Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Revista CUINA

Portada Cuina 44
Cuina núm. 44. Febrer 2005

El Pa: Patrimoni gastronòmic de la humanitat

En aquest número

Mercat

Tomàquet Raf

L'incomparable sabor de l'hivern

Pep Nogué (text), Jordi García (fotografia)

Mercat

Pèsols Negres

D'una gran finesa gastronòmica

Pep Nogué (text), Jordi García (fotografia)

Mercat

Peix Rata

Carn gustosa taula

Pep Nogué (text), Jordi García (fotografia)

Mercat

Jaumets de Sant Hilari

El dolç respectat de la Selva

Pep Nogué (text), Jordi García (fotografia)

Mercat

Carn de Cavall

Molt proteica i d'efectes antianèmics

Pep Nogué (text), Jordi García (fotografia)

Genis del foc

José Ferrer

La noblesa culinària de Morella

El Mesón del Pastor, al País Valencià, és un dels restaurants que millor cuina la tòfona, al costat de conills, gallines i, fins i tot, perdius. El seu cuiner se'l coneix també perquè està molt vinculat a la vida social de la ciutat, ben activa gràcies al seu patrimoni arquitectònic i festiu

Xavier Sust (text), Enrique Marco (fotografia)

Proposta del mes

Xips de Verdures

La màxima sofisticació del fregit

Estan de moda rabiosa La majoria dels plats els incoporen com una presentació o acabat. Alguns restaurnats els presenten al principi de l'àpat, com un aperitiu. Són làmines fines de diverses verdures cuites en oli roent fins a deixar-les cruixents. Una ntècnica que garanteix el segellat perfecte del producte i en reté la major part de vitamines i oligoelements.

Francesc Murgadas (text), Pep Nogué (receptes), AJJ Estudi (fotografia)

De cru a cuit

El Pa

Patrimoni gastronòmic de la humanitat

Objecte de motins, d'entetaniment circenc i, fins i tot, d'exili forçat, el pa és segurament l'aliment més apreciat a les diverses cultures i religions. A catalunya, aquest cereal de secà, que durant molts segles ha servit per apaivagar la gana, s'ha transformat a les taules d'alguns restaurants en un deliri gormand.

Clàudia Pujol (text), Òscar Rodbag (fotografia)

Món Sucre

Petits Trucs, Grans Solucions

El món de la pastisseria compta amb petits secrets que us poden ajudar a preparar aquelles postres que se us resistèixen o salvar-ne alguna in-extremis. És clar que la traça i la repetició també hi poden contribuir

Jordi Butrón (text), Becky Lawton (fotografia)

Celler

Espelt

Vinyes arrelades enmig de l'Empordà

El celler Espelt, a la DO Empordà-Costa Brava, empeny el futur amb uns vins etiquetats amb dissenys de Mariscal i unes vinyes velles situades a Vilajuïga i a Roses. Tradició i modernitat van junts a Espelt. En la secció de Maridatges, us proposem que combineu tres tipus de carns (xai, porc i vedella) amb els vins més adequats.

Ricard Rafecas (text), Enrique Marco (fotografia)

Maridatges

Vins i Carns

Ens trobem davant d'un dels maridatges más clàssics: vins negres amb diferents tipus de carn. Una combinació que, no per ser tòpica, resulta menys suggeridora.

Joan Soler (text), Ana García (fotografia)

A fons

Aqüicultura

El cultiu del peix, una alternativa sostenible a la pesca tradicional

Les piscifactories, instal.lacions destinades a la cria de peixos, s'estan consolidant, en els últims anys, com un sistema complementari a les captures a les captures en alta mar, tant a Catalunya com a l'Estat espanyol. Aquesta alternativa, que amplia l'oferta del consumidor i permet preus més estables als mercats, ha de pal.liar la sobreexplotació dels recursos marins ocasionada pel sistema pesquer tradicional

Jordi Castañeda (text)

Receptes

Pastís de Pastanaga

M. Rosa Ritort

Amanida de Tromàquet i Formatge Garrotxa amb Oli d'Alfàbrega i Festucs Tendres

Pep Nogué

Milfulls de Patata i Brandada de bacallà

Pep Nogué

Mousse de Fetge Gras d'Ànec amb Moniatos

Pep Nogué

Pagell amb Carbassa, Mandarina i Carxofes

Pep Nogué

Bonítol Fumat amb Pa d'Oli d'Oliva i Pinyons

Jordi Herrera

Migas Escabetxades amb Sardines i Raïm

Jordi Herrera

Filet de Vedella amb Milfulls de Pa Sucat amb All i Bolets

Jordi Herrera

Gelat de Pa amb Oli i Sal, Xocolata i Taronja

Jordi Herrera

Fruita Seca Caramel.litzada

Jordi Butrón

Crema Anglesa

Jordi Butrón

Pastís Plum-Cake

Jordi Butrón

Sopa d'Olives Negres

Carme Ruscalleda

Llenguado, Escarola, Carxofa i Nyores

Carme Ruscalleda

Rodó de Carn Picada amb Espigalls

Carme Ruscalleda

Pastís de Castanyes Multiusos

Carme Ruscalleda

Terrina de Peus de Porc amb Botifarra

Jaume Mateu

Rovellons, calamarsons i carxofes amb papada

Xavier Franco

Cassoleta de blat tendre amb mar i muntanya

Xavier Franco

Truita amb salsa de crancs

Ramon Calm

Ànec amb bolets

Ramon Calm

Senglar amb castanyes

Ramon Calm

Sopa de mandonguilles

Ramon Calm

Pastís de taronja

Ramon Calm

Saltat de pasta amb rossinyols

Quim Font

Llobarro amb bolets

Quim Font

Llenguado farcit de gambes

Quim Font

Bull de calamars i patates

Quim Font

Semifred d'avellanes i mel

Quim Font

Sopa de fredolics

Rosa Sort

Amanida de crestes de gall

Alfons Peguera

Lloms de conill farcit amb carreroles

Rosa Sort

Milfulls de porros, ceps i lletons

Rosa Sort

Últims números publicats

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: