Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Revista CUINA

Portada Cuina 59
Cuina núm. 59. Juny 2006

Menú de Revetlla: amb receptes de Carles Gaig

En aquest número

Mercat

Llagostins

Els més divins de la Mediterrània

Pep Nogué (text), Jordi García (fotografia)

Mercat

Pera de Sant Joan

La més menuda de la revetlla

Pep Nogué (text), Jordi García (fotografia)

Mercat

Hamburguesa de Vedella

Redescobrir la Carn Picada

Pep Nogué (text), Jordi García (fotografia)

Mercat

Salsa de Soja

Condiment saludable

Pep Nogué (text), Jordi García (fotografia)

Genis del foc

Cocteleria Boadas

El club dels qui saben beure

La imatge del cèlebre Miquel Boadas presideix la concorreguda cocteleria que duu el seu cognom, un clàssic ineludible a tocar de la Rambla barcelonina. La seva filla dolors i el gendre, Josep Lluís Maruenda, han sabut mantenir amb fidelitat l'encant d'un estaliment que més que clients, té amics.

Xavier Sust (text), Enrique Marco (fotografia)

De cru a cuit

Els Peixos Musicals

Rap, pop i bacallà

Si els navegants mítics com l'Ulisses d'Homer s'embadalien amb el cant de les sirenes, els pescadors tenen el repte d'arribar a bon port independentment de si la mar és plàcida com una cançó de bressol o brava com l'indomable rock'n'roll. Us proposem un menú gastromusical al ritme de tres peixos que, passats per la cuina, assoleixen una altra nota.

Xavier Sust (text), Quim Marquès (receptes), Manel Marquès (receptes), Becky Lawton (fotografia)

A fons

Cuina Encantada

Un viatge per tres castells gastronòmics

Les pedres sempre expliquen històries remotes, sovint plenes de llegendes i encant. I res millor que fer un viatge al passat, gaudint alhora d'un bon àpat. Us suggerim tres enclavaments màgics: el Parador Nacional de Cardona, la Cuina de Can Simón a Tossa de Mar i el Castell de Ciutat a la Seu d'Urgell.

Raimon Portell (text), Alfons Rodríguez (fotografia)

Celler

Parés Baltà

Tradició familiar amb idees pròpies

La tradició, la creativitat i la passió per la natura han convertit Parés i Baltà en un dels cellers de capçalera del Penedès.

Ricard Rafecas (text), Enrique Marco (fotografia)

El sommelier a casa

Passaran l'Estiu

Idees per conservar i guardar els vins quan arriba la calor

Francesc Navarro (text)

Taula de tast

Vins Madurs

Quatre opcions serenes i agradables al paladar

Àngel García Petit (text)

Proposta del mes

Sopar d'Una Nit de Sant Joan

Un menú de Revetlla amb Carles Gaig

Encara que sigui la nit més curta de l'any sembla que hi hagi temps per a tot. Per a la màgia, per als petards, les coques, els envelats, els balls, les fogueres, i, per què no?, per als fogons. Així, el xef Carles Gaig ens proposa algunes receptes per celebrar l'inici del regnat del Sol -el solstici d'estiu- en la primera gran festa popular de la temporada.

Xavier Sanjuan (text), Carles Gaig (receptes), Jordi García (fotografia)

Receptes

Canelons de Bolets, Botifarra i Mel de Romaní

Carmen Comas

Còctel Descobrir Cuina

Dolors Boadas, Josep Lluís Maruendas

Tronc de Rap amb Tomàquet, Pa i Agredolç de Tinta

Quim Marquès, Manel Marquès

Empedrat de Pop i Llamàntol

Quim Marquès, Manel Marquès

Bacallà Cocktail (Remojón)

Quim Marquès, Manel Marquès

Flam de Crustacis

Jordi Roca

Terrina d'Alls i Codonyat

Jordi Roca

Torró de Fetge Gras d'Ànec

Jordi Roca

Coca de Sardines Marinades amb Maduixots i Cogombre

Carme Ruscalleda

Arròs Basmati amb Llagotins

Carme Ruscalleda

Rosbif de Xai amb Pera i Sala de Menta

Carme Ruscalleda

Batut de Xocolata

Carme Ruscalleda

Suquet de Sant Pere i Contrast de Gambes

Carles Gaig

Peres de Sant Joan, Cremós d'Avellana i Toffee d'Olives Negres

Carles Gaig

Coca de Llardons

Carles Gaig

Coca de Seitons

Carles Gaig

Coca de Tonyina i Albergínia

Carles Gaig

Pastís Celestial de Pomes i Cireres

Fernando Krahn

Croquetes de bacallà

Dolors Abad

Espàrrecs blancs i anxoves en crosta amb xicoies de sota neu

Christian Zanchetta

Escamarlà amb sípia i emulsió de fruita de la passió amb oli d'oliva

Christian Zanchetta

Timbal de verdures amb formatge de cabra gratinat

Dolors Abad

Amanida tèbia de pedrers amb bolets confitats

Dolors Abad

Crema de faves amb escuma de truita d'herbes i botifarra

Christian Zanchetta

Múrgoles farcides sobre una crema d'ortigues

Christian Zanchetta

Canelons de marisc

Dolors Abad

Bacallà amb mel

Dolors Abad

Rèmol escalfat al vi de nous i arròs àcid d'agrella de muntanya

Christian Zanchetta

Filet de porc ibèric amb gratinat d'albercocs i emulsió d'espígol

Christian Zanchetta

Magret amb raïm

Dolors Abad

Pastís de maduixots

Dolors Abad

Calent i fred de nabius amb crumble de carquinyolis

Christian Zanchetta

Tàrtar de maduixes al vinagre de menta i fonent al mascarpone

Christian Zanchetta

Flam de mató

Dolors Abad

Últims números publicats

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: