Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Revista CUINA

Portada Cuina 23
Cuina núm. 23. Març 2003

Llimona: acidesa refrescant

En aquest número

Vermut

El cigró d'or

Un vot amb futur a Gelida

Pau Arenós (text)

Vermut

Màster en bacallà

A La Casa del Bacalao de Barcelona despatxen totes les parts d'aquest gustós peix blanc

Cristina Serret (text)

Mercat

Kiwi

Sabor agredolç

Clàudia Pujol (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Mercat

Cap de mort de vedella

Magre i melós

Clàudia Pujol (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Mercat

Pèsols

Perles verdes

Clàudia Pujol (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Mercat

Formatge Cheddar

Dues varietats i un únic nom

Clàudia Pujol (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Mercat

Midó en pols

Molt energètic

Clàudia Pujol (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Genis del foc

Juan Mari Arzak

Des de l'Olimp de la gastronomia

El xef donostiarra Juan Mari Arzak fa més de trenta anys que escriu en majúscules la història de la gastronomia de l'Estat espanyol. La seva cuina d'avantguarda, però d'arrels basques, ha sobreviscut, amb èxit, el pas del temps i de les modes. Ara, el futur del seu restaurant es diu Elena.

Xavier Sust (text), Enrique Marco (fotografia)

De cru a cuit

Llimona

Acidesa refrescant al plat

D'origen xinès con la resta de cítrics, la presència de la llimona és una constant en tots els receptaris des de l'època medieval. La seva acidesa és indicada per a les vinagretes, les marinades, les begudes i les postres.

Toni Massanés (text), Cristina Rivarola (fotografia)

De temporada

Croquetes casolanes

Queixalades cruixents a totes hores

Ja sigui com a aperitiu o com a plat complet, aquestes petites menges temptadores fan llepar-se els dits. Us proposem tres delicioses variants: de carn, de peix i de verdures.

Josep Lladonosa i Giró (text), Òscar Rodbag (fotografia)

Proposta del mes

La segona onada

El futur de la cuina catalana

El periodista Pau Arenós ha reunit quatre de les jovees promeses de la cuina catalana. Xavier Ferraté, Panda Gay, Jordi Parra i Jordi Roca han fet la seva particular aposta sobre com serà la cuina de casa nostra del futur. A més, ens han preparat un menú a l'Aula Gastronòmica del mercat de la Boqueria, que resumeix molt bé tots els seus plantejaments.

Pau Arenós (text), Bertran, Albert (fotografia)

Celler

Taps de suro

De l'escorça a l'ampolla

Des de la pela d'una alzina surera fins a l'obtenció del tap de suro se segueix un llarg i complex procés d'elaboració. Us n'expliquem tots els passos. A més, en la secció Gran Reserva us hem preparat una selecció de les cerveses de fruites més representatives que es comercialitzen al nostre país.

Eva Rexach (text), AJJ Estudi (fotografia)

Gran Reserva

Cerveses de fruites

Aromes dolcenques

Chapeau Banana. Chapeau Exotic. Chapeau Lemon. Timmermans Cassis. Timmermans Pêche. Timmermans Framboise

Domingo Laguarda (text)

Gran Reserva

Els penedès fan les espanyes

El VIII Saló dels Vins visita les principals ciutats de l'estat

Món Sucre

Batuts

Refrescs nutritius

Ideals per prendre a tota hora, aquestes begudes són tan senzilles de preparar que no hi ha excuses per seguir les receptes que us proposem.

Jordi Butrón (text), Becky Lawton (fotografia)

Destinacions amb gust

Alt Camp

Terra de calçots

Els calçots són, sens dubte, el millor reclam turístic d'aquesta comarca de relleu plàcid i clima suau. Bressol d'aquest insigne cebollí, ofereix, a més, tots els productes necessaris per acompanyar-lo. Prepareu el foc: tot és a punt per a un bon àpat.

Tana Collados (text), Alfons Rodríguez (fotografia)

Menjar i salut

Esmorzar: el primer plaer del dia

Per rendir plenament tot el matí, l'esmorzar ha d'estar compost per una adequada combinació de lactis, cereals o pa, i alguna peça de fruita.

Magda Carlas (text)

La nevera de…

Teresa Gimpera

Apetitosa musa

Amb l'exmodel, actriu i empresària Teresa Gimpera rememoren els escenaris gastronòmics de la gauche divine, com també la seva etapa al capdavant d'un restaurant a Begur, i el dia a dia de l'escola de models que dirigeix.

Clàudia Pujol (text)

Fogons sense fronteres

Brasil

L'àpat comunitari

L'enyorança per la cuina autèntica és el que porta tant a brasilers establerts a Barcelona com a tot aquell qui ha conegut aquell país a aplegar-se al Bahía Porto Mar.

Montse Armengol (text)

L'art de viure

Novells al mercat

Una petita guia per desenvolupar-se amb naturalitat als mercats municipals dels vostres pobles i ciutats.

Cristina Serret (text)

Tendències

Encenedors de cuina

Si esteu tips de fer servir llumins o de buscar desesperadament un encenedor cada cop que heu d'encendre el foc, doneu un cop d'ull a aquests models d'encenedors de cuina i taula que us presentem. I si ja en teniu, potser us convencerem de renovar-lo.

Cristina Serret (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Receptes

Pomes reinetes del conflent amb foie gras

Crema especiada de kiwis

David Lienas

Cítrics amb dulce de leche lleuger

Juan Mari Arzak

Punta de costella a la brasa amb escalivada

Toni Massanés

Sopa de llima

Toni Massanés

Emperador amb llimona

Toni Massanés

Pastís tebi de llimona

Toni Massanés

Croquetes de pernil i pollastre

Toni Massanés

Croquestes de peix i marisc

Toni Massanés

Croquetes d'espinacs i patata amb panses i pinyons

Toni Massanés

Flam tebi de blat de moro, anguila fumada, gelatina de soja i sorbet de taronja

Jordi Parra

Pèsols estofats amb verduretes, cansalada rostida, mango i emulsió de menta

Panda Gay

Romesquet de rajada i cornes

Xavier Ferraté

Adaptació del perfum "Eternity" de Calvin Klein

Jordi Roca

Batut de plàtan, vainilla i cafè

Jordi Butrón

Batut de mandarina i menta

Jordi Butrón

Batut de iogurt, gerds i pebre

Jordi Butrón

Rap amb avellanes i assortiment de bolets

Restaurant Gourmet

La salsa de calçots

Restaurant Cal Ganxo

Flam d'albergínies amb salsa de pebrots vermells

David Lienas

Llobarro rostit sobre un llit de carbassó, fonoll i tomàquets secs

David Lienas

Confit d'ànec, compota de poma i arrel d'api

David Lienas

Pastís selva negra

Pollastre amb fruits sec i arròs basmati amb all i coco

Feijoada

Restaurant Bahía Porto Mar

Canelons de bolets

Glòria Blanco

Espatlla de xai farcida

Glòria Blanco

Patata farcida de bolets i llagostins

Glòria Blanco

Escamarlans arrebossats amb fruita seca i salsa de ceps

Glòria Blanco

Pintada farcida de fruita seca

Glòria Blanco

Arròs de muntanya

Joan Manubens

Arròs amb nècores

Joan Manubens

Rap allagostat

Joan Manubens

Sopa de gallina i verdures

Joan Manubens

Peus de porc amb bolets

Joan Manubens

Pularda trufada i rostida

Xavier Mestres

Escudella i peix d'olla

Xavier Mestres

Llamàntol glacejat amb brandi penedès

Xavier Mestres

Besuc a la fornera

Xavier Mestres

Amanida d'espinacs amb salmó fumat, anxoves i formatge

Albert Albert Tortosa

Escuma de torró amb crocant de neules

Xavier Mestres

Calamarsetes saltats amb gambes i rossinyols

Albert Albert Tortosa

Cues de rap amb carxofes i cansalada fumada

Albert Albert Tortosa

Milfulls de carbassó amb quatre formatges

Albert Albert Tortosa

Llomillo de bou amb grosella

Albert Albert Tortosa

Últims números publicats

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 290

UN REBOST ÚNIC. PLATS PER ASSABORIR ELS PAISATGES DE MUNTANYA DE CASA NOSTRA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Oriol Lagé

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: