
Carbassa: molt més poderosa del que us imaginàveu!

Per fer boca / Gastropistes
Caçar bolets fora del bosc
Si us encanten els bolets però us fa por equivocar-vos i confondre els comestibles amb els que no ho són, no cal que us emboliqueu a entrar al bosc a caçar-ne. Us proposem nou maneres de trobar-ne de bons de debò!

Per fer boca / Taula reservada
Una mirada pròpia de la cuina de muntanya
Cal Joan del Batlle, al Solsonès, fa deu anys que reinterpreta el producte de proximitat

Per fer boca / Genis del Foc
Artur Masiques / L'Hostal de la Plaça
Després de 75 anys d’història (enguany, celebren l’aniversari) escrita en femení, ara és el besnét de la fundadora —la Doloretes— qui gestiona aquest restaurant d’estil marcadament clàssic. La quarta generació no vol deixar enrere la tradició, però ha anat fent canvis, sobretot en el funcionament. I sembla que ha convençut tothom.

Per fer boca
Ruscalleda torna a travessar el carrer
Quan una entusiasta Carme Ruscalleda va deixar la botiga de queviures per obrir el Sant Pau, els clients li donaven el condol. Aquest mes hi servirà l’últim sopar convertit en temple gurmet.

Per fer boca / Postal gastronòmica
Hamburgueses d'altura
El clima extrem i la llunyania del mar han marcat el caràcter gastronòmic de Calgary. Una ciutat on la carn és la protagonista indiscutible de la majoria de plats.

Per fer boca / Gurmet vs. Foodie
El boom dels còctels

A la cuina / El menú del mes
Menú d'octubre
Aquest mes, a l’espera que comenci la temporada més freda, que ens demanarà plats més contundents, us proposem quatre receptes saboroses i sorprenents: un pica-pica de poma amb fonoll i un de coquetes de tonyina amb tomàquet, un plat principal de pintada amb figues madures i, per postres, unes minimagdalenes de kiwi.

A la cuina / El xef a casa
Una recepta de contrastos
Com l’entorn de la Vall d’en Bas, el plat que ens va proposar Irma Casas és ple de matisos. El formatge, com no podia ser d’una altra manera, n’és un dels grans protagonistes.

A la cuina
Carbassa
La tardor arriba en carrossa
No ens deixem endur per les pors de Halloween i us servim la gran hortalissa de temporada en el vehicle preferit de la Ventafocs. Perquè aquest fruit dolç i saborós és l’autèntic tresor del conte!

A la cuina / Masterclass
Coure llegums
Abans de començar a coure, el remull d'un llegum és molt aconsellable per diversos factors: primer, perquè té la finalitat d'hidratar-lo a poc a poc i, així, millorar-ne la textura final; i, segon, per fer-lo més digerible. La xef Carme Ruscalleda ens dóna les claus per coure els llegums al punt.

A la cuina
Llenegues
Quan els caçadors de bolets ja són al bosc per gaudir d’una temporada que promet, nosaltres ens quedem a casa i passem pels fogons la llenega, un bolet gustós i molt aromàtic que arriba quan el fred ja és viu. Un tresor gastronòmic de carn suau i compacta que us perfumarà els plats!

A la cuina / Plaers saludables
Vinagre de poma
És un potent antioxidant, és ric en minerals (potassi, calci, ferro, coure) i conté vitamines. La llista dels beneficis del vinagre de poma és llarga.

A la cuina
Guisats
Traiem la jaqueta de l’armari i, a la cuina, posem la cocota a dalt de tot per preparar receptes de xup-xup, reconfortants i saboroses. I ho fem aprofitant els productes que ara estan en la seva màxima esplendor: poma, carbassa, moniato, bonítol, castanyes…

A la cuina / Les postres de casa
Sweet England
Gemma Clofent va decidir que dedicaria la secció de postres del mes d’octubre als pastissos anglesos. I, tenint de fotògrafa la britànica Becky Lawton, l’èxit estava més que assegurat. De fet, la Gemma no va dubtar a confessar-nos que “em van ajudar a triar les receptes els pares de la Becky”. No oblideu acompanyar aquests dolços amb un te!

El celler / Tria de tres
Tres blancs espanyols de nord a sud
Parlem de vins criats sobre les mares i elaborats amb el raïm típic de cada zona

El celler / Remena, nena
Un autèntic 'speakeasy' al cor de la ciutat
Descobrim què hi ha a L’Amagatall d’en Paco, un local de còctels clàssics i neoclàssics

Al rebost / Calendari
Octubre
Si sabeu fer-les servir amb moderació, les espècies es convertiran en les nostres millors aliades, a la cuina. Preneu-ne nota!

Al rebost / Decàleg
Magret d'ànec
Un clàssic modern
Es consumeix, principalment, des de la dècada del 1960, quan un cuiner francès que es deia André Daguin el va preparar per primera vegada, ja que abans s’acostumava a cuinar l’ànec sencer i no se’n separaven els pits.

Al rebost / Tant de Gust
Crema de garrofa
Menjamiques, a Bràfim, treballa per recuperar l’ús de plantes, com la garrofa, que havien caigut en l’oblit

Al rebost / Tria bé!
Iogurt vs. Quallada
Tenen el mateix aspecte, tots dos són derivats de la llet i la majoria de vegades ens els mengem per postres. El iogurt i la quallada formen part de la nostra dieta des de fa molt de temps, però val la pena conèixer-ne les diferències per saber les virtuts de cada un.

Al rebost / Adreça Gormanda
Els pans nostres de cada dia
L’elaboració artesana i la varietat de pans, pastes i pastissos han fet de Can Moré una institució a Argentona. La voluntat de Joan Rabassa, procedent d’una llarga nissaga de forners, és continuar ampliant l’oferta: “El món dels pans integrals és inesgotable!”.