
La Sal: Cristalls d'essències bàsiques
Mercat
Fesols de Santa Pau
El prestigiós llegum de la comarca volcànica
Mercat
Coco
El tresor de cor blanc
Mercat
Bulb de Fonoll
Carnositat Anisada
Mercat
Pebre Dolç de la Vera
Denominació d'origen Extremadura
Mercat
Lluç i Llucets
Molt preuat en el receptari basc i català
Genis del foc
Miquel Màrquez
El cuiner que compon obres amb bolets
Molts clients van expressament, i de manera habitual, al Berguedà per tastar les creacions tradicionals i refinades que crea el xef del restaurant Sala. I no n'hi ha per a menys. En aquest santuari micòfil, la carta es renova setmanalment i incorporant els millors fruits del bosc.
Proposta del mes
Tornar a les Arrels
Receptes amb vegetals que néixen sota terra
Les fins ara considerades escorrialles de l'horta (pastanagues, naps, raves o salsifins, entre d'altres) comencen a veure la llum tant a la taula popular com a la dels bocafins. Us oferim quatre receptes suculentes amb aquests vegetals dels quals ens mengem primordialment l'arrel i que no sempre han rebut la categoria que mereixen. (Text : Pep Palau. Receptes:¬¬ Ignasi Camps. Fotografia: Oriol Aleu). Tags:
De cru a cuit
La Sal
Cristalls d'essències bàsiques
A més d'un condiment universal, aquest mineral ha estat indispensable en la conservació dels aliments des de l'edat de bronze. Protagonista d'un estil culinari propi, la cuina a la sal, les varietats que es venen són cada vegada més refinades. (Text i receptes: Carles Benedí. Receptes: Paula Casanovas. Fotografies: Jordi García).
Celler
Can Feixes
Els vins i caves familiars del Penedès
El celler Can Feixes, del Penedès, ens presenta uns vins negres, blancs i caves exclusius, perquè sempre porten a l'etiqueta el número de la producció a la qual pertanyen i que estan fets gr`cies als coneixements heretats de a família. a més, en la secció Maridatges us proposem tres perfectes combinacions de vins amb fruita fresca.
Maridatges
Vins i Fruits Secs
Els fruits secs són una font d'aliment energètica i beneficiosa per a l'organisme. Maridats amb vins dolços, aporten, a més, un plaer fàcil d'assaborir.
A fons
Fet amb Família
Tres establiments de tradició centenària a l'Alta Ribagorça
Tant a Casa palomés, com a l'Abadia de Castellars o al Forn de Cal Farré de l'Aigua, hi podreu degustar les especialitatspirinenques pròpies del passat agrícola i ramader de la comarca. El plaer gastronòmic i la tranquil.litat estan asseguts. (Text: Bernat Valls. Fotografia: Alfons Rodríguez).