Troba la teva recepta

Revista

Portada Cuina 220
Cuina núm. 220. Octubre 218

Carbassa: molt més poderosa del que us imaginàveu!

En aquest número
GASTROPISTES220

Per fer boca / Gastropistes

Caçar bolets fora del bosc

Si us encanten els bolets però us fa por equivocar-vos i confondre els comestibles amb els que no ho són, no cal que us emboliqueu a entrar al bosc a caçar-ne. Us proposem nou maneres de trobar-ne de bons de debò!

Text: Ferran Caldés / Il·lustració: Nik Neves

RESTAURANT220

Per fer boca / Taula reservada

Una mirada pròpia de la cuina de muntanya

Cal Joan del Batlle, al Solsonès, fa deu anys que reinterpreta el producte de proximitat

Text: Josep Sucarrats / Foto: Enrique Marco

GENIS220

Per fer boca / Genis del Foc

Artur Masiques / L'Hostal de la Plaça

Després de 75 anys d’història (enguany, celebren l’aniversari) escrita en femení, ara és el besnét de la fundadora —la Doloretes— qui gestiona aquest restaurant d’estil marcadament clàssic. La quarta generació no vol deixar enrere la tradició, però ha anat fent canvis, sobretot en el funcionament. I sembla que ha convençut tothom.

Text: Xavier Sust / Foto: Enrique Marco

RUSCALLEDA220

Per fer boca

Ruscalleda torna a travessar el carrer

Quan una entusiasta Carme Ruscalleda va deixar la botiga de queviures per obrir el Sant Pau, els clients li donaven el condol. Aquest mes hi servirà l’últim sopar convertit en temple gurmet.

Text: Marijo Jordan / Foto: Arxiu Carme Ruscalleda

POSTAL220

Per fer boca / Postal gastronòmica

Hamburgueses d'altura

El clima extrem i la llunyania del mar han marcat el caràcter gastronòmic de Calgary. Una ciutat on la carn és la protagonista indiscutible de la majoria de plats.

Text: Ferran Caldés / Foto: Ferran Caldés i Calgary Heritage Park

Gurmet vs. Foodie

Per fer boca / Gurmet vs. Foodie

El boom dels còctels

Text: Salvador Garcia-Arbós i Jordi Luque

MENU220

A la cuina / El menú del mes

Menú d'octubre

Aquest mes, a l’espera que comenci la temporada més freda, que ens demanarà plats més contundents, us proposem quatre receptes saboroses i sorprenents: un pica-pica de poma amb fonoll i un de coquetes de tonyina amb tomàquet, un plat principal de pintada amb figues madures i, per postres, unes minimagdalenes de kiwi.

Text: Francesc Murgadas / Foto: Anna Garcia Frigola / Cuina: Beatriz de Marcos

XEF A CASA220

A la cuina / El xef a casa

Una recepta de contrastos

Com l’entorn de la Vall d’en Bas, el plat que ens va proposar Irma Casas és ple de matisos. El formatge, com no podia ser d’una altra manera, n’és un dels grans protagonistes.

Recepta: Irma Casas / Foto: Enrique Marco

CARBASSA220

A la cuina

Carbassa

La tardor arriba en carrossa

No ens deixem endur per les pors de Halloween i us servim la gran hortalissa de temporada en el vehicle preferit de la Ventafocs. Perquè aquest fruit dolç i saborós és l’autèntic tresor del conte!

Text: Carme Melià / Receptes i cuina: Adriana Ortemberg / Foto: Becky Lawton / Retoc fotogràfic: Bjorn Badetti

MASTERCLASS220

A la cuina / Masterclass

Coure llegums

Abans de començar a coure, el remull d'un llegum és molt aconsellable per diversos factors: primer, perquè té la finalitat d'hidratar-lo a poc a poc i, així, millorar-ne la textura final; i, segon, per fer-lo més digerible. La xef Carme Ruscalleda ens dóna les claus per coure els llegums al punt.

Text: Carme Ruscalleda / Foto: Becky Lawton

LLENEGUES220

A la cuina

Llenegues

Quan els caçadors de bolets ja són al bosc per gaudir d’una temporada que promet, nosaltres ens quedem a casa i passem pels fogons la llenega, un bolet gustós i molt aromàtic que arriba quan el fred ja és viu. Un tresor gastronòmic de carn suau i compacta que us perfumarà els plats!

Text: Carme Melià / Receptes: David Caballero (adaptació) / Foto: Ajj estudi / Cuina: Jani Paasikoski / Estilisme: Natalia Mazzarella

ETS EL QUE MENGES220

A la cuina / Plaers saludables

Vinagre de poma

És un potent antioxidant, és ric en minerals (potassi, calci, ferro, coure) i conté vitamines. La llista dels beneficis del vinagre de poma és llarga.

Text: Núria Coll

GUISATS220

A la cuina

Guisats

Traiem la jaqueta de l’armari i, a la cuina, posem la cocota a dalt de tot per preparar receptes de xup-xup, reconfortants i saboroses. I ho fem aprofitant els productes que ara estan en la seva màxima esplendor: poma, carbassa, moniato, bonítol, castanyes…

Text: Carme Melià / Receptes: David Caballero (adaptació) / Foto i cuina: Cristina Rivarola / Atrezzo: www.lecreuset.es

POSTRES220

A la cuina / Les postres de casa

Sweet England

Gemma Clofent va decidir que dedicaria la secció de postres del mes d’octubre als pastissos anglesos. I, tenint de fotògrafa la britànica Becky Lawton, l’èxit estava més que assegurat. De fet, la Gemma no va dubtar a confessar-nos que “em van ajudar a triar les receptes els pares de la Becky”. No oblideu acompanyar aquests dolços amb un te!

Receptes: Gemma Clofent / Foto: Becky Lawton

TRIA DE TRES220

El celler / Tria de tres

Tres blancs espanyols de nord a sud

Parlem de vins criats sobre les mares i elaborats amb el raïm típic de cada zona

Text: Àngel Garcia Petit

L1000448

El celler / Remena, nena

Un autèntic 'speakeasy' al cor de la ciutat

Descobrim què hi ha a L’Amagatall d’en Paco, un local de còctels clàssics i neoclàssics

Text: Mar Calpena / Foto: Enrique Marco

CALENDARI220

Al rebost / Calendari

Octubre

Si sabeu fer-les servir amb moderació, les espècies es convertiran en les nostres millors aliades, a la cuina. Preneu-ne nota!

DECALEG220

Al rebost / Decàleg

Magret d'ànec

Un clàssic modern

Es consumeix, principalment, des de la dècada del 1960, quan un cuiner francès que es deia André Daguin el va preparar per primera vegada, ja que abans s’acostumava a cuinar l’ànec sencer i no se’n separaven els pits.

Text: David Caballero / Foto: Anna Garcia Frigola

TANT DE GUST220

Al rebost / Tant de Gust

Crema de garrofa

Menjamiques, a Bràfim, treballa per recuperar l’ús de plantes, com la garrofa, que havien caigut en l’oblit

Text: Ferran Caldés / Foto: Enrique Marco

VERSUS220

Al rebost / Tria bé!

Iogurt vs. Quallada

Tenen el mateix aspecte, tots dos són derivats de la llet i la majoria de vegades ens els mengem per postres. El iogurt i la quallada formen part de la nostra dieta des de fa molt de temps, però val la pena conèixer-ne les diferències per saber les virtuts de cada un.

Text: Ferran Caldés

CUINA01

Al rebost / Adreça Gormanda

Els pans nostres de cada dia

L’elaboració artesana i la varietat de pans, pastes i pastissos han fet de Can Moré una institució a Argentona. La voluntat de Joan Rabassa, procedent d’una llarga nissaga de forners, és continuar ampliant l’oferta: “El món dels pans integrals és inesgotable!”.

Text: Ànnia Monreal / Foto: Mariona Villavieja

Receptes

Crema de carbassó amb bolets

Coca de tomàquet i tonyina

Coca de sucre amb figues i albergínies escalivades amb formatge rostit

Torrades de Santa Teresa

Nyoquis amb kale, ametlles i ruca

Crema de llenegues

Nyoquis de moniato amb saltat de llenegues

Coques de llenegues

Amanida de formatge de cabra amb vinagreta de mostassa

Sopa de bolets amb ou escumat

Monterosa farcits

Pintada amb figues

Daus de mongetes del ganxet

Marmitako de bonítol

Gulasch

Cuixes de pollastre al forn amb poma i castanyes

Cananes farcides

Postres de kiwi

'Muffins'

'Bakewell tart'

'Merry berry trifle'

Crumble de ruibarbre

Entrants de tardor

'Burger bowl'

Guisat vegà de tardor

Últims números publicats

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Portada Cuina 220

CARBASSA: MOLT MÉS PODEROSA DEL QUE US IMAGINÀVEU!

  • Caçar bolets fora del bosc
  • Una mirada pròpia de la cuina de muntanya

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto