Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Revista CUINA

Portada Cuina 30
Cuina núm. 30. Novembre 2003

Embotits amb les Receptes Tradicionals Més Saboroses

En aquest número

Mercat

La carbassa

Alegria Hivernal

Valentí Mongay (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Mercat

Festucs

El Deliri de la reina de Saba

Valentí Mongay (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Mercat

Llom mbotit

Aroma incomfusible

Valentí Mongay (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Mercat

Pop i Popets

Tentacles de luxe

Valentí Mongay (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Mercat

Te Oolong

Una infusió ataronjada

Valentí Mongay (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Genis del foc

Xavier Mestres

Patró del vaixell insígnia de Cunit

Acaba de celebrar els vint anys de vida del seu restaurant, L'Avi Pau. Però la seva trajectòria com a cuiner es remunta al Peixerot de Vilanova i la Geltrú. allà és on va començar, juntament amb el sseus germans, a cuinar els fruits del mar i els de la terra.

Xavier Sust (text), Enrique Marco (fotografia)

Proposta del mes

Panellets Artesans

Receptes per fer-los amb forma de rovelló i castanya

Semblen caçats del bosc, però en realitat han sortit de l'obrador de la pastisseria La colmena de Barcelona. estan fets d'una manera laboriosa, però fàcils de fer a casa si se segueixen els passos amb rigorositat i amb temps. (Text i receptes: Trinitat Gilbert. Fotografies: Marta Torrent).

Trinitat Gilbert (text), Marta Torrent (fotografia)

De cru a cuit

Embotits

Els tòtems de la taula catalana

Aquest tresor de greixos i proteïnes que és el porc ha estat històricament un dels estandards de la cuina tradicional catalana. Per aquest motiu, La llista d'embotits escampats pel nostre país és inacabable. Us descrivim exhaustivament quins eren els oficis del dia de la matança i la bacanal il.lustre que l'acompanyava. (Text: Pep Palau. Fotografies: Jordi García).

Pep Palau (text), Jordi García (fotografia)

Món Sucre

Flams

Recreacions delicioses amb rovell d'ou

La família dels flams és extensa en el món de la pastisseria per la fàcil elaboració i pels seus resultats cremosos. Us en suggerim tres variants: el flam, el flam xinès i el flamet.

Jordi Butrón (text), Becky Lawton (fotografia)

Celler

Vall Llach

L'odissea vitivinícola del cantautor

Els cellers del priorat han renovat el concepte de vi. El vall Llach també ha contribuït a aquest canvi amb una vi que abans de sortir al mercat passa per gairebé 50 vinificacions; quantitat superior a les que compon en cantant. A més, en la secció Maridatges us proposem tres combinacions de vins amb bolets.

Ricard Rafecas (text), Enrique Marco (fotografia)

Maridatges

Vins i Bolets

En aquesta ocasió, us presentem uns maridatges amb tres dels fongs més bons i apreciats dels receptari català. Un interessant joc de textures i sabors que, de ben segur, no us deixarà indiferent.

David Molina (text), Ana García (fotografia)

Receptes

Saltat de Rossinyols i Llagostins amb Cruixent de Pernil

Esteve Camps

Arròs amb Carbassa

Valentí Mongay

Panellets de Rovellons

Francesc Font

Panellets de Castanyes

Francesc Font

Sobrassada amb Mel

Pep Palau

Pa de Fetges segons Pep Salsetes

Pep Palau

Rementat Blanc i Negre

Pep Palau

Patates Emmascarades

Pep Palau

Txaktxuka amb Merguès

Pep Palau

Coca de Llardons

Pep Palau

Canelons de Verdura amb Formatge Mascarpone

Hostal de la Plaça

Milfulls dAlbergínies amb brandada de lluç

Fonda Els Templers

Pastís d'Avellanes i Gelat

Fonda La Grava

Amanida Tèbia de Bonítol

Carme Ruscalleda

Pagell al Forn amb Moniato i Ceps

Carme Ruscalleda

Ànec Collverd amb Mandarines

Carme Ruscalleda

Pastís Cremós de Xocolata

Carme Ruscalleda

Amanida d'Espinacs amb Mi-cuit

Griselda Guiteras

Calamarsets de platja amb tirabecs

David Mejías

Nero amb emulsió d'oli d'oliva i puré de fonoll

David Mejías

Amanida pagesa de Formentera

David Mejías

Lasanya de peix

Sergi Blasi

Cassola de patates i tonyina

Sergi Blasi

Carbassonets flor amb ou escumat

Sergi Blasi

Filet de bou amb figues

Sergi Blasi

Lluç farcit de bou de mar i shiitake

Sergi Blasi

Peus de porc farcits amb salsa de vi ranci

Teresa Olivella

Amanida de guatlles en escabetx de vinagre de cava

Teresa Olivella

Peres amb vi negre i iogurt

Ivan Agustí

Galtes de vedella amb vi negre

Teresa Olivella

Amanida de verat amb escabetx i gelat de ceba

Teresa Olivella

Trinxat de patata i pebrot amb 'lloritos' cruixents

Manel Marquès

Calamars amb salsa biscaïna i pebrots de romesco

Manel Marquès

Amanida de peix blau amb alls tendres i pa torrat

Quim Marquès

Flam de coco

Jordi Butrón

Flamet de taronja

Jordi Butrón

Flam xinès de cacau

Jordi Butrón

Últims números publicats

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto