
Maduixes: Capricis primaverals
Mercat
Cua de Vedella
Una carn versàtil
Mercat
Formatge Tabollet
Intensitat làctica de la terra ferma
Mercat
Sard
Misteriós peix d'escata
Mercat
Porro
Cru, arrebossat o escalivat
Mercat
Paprika
Picant pols vermella
Genis del foc
Pere Arpa: El Rebost d'En Pere
Amb vocació de cuiner i ànima d'artista
Mentre cursava estudis artístics a Barcelona va fer un taller sobre menjar i pintura. I vaser revelador. De l'escola d'art Eina va passar a l'escola de cuina Hofmann. Ara fa set anys que dirigeix el seu restaurant a Banyoles i ja li ha arribat el torn dels grans reconeixements gràcies a un receptari basat en el producte local i les tècnique smodernes. Sí, s'ho passa bé. Però això no li ha matat el cuquet de l'art: aspira a tenir més temps lliure per tornar a pintar.
De cru a cuit
Maduixes
Capricis primaverals
No ens en podem estar, perquè comencem a veure-les a les parades de fruita del mercat i frisem per endur-nos-les a casa i fer aquest primer mos que ens anticiparà dies assolellats i nits serenes. Són petites llaminadures que ja gaudíem de patits, però que de grans encara ens fan delir. Hem viatjat fins al Maresme per descobrir-hi les millors varietats que es conreen a casa notra i les hem posat als fogons per elaborar plats frescos i originals.
Proposta del mes
Peixos Verinosos, Peixos Deliciosos
Petites feres del mar que devorem a taula.
Igual que sota l'aigua fan fila de males peces i amb el verí de les seves agulles fustiguen els pescadors incauts, passats per la cassola i servits al plat fan les delícies dels comensals més gormands. Veritable cas d'alquímia culinària -cuits, la seva metzina per tots els efectes-, escórpores, cap-roigs o aranyes excel.leixen fregits, a la planxa, en suquets o cuinats al forn. I els peixaters, que us estimen, us els vendran ben nets i polits de punxes.
Celler
Eben Sadie
Una aventura sud-africana al Priorat
Coneixerem Eben Sadie, un sud-africà enamorat dels vins del Priorat.
El sommelier a casa
Harmonies Aromàtiques
Algunes idees per reeixir en el maridatge dels vins amb les espècies
Taula de tast
Tots els Colors del Vi
Ventall de varietats vinícoles per maridar amb plats de primavera
A fons
Entre Vins i Caves
Conversa sobre el present i el futur del món del vi a Catalunya
Enrico Bernardo té el títol mundial de Millor Sommelier. Josep Roca també sommelier, és tot un referent del sector. Quan no treballen en els seus restaurants, recorren cellers d'arreu del món. La seva agenda sempre és plena, però van trobar una tarda per seure gunts i dedicar-nos una tertúlia apassionada sobre els nostres vins. Ara la compartim amb tots vosaltres.