Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Revista CUINA

Portada Cuina 13
Cuina núm. 13. Abril 2002

Carxofes

En aquest número

Vermut

Malena

Una cuina que fa viatjar a Lleida

Pau Arenós (receptes)

Vermut

L'ànec selecte

Els millors foie gras de França tenen un aparador a Barcelona gràcies a Halagos, una botiga per a gurmets

Cristina Serret (receptes)

Mercat

Cargols

Omnipresents en els fogons lleidatans

És temps d'atrevir-se amb alguna recepta de cargols, comprar un exemplar de lluerna per fer-ne un bon suquet i proveir-se d'un grapat de maduixots. Assaboriu un excel·lent condiment per a les amanides, els créixens, i perfumeu la paella amb filaments de safrà, l'espècia més cara.

Clàudia Pujol (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Mercat

Safrà

L'espècia més cara

Clàudia Pujol (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Mercat

Maduixots

De procedència xilena

Clàudia Pujol (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Mercat

Lluerna

Ideal per a brous

Clàudia Pujol (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Mercat

Créixens

Lleugerament picants

Clàudia Pujol (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Genis del foc

Jean Louis Neichel

Ambaixador del gust

Format als fogons d'Alsàcia en el moment d'eclosió de la nouvelle cuisine, va entrar a casa nostra per la porta d'El Bulli, agafant-ne les regnes quan encara no era un restaurant famós. Des del 1981 està establert a la ciutat de Barcelona.

Xavier Sust (text), Enrique Marco (fotografia)

De cru a cuit

Carxofes

Cors tendres

Des que aquesta hortalissa punxeguda i carnosa va ser domesticada per l'home, ha anat engruixint la cort dels vegetals saludables i culinàriament versàtils.

Pep Palau (text), AJJ Estudi (fotografia)

Proposta del mes

El gust de la diferència

Una nova mirada a la cuina tradicional catalana

Hi ha gustos i textures que personalitzen la nostra cuina respecte a la resta. En aquest article us proposem conèixer-ne alguns i descobrir les seves virtuts a través de l'elaboració de quatre receptes tradicionals.

Llorenç Torrado (text), Òscar Rodbag (fotografia)

Món Sucre

Galetes

Delícies cruixents d'elaboració casolana

Amb uns coneixements mínims i una mica de fantasia, tothom, fins i tot els nens, pot preparar galetes variades i saboroses. Aquest producte tan llaminer és, a més, un excel·lent acompanyant per al te i el cafè.

Jordi Butrón (text), Becky Lawton (fotografia)

Celler

L'art de les etiquetes de vi

Quan el baró Philippe de Rothschild va encarregar l'etiqueta del seu vi a un pintor avantguardista, segurament no s'imaginava que seria l'inici d'una estreta relació -que encara persisteix- entre dos mons: el vi i l'art. I, en la secció Gran Reserva, una tria de les cerveses negres més apreciades.

Mauricio Wiesenthal (text), AJJ Estudi (fotografia)

Gran Reserva

Cerveses negres

Una tria d'aquests apreciats alcohols d'alta fermentació

Erdinger Weisbier Dunkel. Gulden Draak. Leffe. Chimay Grande Reserve. Douglas Schot Ale. La Trappe Dubel.

Domingo Laguarda (text)

Gran Reserva

Premiats al Saló del Vi

Aquesta cita aplega els millors viticultors del món

Destinacions amb gust

El Maresme

Pinzellades de sabor

Sota l'ombra de la serralada Litoral, aquesta comarca costanera és privilegiada pel que fa als aliments que li són propis -com els pèsols, que a l'abril estan en el seu millor moment. Potser per això, en aquesta terra de clima suau hi treballen alguns dels xefs més prestigiosos del nostre país.

Txell Bonet (text), Carmen Vila (fotografia), Patxi Uriz (fotografia)

Menjar i salut

La dieta de l'esportista

Practicar un exercici físic, regularment o de manera esporàdica, comporta sempre una despesa energètica que és convenient compensar amb una ingesta suplementària de nutrients i una bona hidratació.

Eva Rovira (text)

La nevera de…

Carme Riera

Un banquet literari

L'escriptora i professora de literatura espanyola Carme Riera ens repassa l'evolució de la fam i l'opulència humana, des dels clàssics del Segle d'Or fins a les obres més contemporànies.

Clàudia Pujol (text)

Catalunya plat a plat

Plats per recuperar les forces

A cavall entre les comarques del Baix Ebre i el Montsià, al Delta de l'Ebre s'hi practica una cuina amb una forta personalitat que té les seves bases en els productes tradicionals del mar i l'horta.

Núria Bàguena (text)

L'art de viure

Aliments ben congelats

El congelador està assumint, cada vegada més, el paper que tradicionalment havia tingut el rebost. Però congelar els aliments requereix seguir unes pautes que assegurin que, un cop els descongelem, mantinguin les seves propietats intactes.

Assumpta Miralpeix (text)

Tendències

Tot terrissa

Cristina Serret (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Sabors del món

Nova Orleans

Peix i marisc servits a l'estil crioll

Maria Antonia Oliver (text), Fernando Krahn (il·lustració)

Receptes

Cors de carxofa amb sipiones i pinyons

Paul Palau

Sopa de carxofes amb cansalada i pernil

Paul Palau

Xai estofat amb carxofes

Paul Palau

Carxofes a la romana

Pep Palau

All cremat

Llorenç Torrado

Arròs negre empordanès

Llorenç Torrado

Peus de porc amb llenegues

Llorenç Torrado

Fideus rossejats

Llorenç Torrado

Cookies de xocolata

Jordi Butrón

Galetes de mantega i romaní

Jordi Butrón

Galeta de cacauet i curri dolç

Jordi Butrón

Galetes integrals

Jordi Butrón

Bacallà amb fons de rossinyols

Can Manel

Coca tèbia de llagostins

David Lienas

Bacallà al pil-pil

David Lienas

Entrecot bordelesa

David Lienas

Plum-cake

David Lienas

Caldereta de llamàntol

Recapte de fideus

Amanida de formatge de cabra amb oli d'alfàbrega i gelea de suc de fruita

Mousse d'espàrrecs de marge amb gelea de tòfones

Terrina de foie trufat amb coulis de mango amb almívar

Crema de carbassa i pastanagues

Llom de turbot rostit a la paella amb verdures i salsa de ceps

Llagostins fregits amb cruixent de verdures i salsa de curri

Niu d'esqueixada de bacallà amb vinagreta de bolets del Montseny

Pasta fresca amb raviolis d'escamarlans i pesto

Pebrot del piquillo farcit de bacallà confitat amb crema de pil-pil

Puré de patates amb carxofes en salsa i coulis de remolatxa

Llom de conill farcit de llagosta amb vermut

Bacallà confitat amb allioli, tomàquet amb patates i vainilla

Costelles de conill empanades amb mojo picón i patates arrugades

Cuixa d'ànec confitat amb peres i salsifins

Gelat de marialluïsa amb crocant de nous i coulis de fruites del bosc

Enrenou de pinya, mousse i formatge, amb codonyat i caramel de garnatxa

Últims números publicats

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto