Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Revista CUINA

Portada Cuina 21
Cuina núm. 21. Gener 2003

El festival de la closca

En aquest número

Vermut

Hostal de la Plaça

Supervivència de la tradició al Maresme

Pau Arenós (text)

Vermut

Un punt dolç

La pastisseria Sant Antoni de Barcelona és un centre de peregrinatge per als amants de la qualitat

Lara Toro (text)

Mercat

Tòfona

El caprici negre

Comenceu l'any amb un perfum inconfusible, el de la tòfona. Seguiu amb uns cruixents rotllets de pasta brick i unes dolcenques fulles d'enciam vermell. Assaboriu també una carn de qualitat, el crostó de vedella, i acabeu amb les notes suaus del formatge holandès edam.

Clàudia Pujol (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Mercat

Formatge edam

Una bola consistent

Clàudia Pujol (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Mercat

Pasta brick

L'embolcall cruixent

Clàudia Pujol (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Mercat

Enviam vermell (lollo rosso)

Una opció sana i saludable

Clàudia Pujol (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Mercat

Crostó de vedella

Carn de primera categoria

Clàudia Pujol (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Genis del foc

Montse Estruch

El reflex d'una vida entre fogons

Quan els pares d'aquesta manresana van llogar el local de El Cingle, a Vacarisses, ella sols tenia quinze anys. El pas del temps i una formació al costat de grans xefs li han despertat un ferm propòsit: provocar les millors sensacions amb els seus plats.

Xavier Sust (text), Enrique Marco (fotografia)

De cru a cuit

Vainilla

Aroma en estat pur

Aquestes beines d'aspecte descuidat són un dels aromatitzants més populars del món. Deixeu-vos seduir per l'aroma de la vainilla, tal com van fer els conqueridors que la van portar del Nou Món, i feu-ne un ingredient destacat de les vostres preparacions.

Toni Massanés (text), Becky Lawton (fotografia)

De temporada

Amanides d'hivern

Plats complets amb ingredients de temporada

L'hivern ens porta una colla d'aliments deliciosos i molt saludables. No deixeu passar l'ocasió d'aprofitar-los per preparar les amanides que us suggerim.

Cristina Serret (receptes), Òscar Rodbag (fotografia)

De cru a cuit

El festival de la closca

Homenatge culinari a les petxines i els cargols

De formes i tamanys ben variats, aquests mol·luscs de closca dura tenen un gran predicament en els nostres fogons, segurament perquè incorporen tots els perfums del mar als nostres plats.

Xavier Mestres (text), Jordi García (fotografia)

Món Sucre

Dolços que no pesen

Com preparar delicioses postres integrals

Aquest mes us fem tres propostes de dolç amb un denominador comú: la utilització de farines integrals. Comprovareu que obtindreu pastes altament saludables sense renunciar al sabor de la pastisseria tradicional.

Jordi Butrón (text), Becky Lawton (fotografia)

Celler

Vins nous, vins de moda

Les últimes tendències vinícoles

En les tres últimes dècades, els elaboradors catalans han capitanejat una revolució vinícola de primer ordre que s'ha traduït en vins innovadors i competitius que triomfen en els mercats. I, en la secció Gran Reserva, Joan Múrria ens ha preparat una acurada selecció d'uns vins generosos actualment en declivi, els rancis.

Alfred Rexach (text)

Gran Reserva

Vins rancis

Uns generosos nobles envellits per oxidació

Rovira. Dels Arcs Ranci sec. De Muller Ranci dolç. De Muller Ranci sec. Pedro Masana Ranci. Gandesa Ranci sec

Joan Múrria (text)

Gran Reserva

Pels sentits del vi

Visites guiades de temàtica vinícola al Palau Robert

Destinacions amb gust

La Vall del Riu Corb

Un passeig deliciós per un oasi de secà

Els pobles que conformen la vall del riu Corb estan repartits en dues comarques, l'Urgell i la Conca de Barberà, però els uneix una estreta llengua d'aigua, el riu Corb i, el que és més decisiu, una forta voluntat de ser. Un afany que es materialitza també en la seva cuina, un bon exponent de la vida a les terres de l'interior.

Tana Collados (text), Rosina Ramírez (fotografia), Pere Pascual (fotografia)

Menjar i salut

Per què tinc colesterol?

Una dieta rica en greixos saturats és el principal desencadenant d'aquest problema de salut que ja afecta al 20% dels catalans.

Eva Rovira (text)

La nevera de…

Guillermina Motta

Picant, picant

Si la cantautora Guillermina Motta hagués d'elegir entre una bona tertúlia i una bona taula, amb tota probabilitat es quedaria amb la primera. De totes maneres, se la pot seduir, gastronòmicament parlant, amb plats exòtics i generosament especials.

Clàudia Pujol (text)

Catalunya plat a plat

Pla de l'Estany

La cuina d'una terra fèrtil

La gastronomia d'aquesta comarca té dues influències. D'una banda, el receptari empordanès, materialitzat en receptes com els platillos, i de l'altra, la cuina de muntanya, amb una base de bolets.

Núria Bàguena (text)

L'art de viure

Aliments ben conservats

Frescos o cuinats, els aliments de la nevera han de protegir-se amb un embolcall o un recipient que en garanteixi una bona conservació. Conèixer cada material ens permet aprofitar-ne els avantatges i defugir els inconvenients.

Assumpta Miralpeix (text), Sebastià Serra (il·lustració)

Tendències

Bonic i barat

Aquest mes us proposem que visiteu les botigues de preus baixos -els antics Tot a 100- i comproveu com, sovint, s'hi poden trobar objectes ben vistosos a uns preus que no fan mal. Us n'oferim una petita mostra.

Cristina Serret (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Sabors del món

Buenos Aires

La litúrgia de l'asado, un menjar que s'ha de degustar en colla

Fernando Krahn (il·lustració), Flavia Company (text)

Receptes

Sopa de ceba

Farcells de colomí amb aroma de tòfona

David Lienas

Vieira, mango i cacau

Montse Estruch

Flam de vainilla

Toni Massanés

Ànec amb vainilla

Toni Massanés

Minestra de fruita flamejada amb gelat de vainilla

Toni Massanés

Trufes amb aroma de vainilla

Toni Massanés

Amanida d'hivern amb escarola, raves, magrana, nous i encenalls de parmesà

Jaume Colls

Amanida tèbia de bacallà amb patata confitada i vinagreta d'avellanes

Jaume Colls

Amanida tèbia de carbassa amb escamarlans i sèsam

Jaume Colls

Enfilall de cargols punxencs

Xavier Mestres

Escopinyes amb salsa de vi blanc i mantega

Xavier Mestres

Sopa de musclos amb verduretes

Xavier Mestres

Risotto de cloïsses amb cava

Xavier Mestres

Saltat de vieires amb hortalisses de temporada

Xavier Mestres

Muffins integrals

Jordi Butrón

Pa de pessic integral de plàtan i panses

Jordi Butrón

Rosques de matafaluga i flocs de civada

Jordi Butrón

Romesco de Santa Coloma

Nati Ninot

Peus de porc a l'estil de la iaia

Restaurant El Colomí

Carlota de seitons i mongetes tendres amb xampinyons

David Lienas

Escalopes de salmó amb porros i tomàquets confitats

David Lienas

Pollastre farcit a la catalana amb salsa de rostit amb vi ranci

David Lienas

Braç de gitano de nata i fruits vermells

David Lienas

Arròs amb cervesa

Pollastre amb bolets

Pastís de llimona i merenga

Toni Viñas

Financer de festucs

Toni Viñas

Pasta de full amb nous i caramel

Toni Viñas

Mousse de recuit de fonteta amb compota de poma

Toni Viñas

Vieires al forn amb escalunyes

Pere Massana

Sopa de xocolata i pinya

Toni Viñas

Pop marinat amb romesco

Pere Massana

Fetge d'ànec fresc amb crema de cigrons

Pere Massana

Mosaic de fruites

Pere Massana

Espatlleta de conill en escabetx amb espàrrecs i bolets

Pere Massana

Mosaic en fruites

Pere Massana

Amanida de peus de porc amb surenys i fetge gras

Andreu Vidal

Terrina de llengua de vedella amb tomàquets confitats

Andreu Vidal

Pintada de pasta de full i múrgoles

Andreu Vidal

Fetge gras saltat amb patates confitades, ous i tòfones

Andreu Vidal

Canelons de salmó

Lluís Viñas

Crema de mel amb safrà

Andreu Vidal

Arròs de vinya

Lluís Viñas

Albergínies tobies

Lluís Viñas

Fricandó de rap, lluç i rovellons

Lluís Viñas

Últims números publicats

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto