
El Pa: Patrimoni gastronòmic de la humanitat
Mercat
Tomàquet Raf
L'incomparable sabor de l'hivern
Mercat
Pèsols Negres
D'una gran finesa gastronòmica
Mercat
Peix Rata
Carn gustosa taula
Mercat
Jaumets de Sant Hilari
El dolç respectat de la Selva
Mercat
Carn de Cavall
Molt proteica i d'efectes antianèmics
Genis del foc
José Ferrer
La noblesa culinària de Morella
El Mesón del Pastor, al País Valencià, és un dels restaurants que millor cuina la tòfona, al costat de conills, gallines i, fins i tot, perdius. El seu cuiner se'l coneix també perquè està molt vinculat a la vida social de la ciutat, ben activa gràcies al seu patrimoni arquitectònic i festiu
Proposta del mes
Xips de Verdures
La màxima sofisticació del fregit
Estan de moda rabiosa La majoria dels plats els incoporen com una presentació o acabat. Alguns restaurnats els presenten al principi de l'àpat, com un aperitiu. Són làmines fines de diverses verdures cuites en oli roent fins a deixar-les cruixents. Una ntècnica que garanteix el segellat perfecte del producte i en reté la major part de vitamines i oligoelements.
De cru a cuit
El Pa
Patrimoni gastronòmic de la humanitat
Objecte de motins, d'entetaniment circenc i, fins i tot, d'exili forçat, el pa és segurament l'aliment més apreciat a les diverses cultures i religions. A catalunya, aquest cereal de secà, que durant molts segles ha servit per apaivagar la gana, s'ha transformat a les taules d'alguns restaurants en un deliri gormand.
Món Sucre
Petits Trucs, Grans Solucions
El món de la pastisseria compta amb petits secrets que us poden ajudar a preparar aquelles postres que se us resistèixen o salvar-ne alguna in-extremis. És clar que la traça i la repetició també hi poden contribuir
Celler
Espelt
Vinyes arrelades enmig de l'Empordà
El celler Espelt, a la DO Empordà-Costa Brava, empeny el futur amb uns vins etiquetats amb dissenys de Mariscal i unes vinyes velles situades a Vilajuïga i a Roses. Tradició i modernitat van junts a Espelt. En la secció de Maridatges, us proposem que combineu tres tipus de carns (xai, porc i vedella) amb els vins més adequats.
Maridatges
Vins i Carns
Ens trobem davant d'un dels maridatges más clàssics: vins negres amb diferents tipus de carn. Una combinació que, no per ser tòpica, resulta menys suggeridora.
A fons
Aqüicultura
El cultiu del peix, una alternativa sostenible a la pesca tradicional
Les piscifactories, instal.lacions destinades a la cria de peixos, s'estan consolidant, en els últims anys, com un sistema complementari a les captures a les captures en alta mar, tant a Catalunya com a l'Estat espanyol. Aquesta alternativa, que amplia l'oferta del consumidor i permet preus més estables als mercats, ha de pal.liar la sobreexplotació dels recursos marins ocasionada pel sistema pesquer tradicional