Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Revista CUINA

Portada Cuina 33
Cuina núm. 33. Febrer 2004

La Sal: Cristalls d'essències bàsiques

En aquest número

Mercat

Fesols de Santa Pau

El prestigiós llegum de la comarca volcànica

Valentí Mongay (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Mercat

Coco

El tresor de cor blanc

Valentí Mongay (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Mercat

Bulb de Fonoll

Carnositat Anisada

Valentí Mongay (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Mercat

Pebre Dolç de la Vera

Denominació d'origen Extremadura

Valentí Mongay (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Mercat

Lluç i Llucets

Molt preuat en el receptari basc i català

Valentí Mongay (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Genis del foc

Miquel Màrquez

El cuiner que compon obres amb bolets

Molts clients van expressament, i de manera habitual, al Berguedà per tastar les creacions tradicionals i refinades que crea el xef del restaurant Sala. I no n'hi ha per a menys. En aquest santuari micòfil, la carta es renova setmanalment i incorporant els millors fruits del bosc.

Xavier Sust (text), Enrique Marco (fotografia)

Proposta del mes

Tornar a les Arrels

Receptes amb vegetals que néixen sota terra

Les fins ara considerades escorrialles de l'horta (pastanagues, naps, raves o salsifins, entre d'altres) comencen a veure la llum tant a la taula popular com a la dels bocafins. Us oferim quatre receptes suculentes amb aquests vegetals dels quals ens mengem primordialment l'arrel i que no sempre han rebut la categoria que mereixen. (Text : Pep Palau. Receptes:¬¬ Ignasi Camps. Fotografia: Oriol Aleu). Tags:

Pep Palau (text), Oriol Aleu (fotografia), Ignasi Camps (receptes)

De cru a cuit

La Sal

Cristalls d'essències bàsiques

A més d'un condiment universal, aquest mineral ha estat indispensable en la conservació dels aliments des de l'edat de bronze. Protagonista d'un estil culinari propi, la cuina a la sal, les varietats que es venen són cada vegada més refinades. (Text i receptes: Carles Benedí. Receptes: Paula Casanovas. Fotografies: Jordi García).

Jordi García (fotografia), Carles Benedí (text), Paula Casanovas (receptes)

Celler

Can Feixes

Els vins i caves familiars del Penedès

El celler Can Feixes, del Penedès, ens presenta uns vins negres, blancs i caves exclusius, perquè sempre porten a l'etiqueta el número de la producció a la qual pertanyen i que estan fets gr`cies als coneixements heretats de a família. a més, en la secció Maridatges us proposem tres perfectes combinacions de vins amb fruita fresca.

Ricard Rafecas (text), Enrique Marco (fotografia)

Maridatges

Vins i Fruits Secs

Els fruits secs són una font d'aliment energètica i beneficiosa per a l'organisme. Maridats amb vins dolços, aporten, a més, un plaer fàcil d'assaborir.

Jaume Pujol (text), Ana García (fotografia)

A fons

Fet amb Família

Tres establiments de tradició centenària a l'Alta Ribagorça

Tant a Casa palomés, com a l'Abadia de Castellars o al Forn de Cal Farré de l'Aigua, hi podreu degustar les especialitatspirinenques pròpies del passat agrícola i ramader de la comarca. El plaer gastronòmic i la tranquil.litat estan asseguts. (Text: Bernat Valls. Fotografia: Alfons Rodríguez).

Bernat Valls (text), Alfons Rodríguez (fotografia)

Receptes

Costelles de Porc amb Melmelada de Móres

Manel Gener

Fesols amb Peres i Arengada

Valentí Mongay

Crema d'Api-Rave amb Fetge Gras i Oli de Tòfona

Ignasi Camps

Enciams bruts de Naps Negres, Cebes de Figueres i Botifarra de perol

Ignasi Camps

Mitjana de Xai Farcida de Salsifins i Panses

Ignasi Camps

Farcells de Xocolata amb Pastanagues Caramel.litzades

Ignasi Camps

Foie Gras a la Sal amb Prunes i Nous

Paula Casanovas

Crema de Gingebre amb Vieires a la Sal de taronja

Paula Casanovas

Déntol a la Sal amb Verduretes i Tomàquet Fresc

Paula Casanovas

Sopeta de Torró de Xixona amb Cremós de Xocolata i Mango

Paula Casanovas

Mousse de Xocolata Blanca amb Xocolata Negra i Crema de Mandarina

Josefa Eloïsa Lloveras

Bombons de Pastilles Juanola

Montse Homs

Gató de Brossat amb Xocolata

Araceli Henares

Copa de Pistatxo, Mango i Xocolata

Eva Vellve

Magret d'Ànec amb Salsa Agredolça de Mel de Romaní

Casa Palomés

Adob de Costelles de Porc amb Girella Fregida i Botifarra

Abadia de Castellars

Amanida Inspirada en un Xató

Carme Ruscalleda

Truita de Fesols del Ganxet, Ceba i Salsa de Botifarra Negra

Carme Ruscalleda

Espatlla de Xai amb Dàtils

Carme Ruscalleda

Coca de Llardons i Ametlles, Mel i Metó

Carme Ruscalleda

Pomes al forn amb tupí

Cristina Clemente

Pastís de formatge de la serena

Cristina Clemente

Amanida de bolets i formatge de la Garrotxa

Cristina Clemente

Carbassó farcit amb pernil ibèric i formatge tou de til·lers

Cristina Clemente

Bacallà, carxofa i ou dur

M. Dolors Martí

Lloms de conill amb vermut de falset

M. Dolors Martí

Pollastre de pagès amb vi del Priorat

M. Dolors Martí

Bescuit amb figues

M. Dolors Martí

Bacallà amb allioli i nyores

M. Dolors Martí

Vermelles amb tripa de bacallà

Joan Manubens

Patata confitada amb ceps

Joan Manubens

Fricandó de vieires

Joan Manubens

Lluç amb trompetes de la mort i alls tendres

Joan Manubens

Peus de porc a la llauna

Joan Manubens

Sopa de moniato

Jean-Louis Durand

Orada amb espigalls i xató

Jean-Louis Durand

Dhal

Asha Miró

Últims números publicats

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 290

UN REBOST ÚNIC. PLATS PER ASSABORIR ELS PAISATGES DE MUNTANYA DE CASA NOSTRA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Oriol Lagé

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: