Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Revista CUINA

Portada Cuina 55
Cuina núm. 55. Febrer 2006

Crancs: Pinces d'or de gust suculent

En aquest número

Mercat

Brotons i Espigalls

Una hortalissa autòctona del Garraf

Pep Nogué (text), Jordi García (fotografia)

Mercat

Tomàquet d'Arbre

Una exòtica varietat

Pep Nogué (text), Jordi García (fotografia)

Mercat

Arengades

Riques en Omega-3

Pep Nogué (text), Jordi García (fotografia)

Mercat

Mató de Cabra

D'un blanc immaculat

Pep Nogué (text), Jordi García (fotografia)

Mercat

Nyores

Un condiment molt arrelat

Pep Nogué (text), Jordi García (fotografia)

Genis del foc

Carmel Lladonosa

La nissaga de referència de laes Terres de Ponent

L'estètica sofisticada i barroca del restaurant lleidatà El Nou Forn del Nastasi es troba als antípodes dels establiments minimals que prolifren arreu del territori. El mateix succeeix amb la seva cuina de marcat, de racions generosíssimes i amb la fruita de l'horta com a ingredient preponderant.

Xavier Sust (text), Enrique Marco (fotografia)

De cru a cuit

Crancs

Pinces d'or de gust suculent

Caminen de costat amb seguretat i de pressa, i no endarrere com assegura la dita. Al llarg de la seva vida, canvien d'armadura unes quantes vegades. I sempre, abans de fer-ho, se sobrealimenten per desprendre-se'n còmodament. És just llavors, amb la closca a punt de mudar, i plens de carn, quan són més exquisits a la cuina.

Oriol Cortacans (text), Òscar Rodbag (fotografia), Pep Nogué (receptes)

Proposta del mes

Truita de patates

L'embolcall més resolutiu de l'ou

La truita de patates és un repte. És un record. És un triomf. I malauradament, sovint és una estafa. Si només duu patates, ceba, ou i oli, per què és tan difícil trobar una truita de patates com Déu mana fora de casa? Perquè, a més de tot això, la truita de patates és mentidera: sembla senzilla, un recurs fàcil, i, en realitat, és una princesa.

Cristina Serret (text), Becky Lawton (fotografia)

I per postres

Tradició-Innovació

EL duel més golafre entre el vell i el nou

El pastisser Albert Adrià eleva a la categoria de sublm tres postres tradicionals del receptari català: el mató amb mel, els bunyols farcits i la merenga. Amb aquestes tres propostes evolucionades i d'una gran senzillesa tècnica, sorprendreu gratament tots els vostres convidats.

Albert Adrià (text), Becky Lawton (fotografia)

Celler

Sumarroca

Vinyes verdes del Penedès i de tot el Món

Sumarroca, de la DO Penedès, destaca en l'elaboració de vi negre Bòria i del cava gran brut Allier.

Ricard Rafecas (text), Enrique Marco (fotografia)

El sommelier a casa

Per Què No un Rosat?

Motius per fer justícia a un vi que és un aliat de verdures, carns i arrossos

Francesc Navarro (text)

Taula de tast

La Suavitat dels Negres

Quatre propostes per acompanyar plats d'hivern poc contundents

Finca MalaveÏna 2002 (Castillo de Perelada), Ses Ferritges 2003 (Miquel Oliver), Jané i Ventura Margalló 2001 (Jané Ventura), Negre dels Aspres 1999 (Joaquim Albertí)

Àngel García Petit (text)

A fons

Mascotes a La Cuina

Els personatges publicitaris de les marques

Per esmorzar mengem pa Bimbo amb xocolata Milka. A mig matí, prenem un cafè Tupinamba perfumat amb conyac Fundador. Per dinar, fem una sopa Gallina Blanca; per sopar, uns pèsols Gigante Verde, i, abans d'anar a dormir, assaborim una copeta de porto Sandeman. Les icones que publiciten tots aquests productes presidèixen bona part dels nostres actes cuotidians. I no es tracta d'un fenòmen recent...

Clàudia Pujol (text), Enrique Marco (fotografia)

Receptes

Timbal d'Escalivada i Melmelada de Ceba amb Crema de Ceps

Joan Monfort

Ànec a la Lleidatana

Carmel Lladonosa

Crema de Crancs

Pep Nogué

Amanida de pInces de Bou de Mar amb Fesol de Santa Pau i Vinagreta

Pep Nogué

Cabra de Mar Farcida d'Ous de Reig

Pep Nogué

Truita "Toni" de Patates Violeta, Botifarra Negra i Tòfona

Carme Ruscalleda

Truita de Patates Xip

Ferran Adrià

Truita de Patates Doble de Rovell amb Bacallà i Pebrot Vermell

Andoni Luís Aduriz

Truita de Patates, Pèsols Frescos i enciam amb Paleta de Pernil Ibèric

Benjamín Urdiain

Mató amb Gerds i Aire de Mel

Albert Adrià

Bunyols Farcits de Puré de Castanyes

Albert Adrià

Merenga de Cafè amb el Seu Ganache

Albert Adrià

Amanida d'Endívia rosa, Blat de Moro i Dos Formatges

Carme Ruscalleda

Arròs de Bacallà

Carme Ruscalleda

Mandonguilles de Daina amb Verdures

Carme Ruscalleda

Bescuit de Xocolata Negra i Joc de Cítrics

Carme Ruscalleda

Brandada de bacallà amb caragols de punxa i ruca

Jordi Vilà

Oros i bastos

Marga Muñoz

Caragols amb sobrassada

Marga Muñoz

Coca entofonada d'escalivada i anxova

Jordi Vilà

Peus de porc amb vieires

Jordi Vilà

Patates amb escamarlans

Marga Muñoz

Arròs cremós de botifarra de pebre i sipietes

Marga Muñoz

Pop sucós de sopa d'all

Jordi Vilà

Llobarro amb pilota de botifarra negra i nyàmera

Jordi Vilà

Rotllets de filet de bou amb pernil i múrgules al Pedro Ximénez

Marga Muñoz

Fricandó de llagostins amb carreretes

Marga Muñoz

Pit de pollastre amb menjar blanc i pera

Jordi Vilà

Flamet de cacau, iogurt i sorbet de llimona

Jordi Vilà

Compota d'hivern

Marga Muñoz

Taronges a la planxa amb salsa d'ametlles i rom

Marga Muñoz

Llet de cabra engelatinada al romaní, pinyons i gerds

Jordi Vilà

Últims números publicats

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 290

UN REBOST ÚNIC. PLATS PER ASSABORIR ELS PAISATGES DE MUNTANYA DE CASA NOSTRA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Oriol Lagé

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: