Dalí: Les obsessions gastronòmiques del geni de l'Empordà
Mercat
Moixernó
Un caprici de la primavera
Mercat
Botifarra d'Ou
Més enllà del Carnestoltes
Mercat
Les Nespres
Una fruita efímera
Mercat
Formatge de Cabra en Oli de Músser
Delícia cerdana
Mercat
Pa de Sant Jordi
La senyera comestible
Genis del foc
Jordi Butrón
Paladar inquiet i llaminer
Les vostres papil.les gustatives tenen l'oportunitat de delectar-se de veritat a l'Espai Sucre, un restaurant del Born barceloní, on la proporció de postres respecte dels plats salats és contrària a la de qualsevol altre establiment. Els seus artífexs han inaugurat, ara, una escola de pastisseria amb el mateix nom.
Proposta del mes
Peixos i Verdures
Una aposta per la cuina de proximitat
Tot i que la verdura ha deixat de ser patrimoni dels vegetarians, encara avui només és una comparsa, una companyia d'un ingredient principal. En el següent reportatge, us donem motius perquè guanyi posició social en l'escala de valors de productes. Els plats deixaran de dir-se peix amb verdures per anar enllaçats per una i d'igualtat.
De cru a cuit
Vedella
Porcions de proteïnes
Tot i ser un aliment bàsic de la nostra dieta, és anatòmicament un gran desconegut per a nombrosos consumidors. Us expliquem quin es el millor destí de cada una de les peces, en funció de la regla que dicta la butxaca i de la que dicta la lògica dels fogons. No us perdeu ls receptes de vedella amb diferents textures que ens ha preparat el xef Ramon Freixa. (Text: Francesc Murgadas. Receptes: Ramon Freixa. Fotografies: Carles Allende).
Món Sucre
Pans de Pessic de Xocolata
Llaminers Jocs de Consistències
De l'enorme ventall de psotres que es poden fer amb xocolata, ens hem centrat en tres pans de pessic (brownie, mousse cuita i coulant), que de ben segur us sorprendran. tasteu-los!
Celler
Castell de Perelada
Els vins històrics de l'Empordà
El celler Castell de Perelada, de l'Empordà, amb vint-i-sis referències diferents al mercat, va néixer envoltat d'una arquitectura excepcional. A hores d'ara, les vinyes del celler també són al Penedès i al Priorat. A més, en la secció Maridatges us proposem tres combinacions sorprenents de vins amb fruita exòtica.
Maridatges
Vins i Fruits Exòtics
Amb els maridatges de continuació us proposem uni r diferents cultures a través de sensacions organolèptiques, basades en l'acidesa i la dolçor. (Text: Jaume Pujol. Fotografia: Ana García). Tags:
A fons
Dalicatessen
Les obsessions gastronòmiques del geni de l'Empordà
Tot i les continuades excentricitats gastronòmiques de l'artista de Figueres –algunes de les quals recollim en aquest reportatge–, Dalí no era partidari de les sofisticacions a la cuina. Era dels qui gaudia amb les menges humils com unes truites, unes sardines, unes garoines o un bon plat de caça. Tres dels restaurants que freqüentava (l'hotel Empordà i l'hotel Duran, de Figueres, i Can Roca, d'Esponellà) ens han preparat els plats que veritablement hi enjava el geni. No són, però, receptes inspirades en el surrealisme dalinià, sinó simplement plats per llepar-se els bigotis. (Text: Tana Collados. Fotografia: Rosina Ramírez i Pere Pascual).