
Crancs: Pinces d'or de gust suculent
Mercat
Brotons i Espigalls
Una hortalissa autòctona del Garraf
Mercat
Tomàquet d'Arbre
Una exòtica varietat
Mercat
Arengades
Riques en Omega-3
Mercat
Mató de Cabra
D'un blanc immaculat
Mercat
Nyores
Un condiment molt arrelat
Genis del foc
Carmel Lladonosa
La nissaga de referència de laes Terres de Ponent
L'estètica sofisticada i barroca del restaurant lleidatà El Nou Forn del Nastasi es troba als antípodes dels establiments minimals que prolifren arreu del territori. El mateix succeeix amb la seva cuina de marcat, de racions generosíssimes i amb la fruita de l'horta com a ingredient preponderant.
De cru a cuit
Crancs
Pinces d'or de gust suculent
Caminen de costat amb seguretat i de pressa, i no endarrere com assegura la dita. Al llarg de la seva vida, canvien d'armadura unes quantes vegades. I sempre, abans de fer-ho, se sobrealimenten per desprendre-se'n còmodament. És just llavors, amb la closca a punt de mudar, i plens de carn, quan són més exquisits a la cuina.
Proposta del mes
Truita de patates
L'embolcall més resolutiu de l'ou
La truita de patates és un repte. És un record. És un triomf. I malauradament, sovint és una estafa. Si només duu patates, ceba, ou i oli, per què és tan difícil trobar una truita de patates com Déu mana fora de casa? Perquè, a més de tot això, la truita de patates és mentidera: sembla senzilla, un recurs fàcil, i, en realitat, és una princesa.
I per postres
Tradició-Innovació
EL duel més golafre entre el vell i el nou
El pastisser Albert Adrià eleva a la categoria de sublm tres postres tradicionals del receptari català: el mató amb mel, els bunyols farcits i la merenga. Amb aquestes tres propostes evolucionades i d'una gran senzillesa tècnica, sorprendreu gratament tots els vostres convidats.
Celler
Sumarroca
Vinyes verdes del Penedès i de tot el Món
Sumarroca, de la DO Penedès, destaca en l'elaboració de vi negre Bòria i del cava gran brut Allier.
El sommelier a casa
Per Què No un Rosat?
Motius per fer justícia a un vi que és un aliat de verdures, carns i arrossos
Taula de tast
La Suavitat dels Negres
Quatre propostes per acompanyar plats d'hivern poc contundents
Finca MalaveÏna 2002 (Castillo de Perelada), Ses Ferritges 2003 (Miquel Oliver), Jané i Ventura Margalló 2001 (Jané Ventura), Negre dels Aspres 1999 (Joaquim Albertí)
A fons
Mascotes a La Cuina
Els personatges publicitaris de les marques
Per esmorzar mengem pa Bimbo amb xocolata Milka. A mig matí, prenem un cafè Tupinamba perfumat amb conyac Fundador. Per dinar, fem una sopa Gallina Blanca; per sopar, uns pèsols Gigante Verde, i, abans d'anar a dormir, assaborim una copeta de porto Sandeman. Les icones que publiciten tots aquests productes presidèixen bona part dels nostres actes cuotidians. I no es tracta d'un fenòmen recent...