Troba la teva recepta

Revista

Portada 216
Cuina núm. 216. Juny 2018

L'Autèntica Pizza Napolitana

En aquest número
Casa Marta

Per fer boca / Gastropistes

Història i Gastronomia

Poques viles de la Costa Brava ofereixen un patrimoni arquitectònic tan important com Tossa de Mar. Si, a més, hi sumem una oferta gastronòmica de primera categoria, ja tenim l'excusa que ens calia per acostar-nos-hi!

Text: Ferran Caldés / Il·lustració: Nik Neves

Per fer boca / Taula Reservada

En un espai tan petit, una cuina tan gran...

Sorpresa al Last Monkey: local i preus minúsculs per a una proposta de nivell

Text: Josep Sucarrats

Pere Planagumà

Per fer boca / Genis del foc

Rom. Pere Planagumà

Just davant de la platja de Roses, aquesta taverna va obrir portes fa un any. Va ser el primer projecte que encapçalava directament aquest cuiner olotí provinent dels fogons de Les Cols. Arran de mar, ha passat 12 mesos elaborant una carta de plats —"no de tapes!", adverteix— molt marinera. Ara hi estrenarà un gastronòmic

Text: Xavier Sust / Foto: Enrique Marco

XIII Concurs de Joves Cuiners/es i Cambrers/es

Per fer boca

XIII Concurs de Joves Cuiners/es i Cambrers/es

L'edició d'enguany va estar marcada per l'alta competència, fins al punt que el jurat va atorgar la victòria ex aequo a tres escoles perquè no va poder triar una vencedora clara.

Text: Ferran Caldés / Foto: Enrique Marco

Postal Gastronòmica

Per fer boca / Postal gastronòmica

De Halong al Mekong

El Vietnam té la forma de la lleta S, que per a nosaltres significa sabor a dojo! Des de la badia de Halong, al nord, fins al delta del Mekong, al sud, la cuina és molt variada.

Text i foto: Mireia Uribesalgo

Gurmet vs. Foodie

Per fer boca / Gurmet vs Foodie

Menjar en silenci

Menú de juny

A la cuina

Menú de juny

Quatre receptes saboroses, saludables i, per què no?, seductores i festives per a Sant Joan

Recepta: Francesc Murgadas / Foto: Anna Garcia Frigola / Cuina: Beatriz de Marcos

Xef a Casa

A la cuina / El xef a casa

L'arròs 'foodie' de primavera

Tant en Miguel com l'Ariadna tenen un perfil gastronòmic a Instagram i, alhoral, escriuen al blog www.foodyingourmet.es sobre restaurants, receptes i viatges. Aquí, cuinen amb en Pep!

Recepta i cuina: Ariadna Rodrigo i Miguel Moreno / Foto: Enrique Marco

Pizza

A la cuina

L'autèntica pizza napolitana

Els millors 'pizzaioli' de Catalunya ens expliquen com la podem fer a casa

Text: Marijo Jordan / Receptes i cuina: Salvatore Moretto (Pappa Pomodoro) / Foto: AJJ Estudi / Estilisme: Natalia Mazzarella

Masterclass

A la cuina / Masterclass

Pulled Pork

Carme Ruscalleda ens explica les possibilitats culinàries d'aquesta tècnica importada dels Estats Units per coure carn de porc que, mitjançant un marinat amb espècies i una llarga cocció a baixa temperatura, aconsegueix una carn sucosa i molt tendra. Per omplir entrepans i fer molts altres plats!

Recepta i cuina: Carme Ruscalleda / Foto: Becky Lawton

Llagostins

A la cuina

Llagostins

Els ulls negres, la musculatura consistent i la pell una mica tacada. Són els trets que caracteritzen els llagostins que es pesquen als pobles costaners de les Terres de l'Ebre, un del marisc més saborós de la Mediterrània. Els tastem, en temporada alta, a les Cases d'Alcanar i a Sant Carles de la Ràpita.

Text: Carme Melià / Foto: Mariona Villavieja / Recepta i cuina: Albert Guzman - Can Bastiste - Can Manel - Casa Ramon

Plaers Saludables

A la cuina / Plaers saludables

Més enllà del sushi

La cuina japonesa té molts punts en comú amb la dieta mediterrània. Per això, molts xefs fan una aposta per la fusió d'ambdues propostes.

Text: Núria Coll

Sèsam

A la cuina

Sèsam

Més enllà del conte d'Ali Babà amb la coneguda fórmula per accedir al tresor amagat dels lladres, aquesta petita llavor pot ser la clau d'una millora nutricional en la nostra dieta.

Text: Carme Melià / Recepta: David Caballero / Foto: foodphoto/Cristina Rivarola / Cuina: Marian Montoro

Postres

A la cuina / Les postres de casa

Coques de revetlla

Per a la nit més màgica i curta de l'any, la Gemma ens presenta tres coques de revetlla que podeu preparar de manera fàcil i ràpida.

Foto: Becky Lawton

Tria de tres

Al celler / Tria de tres

Rosats monovarietals per a les nits d'estiu

Personals, elegants i potents. Tres vins per deixar-se seduir, al mar o a la muntanya!

Text: Àngel Garcia Petit

Martí Gironell

Al celler / Entrevista

Martí Gironell

Parlem amb l'escriptor i periodista del llibre número u en vendes de Sant Jordi: Ceferino Carrión, un noi de Santander, triomfa als EUA com a Jean Leon i fa realitat el somni de tenir un celler.

Text: Carme Melià / Foto: Harold Abellan

Remena, nena

Al Celler / Remena, nena

La Llibreria: on els còctels són part de la cultura

Un nou local a les Corts amb un esperit que ens transporta a una època més tranquil·la.

Text: Mar Calpena / Foto: Enrique Marco

Calendari

Al rebost / Calendari

Els productes del juny

A l'estiu, el mar ens crida l'atenció per refrescar-nos, però també és una bona època per trobar alguns peixos molt interessants.

Text: Ferran Caldés

Decàleg - Soja

Al rebost / Decàleg

Soja

Fama saludable

Text: David Caballero / Foto: Anna Garcia Frigola

Ca Rosset

Al rebost / Tant de Gust

Fruita seca i més

Ca Rosset produeix avellanes, ametlles i oli d'oliva de camps propis a Vilallonga del Camp, al costat de Valls

Text: Ferran Caldés / Foto: Enrique Marco

Fogons d'en Senén

Al rebost / L'Adreça

La bona cuina per endur-se a casa

Els Fogons d'en Senén, a Sant Pere de Ribes, presenta una oferta de plats tradicionals per emportar-se a casa, amb la temporada i el producte de proximitat com a elements destacats d'una proposta personal que reivindica el retorn a la cuina de tota la vida.

Text: Carme Melià / Foto: Enrique Marco

Creps

Al rebost / Tria bé

Crep vs. Galette

Hi ha moltes coses que ens agraden de la cuina francesa, però si hem de triar un plat que agradi pràcticament tothom, segurament la crep guanyaria per golejada. Aquest mes parlem de la crep i d'una variant menys coneguda però igual de bona, la 'galette'.

Text: Ferran Caldés

Receptes

Coques de sardina

Llagostins de la Ràpita a la sal

Torre de pop amb llagostins

Bunyols de ravenissa

Bròquil al forn amb mantega de sèsam i alga nori amb noodles de te verd

Rostit del bon temps

Arròs de muntanya

Bacallà amb romesco

Pizza de mortadel·la, pistatxos i burrata

Pizza de mozzarella i alfàbrega

Pizza de 'prosciutto' i ruca

'Pulled pork'

Arròs amb sardines, llagostins i múrgoles

Rossejat amb escrita, grúmols i llagostins

Aletes de pollastre asiàtiques amb 'hoisin', oli de sèsam i sèsam de colors

Arròs amb sípia, costella de porc i verdures

'Tagliatelle al nero di sepia'

Fideus a la cassola amb peix, costella de porc i verdures

Paella mixta

Copa de cireres

Gelat de sèsam negre

Coca de cireres i avellanes

Una altra coca de vidre

Coca de llardons

Amanida de bròquil, poma i vinagreta de gerds

Trinxat amb carbassó

Massa de pizza casolana

Pizza de tomàquet i all

Últims números publicats

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto