Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Revista CUINA

Portada Cuina 68
Cuina núm. 68. Març 2007

Maduixes: Capricis primaverals

En aquest número

Mercat

Cua de Vedella

Una carn versàtil

Pep Nogué (text), Ana García (fotografia)

Mercat

Formatge Tabollet

Intensitat làctica de la terra ferma

Pep Nogué (text), Ana García (fotografia)

Mercat

Sard

Misteriós peix d'escata

Pep Nogué (text), Ana García (fotografia)

Mercat

Porro

Cru, arrebossat o escalivat

Pep Nogué (text), Ana García (fotografia)

Mercat

Paprika

Picant pols vermella

Pep Nogué (text), Ana García (fotografia)

Genis del foc

Pere Arpa: El Rebost d'En Pere

Amb vocació de cuiner i ànima d'artista

Mentre cursava estudis artístics a Barcelona va fer un taller sobre menjar i pintura. I vaser revelador. De l'escola d'art Eina va passar a l'escola de cuina Hofmann. Ara fa set anys que dirigeix el seu restaurant a Banyoles i ja li ha arribat el torn dels grans reconeixements gràcies a un receptari basat en el producte local i les tècnique smodernes. Sí, s'ho passa bé. Però això no li ha matat el cuquet de l'art: aspira a tenir més temps lliure per tornar a pintar.

Xavier Sust (text), Enrique Marco (fotografia)

De cru a cuit

Maduixes

Capricis primaverals

No ens en podem estar, perquè comencem a veure-les a les parades de fruita del mercat i frisem per endur-nos-les a casa i fer aquest primer mos que ens anticiparà dies assolellats i nits serenes. Són petites llaminadures que ja gaudíem de patits, però que de grans encara ens fan delir. Hem viatjat fins al Maresme per descobrir-hi les millors varietats que es conreen a casa notra i les hem posat als fogons per elaborar plats frescos i originals.

Carme Melià (text), Enrique Marco (fotografia)

Proposta del mes

Peixos Verinosos, Peixos Deliciosos

Petites feres del mar que devorem a taula.

Igual que sota l'aigua fan fila de males peces i amb el verí de les seves agulles fustiguen els pescadors incauts, passats per la cassola i servits al plat fan les delícies dels comensals més gormands. Veritable cas d'alquímia culinària -cuits, la seva metzina per tots els efectes-, escórpores, cap-roigs o aranyes excel.leixen fregits, a la planxa, en suquets o cuinats al forn. I els peixaters, que us estimen, us els vendran ben nets i polits de punxes.

Xavier Sust (text), Òscar Rodbag (fotografia)

Celler

Eben Sadie

Una aventura sud-africana al Priorat

Coneixerem Eben Sadie, un sud-africà enamorat dels vins del Priorat.

Trinitat Gilbert (text), Enrique Marco (fotografia)

El sommelier a casa

Harmonies Aromàtiques

Algunes idees per reeixir en el maridatge dels vins amb les espècies

Francesc Navarro (text)

Taula de tast

Tots els Colors del Vi

Ventall de varietats vinícoles per maridar amb plats de primavera

Àngel García Petit (text)

A fons

Entre Vins i Caves

Conversa sobre el present i el futur del món del vi a Catalunya

Enrico Bernardo té el títol mundial de Millor Sommelier. Josep Roca també sommelier, és tot un referent del sector. Quan no treballen en els seus restaurants, recorren cellers d'arreu del món. La seva agenda sempre és plena, però van trobar una tarda per seure gunts i dedicar-nos una tertúlia apassionada sobre els nostres vins. Ara la compartim amb tots vosaltres.

Trinitat Gilbert (text), Enrique Marco (fotografia)

Receptes

Bacallà amb Mel

M. Dolors Serra Canadell

Ventresca de Tonyina amb Albergínia i Confitat de Tomàquet

Pere Arpa

Timbal de Brie, Ruca i Maduixes Glacejades amb Balsàmic de Pedro Ximénez

Manuel Pirelli

Filet de Vedella Embolicat amb Albergínies Confitades i Chutney de Maduixots

Manuel Pirelli

Aspic de Mel i Mató amb Romaní i Maduixetes Salvatges amb Aire de Taronja

Manuel Pirelli

Suquet de Cap-Roig amb Pates

Paula Casanovas, Flip Planas

Carpaccio d'Aranya amb Vinagreta Cremosa d'Alvocat

Paula Casanovas, Flip Planas

Galets Gegants Farcits d'Escórpora i Llagostins amb Salsa Holandesa

Paula Casanovas, Flip Planas

Mousse de Mató, Mel, Taronja i Safrà

Jordi Roca

Recuit, Préssec i Flor de Taronger

Jordi Roca

Dolç de Llet, Iogurt i Cafè

Jordi Roca

Navalles i Favetes amb Vinagreta de Cerfull

Carme Ruscalleda

Guisadet de Múrgoles amb Porro

Carme Ruscalleda

Pintada amb Minipastanagues Tendres

Carme Ruscalleda

Terrina Calenta de Xocolata

Carme Ruscalleda

Sardines Escabetxades

Clara Segura

Calçots arrebossats

Xavier Mestres

Moniato al caliu

Fina Puigdevall

Ceba dolça del volcà croscat

Fina Puigdevall

Carxofes guisades amb cloïsses

Xavier Mestres

Xató

Xavier Mestres

Fesols de santa pau

Fina Puigdevall

Garrí cruixent

Fina Puigdevall

Arròs de crancs i sípia

Xavier Mestres

Botifarres amb cava

Xavier Mestres

Mitjana de vedella amb farro

Fina Puigdevall

Xai de vell de farró

Fina Puigdevall

Bacallà amb panses i pinyons

Xavier Mestres

Merenga suflé de cigaló de whisky

Xavier Mestres

Tot mandarina: suc, sorbet, borratxo i flamet

Fina Puigdevall

Piruleta de magrana i mandarina

Fina Puigdevall

Maduixots flamejats amb pebre

Xavier Mestres

Últims números publicats

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 290

UN REBOST ÚNIC. PLATS PER ASSABORIR ELS PAISATGES DE MUNTANYA DE CASA NOSTRA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Oriol Lagé

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: