Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Revista CUINA

Portada Cuina 85
Cuina núm. 85. Agost 2008

Gelats. Un menú original per a l'estiu

En aquest número

Vermut / Mercat d'agost

Escopinyes

Sabor de mar

Pep Nogué (text), Ana García (fotografia)

Vermut / Mercat d'agost

Formatges de Montsec

Grans làctics de ponent

Pep Nogué (text), Ana García (fotografia)

Vermut / Mercat d'agost

Tomàquet en conserva

Una tradició familiar

Pep Nogué (text), Ana García (fotografia)

Vermut / Mercat d'agost

Prunes

Aromes d'estiu

Pep Nogué (text), Ana García (fotografia)

Genis del foc

Homenatge a Llorenç Torrado

L'hi devíem. Amic i col.laborador excepcional de Descobrir Cuina, ara que fa un any que ens va deixar li dediquem aquestes pàgines perquè els seus companys comparteixin el llegat de qui va ser gran mestre de molts xefs i periodistes gastronòmics. Entre tots ells, ens cuinen una biografia singular que barreja fogons, divulgació, art i mitjans de comunicació.

Xavier Sust (text), Eulàlia Fargas (fotografia)

Proposta del mes

Gelats

La revolució freda a la cuina

Ni són exclusius de l'estiu, ni són només per a infants, i ara tampoc no es limiten a les postres. Amb imaginació, creativitat i una punta de gosadia, molts cuiners han fet d'aquestes llaminadures -dolces o salades- les protagonistes de plats sorprenents i molt refrescants.

Glòria Trullàs (text), Xabier Mendiola (fotografia)

De cru a cuit

Gambes

Les més vermelles de l'estiu

Xucla'n el cap i llepa-te'n els dits, que diuen a Palamós, una de les pàtries que té aquest crustaci al nostre país. Avui se'n pesquen durant bona part de l'any, però és ara a l'estiu quan els experts asseguren que són més bones. Cuites amb senzillesa i maridades amb encert, el seu llarguíssim recetari ens garanteix àpats memorables.

AJJ Estudi (fotografia), Xavier Moret (text), Xavier Mestres (receptes)

Celler

Cellers Torres

Els "conques" de la finca de Milmanda

Tradició i innovació es combinen a les vinyes i a les ampolles que Cellers Torres elaboren a la DO Conca de Barberà.

Trinitat Gilbert (text), Enrique Marco (fotografia)

El sommelier a casa

La Revolució de l'Est

Els països excomunistes fan valer els seus grans vins

Meritxell Falgueras (text)

A fons

El País de l'Orxata

El conreu de a xufa a l'horta nord

És el refresc amb què els valencians suporten millor les calors estiuenques. Però no només d'ells: fa més de dos segles que els orxaters de l'Horta l'exporten cap a Catalunya i les Balears, on és també una beguda imprescindible durant aquests mesos.

Vicent Marquès (text), Luis Calvente (fotografia)

Tastaolletes / Menjar i salut

Nodrir la pell

La pell es renova cada minut, cada dia, i necessita una nutrició contínua. La deficiéncia de certs nutrients explica que estigui menys llisa, poc lluminosa o amb taques.

Tastaolletes / La cuina del congelat

Pastisseria per fer a casa

Tastaolletes / Premis gastronómics

9è Concurs de receptes Bonpreu, Esclat, Descobrir Cuina

Plats innovadors amb productes de tota la vida. Aquest va ser el 'leitmotiv' que el jurat del Concurs de Receptes Bonpreu-Esclat i Descobrir CUINA va destacar en la tria de guanyadors dins la difícil missió, per novè any consecutiu, de seleccionar les millors receptes entre les més de 5.000 que van enviar cuiners amateurs, tant adults com infantils i juvenils.

Jordi Garcia (fotografia), Amanda Laporte (cuina)

Tastaolletes / La nevera de...

Roger de Gràcia

Mindundi de cacera

El marmitó fictici de Ferran Adrià reconeix que la seva creativitat a la cuina es limita a les grans amanidas. Això sí, la cacera lingüística dels països catalans l'ha dut a descobrir-ne part de la gastronomia.

Claùdia Pujol (text)

Receptes

Rèmol amb escabetx de bolets

Muntsa Castillo

Aperitiu de sarsuela amb sorbet de taronges i campari

Pep Nogué

Carpaccio de siurenys amb gelat salat de pinyons

Pep Nogué

Infusió de maduixots, "Parfait" de recuit de drap i granissat de poma

Pep Nogué

Carxofes farcides de gambetes

Xavier Mestres

Gambetes saltades

Xavier Mestres

Gambes vermelles rostides amb arròs rossejat

Xavier Mestres

Figues fresques, gelatina de mel i làmines de mató

Jordi Roca

Carpaccio de figues caramel.litzat amb anissos

Jordi Roca

Amanida de figues fresques, figues seques, raïm i nous

Jordi Roca

Sopa de prunes, meló i pernil ibèric

Carme Ruscalleda

Bonítol amb carbassó

Carme Ruscalleda

Samfaina ràpida amb aletes de pollastre

Carme Ruscalleda

Pastís d'albergínia amb formatge magre

Carme Ruscalleda

Bunyols de la iaia

Núria Bas Ferrer

Raviolis de bacallà

Núria Garrido Pallarès

Bacallà amb poma i mel

Rosa M. Darder Cusidó

Mel i mató

Rosa García Rodríguez

Crema de llimona itziar

Itziar Lorente Esteban

Plàtan amb festucs

Alina Noguera Maresma

Gaspatxo

Roger De Gràcia

Xarrup de gaspatxo, de síndria i escopinyes

Xavier Gruber

Cruixent de guatlla amb mel

Isabel i Miquel Màrquez

Sopa de meló amb formatge de cabra del Berguedà

Isabel i Miquel Màrquez

Coca d'escalivada amb sardines i olives negres

Xavier Gruber

Amanida de guatlla escabetxada amb raïm i pinyons

Xavier Gruber

Crema freda de blat de moro escairat

Isabel i Miquel Màrquez

Pèsols negres del Berguedà amb tomàquet de Montserrat i bacallà

Isabel i Miquel Màrquez

Brou d'escamarlans amb pèsols i espàrrecs

Xavier Gruber

Molls amb ous a la mallorquina

Xavier Gruber

Conill rostit amb fruites del bosc

Isabel i Miquel Màrquez

Llol de porc ibèric amb cremós de formatge i pastanaga

Isabel i Miquel Màrquez

Presa ibèrica amb carxoves 'a lo pobre'

Xavier Gruber

Pa, vi i sucre

Xavier Gruber

Saltat de fruites del temps amb gelat de bescuit

Isabel i Miquel Màrquez

Sopa dolça de bolets d'estiu

Isabel i Miquel Màrquez

Refrescant de préssec amb gelat de festucs

Xavier Gruber

Últims números publicats

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 290

UN REBOST ÚNIC. PLATS PER ASSABORIR ELS PAISATGES DE MUNTANYA DE CASA NOSTRA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Oriol Lagé

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: