de l'Empordanet-sense caure en extremismes ni en la sobremanipulació dels aliments. En Ramon Casabayó i la seva dona, Fernanda, barregen la passió per la gastronomia i el dissny amb l'aposta per la qualitat i pel producte de la terra.

Xavier Sust (text), Enrique Marco (fotografia)

De cru a cuit

Calderetes de Manorca

L'essència d'una cuina de confluències

Les calderetes són les estrelles de la cuina menorquina, una cuina, però, que és molt més que un sol plat exquisit. La tradició gastronòmica de la peculiar illa de les Balears destaca per la diversitat d'influències externes rebudes, pels sabors de la terra i per l'omnipresència del mar.

Marga Font (text), Oriol Aleu (fotografia)

Proposta del mes

Tast Oriental

Viatge gastronòmic per tres restaurants de Barcelona

La cultura culinària del continent asiàtic és molt àmplia i variada. US descobrim tres representatives ambaixades que tenim a la capital catalana: el xinès Shangai, el Japonès Shunka i el tailandès Indochine, restaurants on la tradició gastronòmica mil.lenària no està renyida amb la innovació.

Toni Massanés (text), Jordi Play (fotografia)

Celler

Celler del Pont

Els set magnífics de la nova viticultura

Visitem el Celler del Pont, amb un nou model d'elaboració que permet fer vi d'alta qualitat, al Priorat.

Ricard Rafecas (text), Enrique Marco (fotografia)

El sommelier a casa

Les Harmonies de la Flor

Vins peculiars: finos i amontillados

Francesc Navarro (text)

Taula de tast

Vins al Punt

Quatre propostes en el moment òptim de consum

7 2003 (Bodegas Pinord), Castell de Falset 2000 (Agrícola Falset-Marçà), René Barbier Selecció criança 1999 (René Barbier), Setembre 2004 de Raventós i Blanc (Raventós i Blanc).

Àngel García Petit (text)

A fons

Entre Vinyes

Ruta enològica per l'Empordà

La imatge tòpica de l'Empordà és la de la plana i el mar. Però on s'acaba la plana o on el mar topa de nassos amb la muntanya esquerpa i rocallosa, allà trobarem vinyes i vins, i podrem conèixer una altra cara del "pla país". Fent una passejada entre ceps, cellers i panoràmiques inesperades tindrem l'oportunitat de constatar que la història també és feta de paisatge.

Francesc Navarro (text), Enrique Marco (fotografia)

Receptes

Amanida de Blat amb Vinagreta de Menta

Jaume Miralles

Llamàntol amb Botifarra de Perol i Arròs Salvatge

Ramon Casabayó

Caldereta de Llagosta

David De Coca, David Vives

Caldereta de Morena, Rotja i Musclos

David De Coca, David Vives

Caldereta d'Anfós i Espardenyes

David De Coca, David Vives

Espinacs al Wok

Josep Maria Kao

Carn de Vedella i Coco Picant

Li Leap

Sorell Sashimi

Zhang-chao Xu Lai, Hideki Matsuhisa

Albercocs Saltats amb Llet D'ametlla

Jordi Roca

Saltat de Fruits Vermells i Granissat de Sangria

Jordi Roca

Plàtan Flamejat

Jordi Roca

Cargols Punxencs Freds amb Trinxat de Verdures

Carme Ruscalleda

Lloritos amb Nyoca i Salsa Curri

Carme Ruscalleda

Pollastre de Pagès amb Vinagreta d'Olives

Carme Ruscalleda

Cireres o Picotes amb Escuma de Iogurt

Carme Ruscalleda

Pollastre 3 de Maig

Ismael Prados

Amanida de peus de porc, ceballots i pernil d'aglà

Xavier Franco

Pa amb tomàquet

Rosa Gil

Amanida de salmó i espàrrecs de marge

Rosa Gil

Trinxat de patata i perona amb lletons de xai glacejats

Xavier Franco

Gall de sant pere, blat tendre rostinat i garoines

Xavier Franco

Escamarlanets ofegats amb cloïsses

Rosa Gil

Bacallà amb mel i mostassa

Rosa Gil

Tàrtar d'angula fumada, poma verda i caviar d'arengada

Xavier Franco

Tripeta de bacallà, pil-pil d'alfàbrega i bull de llengua

Xavier Franco

Planxa de costelletes de cabrit, filet de vedella, ronyons i cervells

Rosa Gil

Cua de bou estofada

Rosa Gil

Vedella rostida amb albercocs i crostons de farigola

Xavier Franco

Taronja, gelat de gingebre, infusió de marialluïsa i cítrics

Xavier Franco

Menjar blanc

Rosa Gil

Gelat de vainilla amb figues borratxes

Rosa Gil

Terrina de xocolates i salsa àcida

Xavier Franco

Últims números publicats

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 290

UN REBOST ÚNIC. PLATS PER ASSABORIR ELS PAISATGES DE MUNTANYA DE CASA NOSTRA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Oriol Lagé

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: