Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Revista CUINA

Portada Cuina 36
Cuina núm. 36. Maig 2004

Delicades receptes amb flors

En aquest número

Mercat

Llenties

Lleguminoses de gran qualitat proteica

Pep Nogué (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Mercat

Tellerines

Per a un vermut de Primera

Pep Nogué (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Mercat

Costelles de Xai

Una carn apta per a tota la família

Pep Nogué (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Mercat

Ametlló

Més tendre i delicat que l'ametlla

Pep Nogué (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Mercat

Xicoia

Un regal en temps de desglaç

Pep Nogué (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Genis del foc

Joan Pallarès

Invitació a la calma

Allunyat del rebombori turístic, aquest hotel restaurant de l'Alt Urgell permet gaudir d'una bona taula i d'una impagable tranquilitat. El menú de caça que treballa Joan Pallarès –sotmetent un producte de primera a imaginatives combinacions culinàries– és un dels molts motius per passar un cap de setmana a Can Boix, de Peramola.

Xavier Sust (text), Enrique Marco (fotografia)

Proposta del mes

La Cuina

A la recerca de l'androide multifuncions

Des dels anys 20, han anat apareixent al mercat un bon nombre d'electrodomèstics per fer-nos la vida més fàcil. La darrera revolució ha estat el robot multifuncions thermomix, que ha alliberat el cuiner de la tirania d'haver d'estar pendent de la màquina.

Francesc Murgadas (text), Valentí Mongay (receptes), Jordi García (fotografia)

Delicades Receptes amb Flors

Encara que d'aquestes inflorescències, se n'han menjat sempre, actualment la florofàgia està expermentant un elevat estadi de popularitat. Us n'expliquem el llarg recorregut des del camp fins a la taula refinada, de la mà del Celler de Can Roca. (Text: Cristina Serret. Receptes: Joan Roca. Fotografies: Carles Allende).

Cristina Serret (text), Joan Roca (receptes), Carles Allende (fotografia)

Món Sucre

Postres Lleugeres amb Iogurt

Molt utilitzat en pastisseria com a ingredient principal o complement d'altre dolços, el iogurt es caracteritza per aportar un toc de cremositat i acidesa en les preparacions en què participa.

Jordi Butrón (text), Becky Lawton (fotografia)

Celler

L'Olivera

Vinyes solidàries a Vallbona de les Monges

El celler L'Olivera, de la comarca de l'Urgell, elabora vins blancs des del 1974, adscrits a la DO Costers del Segre. Són pioners en la indústria catalana, perquè quinze dels seus treballadors són discapacitats mentals. A més, en la secció Maridatges us proposem tres combinacions selectes de vins amb formatges de cabra.

Ricard Rafecas (text), Enrique Marco (fotografia)

Maridatges

Vins amb Formatges de Cabra

Hi ha tasts formatges amb gustos diferents. En aquesta ocasió, n'hem escollit tres, de cabra, i els hem tastat amb tres propostes concretes, que han acordat amb perfecció.

Jaume Pujol (text), Ana García (fotografia)

A fons

Àpats de Còmic

Un homenatge gastronòmic als personatges de paper

Potser perquès el menjar és un símbol d'humanitat i de debilitat, els guionistes no s'han preocupat gaire per la correcta nutrició dels seus personatges, però sí que han canalitzat a través d'ells les angoixes i els somnis dels lectors. Tintín, Popeye que enguany fa 75 anys o Astèrix i Obèlix han representat el termòmetre alimentari del segle XX. Us proposem delectar-vos amb receptes inspirades en les fílies dels herois, coincidint amb una nova edició del Saló Internacional del Còmic de Barcelona.

Clàudia Pujol (text), Pep Nogué (receptes), Becky Lawton (fotografia)

Receptes

Bocois d'Alvocats amb Fruits del Mar i Salsa Rosa

Joan Raventós

Llenties Estofades amb Calamarsets i Cloïsses

Pep Nogué

Copa de tomàquet i Formatge amb Créixens

Valentí Mongay

Sardines Farcides amb Porc i Tomàquet

Valentí Mongay

Mandonguilles amb Formatge i Salsa

Valentí Mongay

Pa de Pessic de Nous i Batut de Kiwis

Valentí Mongay

Llenguado amb Flors d'Ametller i Ametlles Tendres

Joan Roca

Amanida Perfumada

Joan Roca

Crema de Fruita de la Passió amb Fruites Vermelles i Pètals de Flors

Joan Roca

Crema i Teules de Taronja amb Panna Cotta i Iogurt

Jordi Butrón

Pastís de Iogurt amb Crema de Xocolata Blanca, Ruibarbe i Maduixa

Jordi Butrón

Fruites i Verdures amb Lassi Especiat

Jordi Butrón

Amanida de Pinces de Cranc amb Fruites Tropicals i Salsa Rosa

Pep Nogué

Saltimboca de Filet de Senglar a la Romana

Pep Nogué

Combi de Bunyols d'Espinacs amb Hamburguesa de Pollastre i Pèsols a la Marinera

Pep Nogué

Sopa Freda, Inspirada en un Vermut

Carme Ruscalleda

Brandada de Bacallà amb Carbassó

Carme Ruscalleda

Tripa de Vedella amb Naps i Panses

Carme Ruscalleda

Pa Suflé

Carme Ruscalleda

Milfulls de formatge, codonyat i 'sablée'

Rosa M. Molina

Cassoleta martinica

Joan Alegret

Cassoleta de coco flamejat

Joan Alegret

Cassoleta de fruita seca

Joan Alegret

Arrós amb verdures i bacallà

Adolf Giné Espuny

Arrós mariner amb castanyons i cloïsses

Josep Bayerri

Arròs caldós amb rap i escamarlans

Josep Bayerri

Arròs amb carxofes i fetge d'ànec

Adolf Giné Espuny

Menjar blanc de taronja

Lola Espuny

Molls amb faves i blat de moro

Jordi Rodríguez

Bacallà amb ou escumat

Jordi Rodríguez

Peus de porc amb gambot

Jordi Rodríguez

Raviolis de capipota amb vinagreta d'escalònia

Jordi Rodríguez

Llet de farigola amb mandarina i poma

Jordi Rodríguez

Amanida de bacallà, sípia i patata

Carles Gaig

Amanida tèbia de cervelletes de vedella i hortalisses

Carles Gaig

Paella mixta de peix i carn

Pep Riera

Últims números publicats

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
292CUINA portada

TOCA TORNAR A L'ESCOLA! IDEES I RECEPTES PERQUÈ ELS NENS APRENGUIN CUINANT

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Arnau Muñío

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: