Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Revista CUINA

Portada Cuina 101
Cuina núm. 101. Desembre 2009

Nadal a El Bulli. Descobrim els seus nous plats

En aquest número

Mercat / Al cistell

Ostra

El tresor marí

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Tronc de Nadal

L'arbre de xocolata

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Card

El parent humil de la tria del mes

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Tòfona

El bolet més místic

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Formatge stilton

El britànic amb més prestigi

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Sobrassada

L'embotit de les balears

Francesc Murgades (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Foie Gras

En refinament francès

Francesc Murgades (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Aspi spumante

L'escumós italià

Francesc Murgades (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Adreces gormandes

Les galetes selectes amb nom pròpi

Casa Tuyarro ofereix des de fa més d'un segle una tria dolça, orignal i exclusiva a Santa Coloma de Farners

Carme Melià (text), Enrique Marco (fotografia)

Mercat

Pularda de Sagàs amb personalitat

Carme Gasull (text), Enrique Marco (fotografia)

Mercat / Taula de tast

Brindis de festa

Dos caves, dos negres i un blanc per a la taula de Nadal

Àngel García Petit (text)

Mercat / Glop a glop

Caves solidaris per als àpats de Nadal

Berdié destina el 7% dels beneficis a cinc ONG

Josep Sucarrats (text)

Fogons / Bo i sa

Menú de desembre

Carme Ruscalleda ens prepara un àpat de Nadal que combina els sabors més tradicionals amb els ingredients forans

Carme Ruscalleda (text), Becky Lawton (fotografia)

Fogons

Canelons

Les estrelles de Sant Esteve

Ni són catalans d'origen, ni els menjaven els nostres rebesavis, però són nostres, ben nostres, van arribar d'Itàlia per instal·lar-se com a plat bàsic del receptari català i no poden faltar per Nadal.

Marc Serrano (text)

Fogons

Nadal autèntic

Els sabors tradicionals tornen a casa

Tanquem els ulls i la memòria gustativa viatja a Nadals d'infantesa amb taules plenes de manjar i productes elaborats amb cura. Hi ha coses que no canvien. Com els galets, els pollastres, els torrons i les neules dels artesans que aquí us presentem.

Carmina Hereu (text), Òscar Rodbag (fotografia), Becky Lawton (fotografia)

Fogons / I per postres...

Bombons

És una trufa? És un bombó? Jordi Roca ens proposa unes postres molt versàtils per satisfer els paladars més llaminers.

Jordi Roca (text), Becky Lawton (fotografia)

Sortim / Genis del foc

Carles Tejedor

Via Veneto

De Terrassa a California, Londres i Barcelona. Aquest jove xef vallesà té una àmplia experiència als fogons i és un vlor ferm de la nova cuina catalana. Els últims anys, ha sabut mantenir la tradició de la carta al més gran dels restaurants clàssics de la capital catalana, però hi ha imprès un delicat equilibri per incorporar-hi aportacions de la seva trajectòria culinària.

Xavier Sust (text), Enrique Marco (fotografia)

Sortim

Redescobrim El Bulli

Una dècada després. El Bulli ha tornat a presentar una carta de tardor i manté les portes obertes fins a les vigílies de Nadal. Ens hem apropat fins a Cala Montjoi perquè ens presentin aquests nous plats.

Salvador Garcia-Arbós (text), Enrique Marco (fotografia), Maribel Ruiz de Erenchun (fotografia), Francesc Guillamet (fotografia)

Sortim / Restaurants

Malena

La dignificació de la brasa, al Segrià

Sortim

Temperar la xocolata

Pep Nogué, el nostre assessor culinari, ens revela els secrets per triomfar als fogons

Pep Nogué (text)

Opinió / Petit fours

No tot és artesania!

Cal controlar els falsos artesans alimentaris

Salvador Garcia-Arbós

Receptes

Caviar, pell de truita, brioix i espinacs

Carme Ruscalleda, Becky Lawton

Coca de carxofes i vieires

Carme Ruscalleda, Becky Lawton

Capó del Prat amb pinya i dàtils

Carme Ruscalleda, Becky Lawton

Pastís de xocolata i vainilla

Carme Ruscalleda, Becky Lawton

Caneló de confit d'ànec amb beixamel de carabassa

Jordi Anglí

Canelons de bacallà i espinacs

Jordi Anglí

Canelons de galta de vedella, foie gras i tòfona

Jordi Anglí

Caneló cruixent amb xixona i xocolata

Jordi Anglí

Sopa de galets trufats

Pep Nogué

Pollastre del Penedès amb peu de porc i escamarlans

Pep Nogué

Pastís de torrons d'Agramunt

Pep Nogué

Neules Graupera farcides amb escuma de crema catalana

Pep Nogué

Bombó de xocolata i aiguardent de gerds

Jordi Roca

Bombó de coco i iogurt

Jordi Roca

Bombó de flor de taronger

Jordi Roca

Galetes d'oli d'oliva

Pep Nogué, Xabier Mendiola

Ous de Calaf a baixa temperatura amb trio de patates i tòfona negra

Carles Tejedor

Suquet negre de peix amb botifarra esparracada

Marc Valls i Cubías

Últims números publicats

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 291

ELS PLATS DEL TEU ESTIU

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Els Subirós

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: