Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Revista CUINA

Portada Cuina 35
Cuina núm. 35. Abril 2004

Dalí: Les obsessions gastronòmiques del geni de l'Empordà

En aquest número

Mercat

Moixernó

Un caprici de la primavera

Pep Nogué (text)

Mercat

Botifarra d'Ou

Més enllà del Carnestoltes

Pep Nogué (text)

Mercat

Les Nespres

Una fruita efímera

Pep Nogué (text)

Mercat

Formatge de Cabra en Oli de Músser

Delícia cerdana

Pep Nogué (text)

Mercat

Pa de Sant Jordi

La senyera comestible

Pep Nogué (text)

Genis del foc

Jordi Butrón

Paladar inquiet i llaminer

Les vostres papil.les gustatives tenen l'oportunitat de delectar-se de veritat a l'Espai Sucre, un restaurant del Born barceloní, on la proporció de postres respecte dels plats salats és contrària a la de qualsevol altre establiment. Els seus artífexs han inaugurat, ara, una escola de pastisseria amb el mateix nom.

Xavier Sust (text), Enrique Marco (fotografia)

Proposta del mes

Peixos i Verdures

Una aposta per la cuina de proximitat

Tot i que la verdura ha deixat de ser patrimoni dels vegetarians, encara avui només és una comparsa, una companyia d'un ingredient principal. En el següent reportatge, us donem motius perquè guanyi posició social en l'escala de valors de productes. Els plats deixaran de dir-se peix amb verdures per anar enllaçats per una i d'igualtat.

Pere Tapias (text), Òscar Rodbag (fotografia)

De cru a cuit

Vedella

Porcions de proteïnes

Tot i ser un aliment bàsic de la nostra dieta, és anatòmicament un gran desconegut per a nombrosos consumidors. Us expliquem quin es el millor destí de cada una de les peces, en funció de la regla que dicta la butxaca i de la que dicta la lògica dels fogons. No us perdeu ls receptes de vedella amb diferents textures que ens ha preparat el xef Ramon Freixa. (Text: Francesc Murgadas. Receptes: Ramon Freixa. Fotografies: Carles Allende).

Francesc Murgadas (text), Ramon Freixa (receptes), Carles Allende (fotografia)

Món Sucre

Pans de Pessic de Xocolata

Llaminers Jocs de Consistències

De l'enorme ventall de psotres que es poden fer amb xocolata, ens hem centrat en tres pans de pessic (brownie, mousse cuita i coulant), que de ben segur us sorprendran. tasteu-los!

Jordi Butrón (text), Becky Lawton (fotografia)

Celler

Castell de Perelada

Els vins històrics de l'Empordà

El celler Castell de Perelada, de l'Empordà, amb vint-i-sis referències diferents al mercat, va néixer envoltat d'una arquitectura excepcional. A hores d'ara, les vinyes del celler també són al Penedès i al Priorat. A més, en la secció Maridatges us proposem tres combinacions sorprenents de vins amb fruita exòtica.

Ricard Rafecas (text), Enrique Marco (fotografia)

Maridatges

Vins i Fruits Exòtics

Amb els maridatges de continuació us proposem uni r diferents cultures a través de sensacions organolèptiques, basades en l'acidesa i la dolçor. (Text: Jaume Pujol. Fotografia: Ana García). Tags:

Jaume Pujol (text), Ana García (fotografia)

A fons

Dalicatessen

Les obsessions gastronòmiques del geni de l'Empordà

Tot i les continuades excentricitats gastronòmiques de l'artista de Figueres –algunes de les quals recollim en aquest reportatge–, Dalí no era partidari de les sofisticacions a la cuina. Era dels qui gaudia amb les menges humils com unes truites, unes sardines, unes garoines o un bon plat de caça. Tres dels restaurants que freqüentava (l'hotel Empordà i l'hotel Duran, de Figueres, i Can Roca, d'Esponellà) ens han preparat els plats que veritablement hi enjava el geni. No són, però, receptes inspirades en el surrealisme dalinià, sinó simplement plats per llepar-se els bigotis. (Text: Tana Collados. Fotografia: Rosina Ramírez i Pere Pascual).

Tana Collados (text), Rosina Ramírez (fotografia), Pere Pascual (fotografia)

Receptes

Tortel.linis de Formatge amb Salsa Pesto i Tòfona

Aleix Tusell i Arboix

Arròs Cremós de Carxofes i Moixernons

Pep Nogué

Amanida de Lluç amb Tomàquet

Pere Tapias

Cors de Carxofa amb Brandada de Bacallà

Pere Tapias

Tellerines, Rossellones, Musclos i Galetes de Pastanaga

Pere Tapias

Sardines amb Espinacs

Pere Tapias

Tàrtar de Vedella amb Mostassa, Pols Torrefacte i Gelat de Formatge Fumat

Ramon Freixa

Raviolis de Vedella amb Ruca, Espàrrecs i Verdures

Ramon Freixa

Entrecot de Vedella amb Cigrons, Fines Herbes i Cebes amb Vi

Ramon Freixa

Melós de Vedella amb Polenta i Caneló de Castanyes Tofonat

Ramon Freixa

Pastís de Xocolata Coulant

Jordi Butrón

Brownie de Nous

Jordi Butrón

Mousse Cuita o Pa de Pessic Sense Farina

Jordi Butrón

Garoines de Portlligat amb Gelea de Fonoll

Motel Empordà

Truita de Botifarra Negra i Mongetes del Ganxet

Restaurant Can Roca

Ànec de l'Empordà amb Peres

Restaurant Duran

Sopa Ràpida d'All, Torrada i Gratinada

Carme Ruscalleda

Faves i Pèsols

Carme Ruscalleda

Rogers al Forn amb Patates Tendres i Espàrrecs

Carme Ruscalleda

Bunyols Farcits de Crema de Gingebre

Carme Ruscalleda

Sèpia a la Bruta

ToniToni Albà

Galtes de porc al forn a la catalana

Manuel Martí

Les 3 botifarres de diferent cocció amb bròquil i mongetes

Manuel Martí

Peus i orella ofegats

Manuel Martí

Ventre i llengua amb llenegues i mongetes del ganxet

Manuel Martí

Espatlla brasejada

Manuel Martí

Calamars amb cloïsses i mongetes del ganxet

Pep Manubens

Fricandó de tonyina amb cama-secs

Pep Manubens

Mongeta perona amb costella de porc i gambes

Pep Manubens

Bolets amb pebrot vermell i gambeta de la costa

Pep Manubens

Calamarsó, gambeta i cigrons

Pep Manubens

Saltat d'espardenyes amb carxofes, morro i mongetes

Francesc Miralles

Morro de bacallà i pil-pil de romesco

Francesc Miralles

Porcell confitat amb puré de poma i salsa de cabrales

Francesc Miralles

Pinya amb crema catalana i gelat de canyella

Rosa M. Molina

Quiche lorraine de formatge i pernil dolç

Joan Alegret

Cassoleta de còctel de gambes

Joan Alegret

Últims números publicats

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto