Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Revista CUINA

Portada Cuina 97
Cuina núm. 97. Agost 2009

Mèxic. Viatge gastronòmic al receptari asteca

En aquest número

Vermut / Mercat d'agost

Brots de Remolatxa

Un toc de color amb gust per a les amanides

Pep Nogué (text), Ana García (fotografia)

Vermut / Mercat d'agost

Comí

Espècia molt perfumada

Pep Nogué (text), Ana García (fotografia)

Vermut / Mercat d'agost

Vanos de Montblanc

Dolços típics de la Conca

Pep Nogué (text), Ana García (fotografia)

Vermut / Mercat d'agost

Filets de Conill

Talls de carn petits i molt delicats

Pep Nogué (text), Ana García (fotografia)

Genis del foc

Germans Torres

Dos Cielos

Només eren dos adolescents que ja tenien clar, influenciat per l'àvia Catalina, que volien ser cuiners. I ara, després d'anys d'instrucció pels fogons d'alguns dels més grans temples gastronòmics internacionals, els bessons Sergi i Xavier s'han instal.lat en el sostre de Barcelona per culminar les sevwes carreres professionals amb un projecte que no deixa de rebre elogis.

Xavier Sust (text), Enrique Marco (fotografia)

Proposta del mes

Mèxic

La rica herència gastronòmica de l'imperi asteca

Més enllà dels estereotips que els restaurants tex-mex han popularitzat a casa nostra, l'autèntica gastronomia de Mèxic amaga una cuina de cuines sorprenent, fruit de la fusió reeixida de les cultures indígenes i europees. Us donem les pautes per conquerir-la.

Carme Melià (text), Òscar Armengol (text), Jordi Garcia (fotografia)

De cru a cuit

Cloïsses

El mar de bat a bat

Se'n presenten amb les cloves ben tancades, perquè quan arribi el moment d'obrir-se, aquests petits cofres deixin anar de cop tot el sabor de mar que atresoren a l'interior. Ens endinsem en les aigües tranquil.les per saber una mica més d'un mol.lusc de temporada que es deixa degustar en receptes clàssiques i modernes.

Marc Serrano Òssul (text), Pep Nogué (receptes), Becky Lawton (fotografia)

Celler / El celler

Celler Serrat de Montsoriu

Els vins de la muntanya d'ametistes

Gaudim de l'entorn valuós del Montseny per conèixer el Celler Serrat de Montsoriu.

Trinitat Gilbert (text), Enrique Marco (fotografia)

Celler / Taula de tast

Aptes per a la calor

Dues opcions rosades i dues negres per a la temporada estival

Àngel García Petit (text)

Celler / El sommelier a casa

Els reis dels escumosos

Dos senyors i una gran dama comparteixen el tros

Meritxell Falgueras (text)

A fons

Hostals Rurals

Les noves fondes de muntanya

El gaudi de la natura, un descans relaxat i uns paisatges sorprenents. L'oferta, cada cop més àmplia, de turisme rural s'ha vist complementada en els últims temps amb una aposta pels productes autòctons i l'alta cuina. Visitem tres d'aquests establiments que han volgut reblar el clau amb la gastronomia: Lo Paller del Coc (Pallars Sobirà), Cal Fuster (Berguedà) i Mas Mariassa (Baix Camp).

Xavier Rosiñol (text), Marcelo Isarrualde (fotografia)

Tastaolletes / Menjar i salut

Aliments llunyans

Sabors exòtics, aromes suggeridores i textures curioses amb què sorprende el paladar

Maite Zudaire (text)

Tastaolletes / La cuina del congelat

Cuina sana i ràpida

Tastaolletes / Premis gastronòmics

10è Concurs de receptes Bonpreu, Esclat, Cuina

La desena edició del Concurs de Receptes Bonpreu-Esclat, que compta amb el suport de Descobrir CUINA, enguany va premiar receptes que combinaven orígens tradicionals amb aportacions creatives dels seus autors i que, a més a més, apostaven per l'equilibri nutritiu i els productes catalans amb segells de qualitat.

Estudi AJJ (fotografia), Dani Muntaner (cuina)

Tastaolletes / La vevera de...

Màbel Martí

Reina del mercat

La periodista ha estat sempre envoltada de gastronomia, sobretot de productes de la terra. De la carnisseria familiar a la Vall d'Albaida, ha passat a fer un programa de TV3 als mercats de Barcelona.

Xavi Rosiñol (text)

Receptes

Caldereta de llamàntol

Josep Del Santo Ricart

Tomàquet farcit

Sergi Torres, Xavier Torres

"Huarache" mediterrani

La Coronela

"Molcajete" Mixt (vedella, llagostins i pollastre)

La Coronela

Neu de tequila

La Coronela

Cloïsses al natural amb escuma calenta de masionesa de cïtrics

Pep Nogué

Suquet de múrgoles, faves, pèsols i espàrrecs amb cloïsses

Pep Nogué

Cloïsses al cava

Pep Nogué

Dolç d'alvocat

Jordi Roca

Grosella

Jordi Roca

Meló a La planxa

Jordi Roca

Tàrtar de tonyina

Carme Ruscalleda

Pasta freda amb musclos

Carme Ruscalleda

Poma "Tecno" farcida de botifarra dolça

Carme Ruscalleda

Pastís de formatge magre amb maduixes

Carme Ruscalleda

Girella del pallars amb arròs cremós i corder

Mariano Gonzalvo

Espatlla de xai al carbó amb milfulls de patata i formatge de cabra

Marcel Cardona

Tonyina amb ceba confitada i vi ranci DO montsant

Francesc Bellsolà

Orella de porc confitada

Fina Vilar

Espaguetis de xocolata

Montserrat Codony

Cuc de xocolata

Ivet Rovira

Fuet amb xocolata

Max Paré

Cassola d'arròs al forn

Màbel Martí

Figa amb recuit de drap

Pep Nogué

Ou sorpresa amb mousse de salmó i parmesà

Remy Lefebvre i Marco Agagliate

Romesco de Santa Coloma

Pep Trullols

Canelons de l'hostal

Pep Trullols

Sopa de burrata, alfàbrega i síndria amb balsàmic

Remy Lefebvre i Marco Agagliate

Tartar de tonyina, shiso i albergínia confitada

Remy Lefebvre i Marco Agagliate

Sopa amb pilota i carn d'olla (1)

Pep Trullols

Sopa amb pilota i carn d'olla (i 2)

Pep Trullols

Cocota de 'salmorejo' i terrina de fetge de rap

Remy Lefebvre i Marco Agagliate

Orada de costa lacada amb mel i sake, verdures i vinagreta de tòfona

Remy Lefebvre i Marco Agagliate

Filet de vedella al fetge gras

Pep Trullols

Rap costa brava amb llagostins

Pep Trullols

Broqueta de xai marinat sobre 'focaccia' de romaní i escarola

Remy Lefebvre i Marco Agagliate

Copa gelada de gerds i festucs

Remy Lefebvre i Marco Agagliate

Amanida de fruites variades amb suc de taronja

Pep Trullols

Flam amb nata muntada i bresca

Pep Trullols

Pa de pessic de taronja, te Calm Ines Berton i gelat de mandarina

Remy Lefebvre i Marco Agagliate

Cucurutxo de xató

Jordi Marbà

Crema de blanc de porros amb làmines de morro de bacallà

Núria Membribe

Últims números publicats

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 279

PORTEM LA PRIMAVERA AL PLAT!

  • Plats del mes
  • Sara Valls

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto