
Delicades receptes amb flors
Mercat
Llenties
Lleguminoses de gran qualitat proteica
Mercat
Tellerines
Per a un vermut de Primera
Mercat
Costelles de Xai
Una carn apta per a tota la família
Mercat
Ametlló
Més tendre i delicat que l'ametlla
Mercat
Xicoia
Un regal en temps de desglaç
Genis del foc
Joan Pallarès
Invitació a la calma
Allunyat del rebombori turístic, aquest hotel restaurant de l'Alt Urgell permet gaudir d'una bona taula i d'una impagable tranquilitat. El menú de caça que treballa Joan Pallarès –sotmetent un producte de primera a imaginatives combinacions culinàries– és un dels molts motius per passar un cap de setmana a Can Boix, de Peramola.
Proposta del mes
La Cuina
A la recerca de l'androide multifuncions
Des dels anys 20, han anat apareixent al mercat un bon nombre d'electrodomèstics per fer-nos la vida més fàcil. La darrera revolució ha estat el robot multifuncions thermomix, que ha alliberat el cuiner de la tirania d'haver d'estar pendent de la màquina.
Delicades Receptes amb Flors
Encara que d'aquestes inflorescències, se n'han menjat sempre, actualment la florofàgia està expermentant un elevat estadi de popularitat. Us n'expliquem el llarg recorregut des del camp fins a la taula refinada, de la mà del Celler de Can Roca. (Text: Cristina Serret. Receptes: Joan Roca. Fotografies: Carles Allende).
Món Sucre
Postres Lleugeres amb Iogurt
Molt utilitzat en pastisseria com a ingredient principal o complement d'altre dolços, el iogurt es caracteritza per aportar un toc de cremositat i acidesa en les preparacions en què participa.
Celler
L'Olivera
Vinyes solidàries a Vallbona de les Monges
El celler L'Olivera, de la comarca de l'Urgell, elabora vins blancs des del 1974, adscrits a la DO Costers del Segre. Són pioners en la indústria catalana, perquè quinze dels seus treballadors són discapacitats mentals. A més, en la secció Maridatges us proposem tres combinacions selectes de vins amb formatges de cabra.
Maridatges
Vins amb Formatges de Cabra
Hi ha tasts formatges amb gustos diferents. En aquesta ocasió, n'hem escollit tres, de cabra, i els hem tastat amb tres propostes concretes, que han acordat amb perfecció.
A fons
Àpats de Còmic
Un homenatge gastronòmic als personatges de paper
Potser perquès el menjar és un símbol d'humanitat i de debilitat, els guionistes no s'han preocupat gaire per la correcta nutrició dels seus personatges, però sí que han canalitzat a través d'ells les angoixes i els somnis dels lectors. Tintín, Popeye que enguany fa 75 anys o Astèrix i Obèlix han representat el termòmetre alimentari del segle XX. Us proposem delectar-vos amb receptes inspirades en les fílies dels herois, coincidint amb una nova edició del Saló Internacional del Còmic de Barcelona.