
Gelats. Un menú original per a l'estiu
Vermut / Mercat d'agost
Escopinyes
Sabor de mar
Vermut / Mercat d'agost
Formatges de Montsec
Grans làctics de ponent
Vermut / Mercat d'agost
Tomàquet en conserva
Una tradició familiar
Vermut / Mercat d'agost
Prunes
Aromes d'estiu
Genis del foc
Homenatge a Llorenç Torrado
L'hi devíem. Amic i col.laborador excepcional de Descobrir Cuina, ara que fa un any que ens va deixar li dediquem aquestes pàgines perquè els seus companys comparteixin el llegat de qui va ser gran mestre de molts xefs i periodistes gastronòmics. Entre tots ells, ens cuinen una biografia singular que barreja fogons, divulgació, art i mitjans de comunicació.
Proposta del mes
Gelats
La revolució freda a la cuina
Ni són exclusius de l'estiu, ni són només per a infants, i ara tampoc no es limiten a les postres. Amb imaginació, creativitat i una punta de gosadia, molts cuiners han fet d'aquestes llaminadures -dolces o salades- les protagonistes de plats sorprenents i molt refrescants.
De cru a cuit
Gambes
Les més vermelles de l'estiu
Xucla'n el cap i llepa-te'n els dits, que diuen a Palamós, una de les pàtries que té aquest crustaci al nostre país. Avui se'n pesquen durant bona part de l'any, però és ara a l'estiu quan els experts asseguren que són més bones. Cuites amb senzillesa i maridades amb encert, el seu llarguíssim recetari ens garanteix àpats memorables.
Celler
Cellers Torres
Els "conques" de la finca de Milmanda
Tradició i innovació es combinen a les vinyes i a les ampolles que Cellers Torres elaboren a la DO Conca de Barberà.
El sommelier a casa
La Revolució de l'Est
Els països excomunistes fan valer els seus grans vins
A fons
El País de l'Orxata
El conreu de a xufa a l'horta nord
És el refresc amb què els valencians suporten millor les calors estiuenques. Però no només d'ells: fa més de dos segles que els orxaters de l'Horta l'exporten cap a Catalunya i les Balears, on és també una beguda imprescindible durant aquests mesos.
Tastaolletes / Menjar i salut
Nodrir la pell
La pell es renova cada minut, cada dia, i necessita una nutrició contínua. La deficiéncia de certs nutrients explica que estigui menys llisa, poc lluminosa o amb taques.
Tastaolletes / La cuina del congelat
Pastisseria per fer a casa
Tastaolletes / Premis gastronómics
9è Concurs de receptes Bonpreu, Esclat, Descobrir Cuina
Plats innovadors amb productes de tota la vida. Aquest va ser el 'leitmotiv' que el jurat del Concurs de Receptes Bonpreu-Esclat i Descobrir CUINA va destacar en la tria de guanyadors dins la difícil missió, per novè any consecutiu, de seleccionar les millors receptes entre les més de 5.000 que van enviar cuiners amateurs, tant adults com infantils i juvenils.
Tastaolletes / La nevera de...
Roger de Gràcia
Mindundi de cacera
El marmitó fictici de Ferran Adrià reconeix que la seva creativitat a la cuina es limita a les grans amanidas. Això sí, la cacera lingüística dels països catalans l'ha dut a descobrir-ne part de la gastronomia.