Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Revista CUINA

Portada Cuina 31
Cuina núm. 31. Desembre 2003

Nadal amb les Millors Receptes de Llamàntol de Santi Santamaria

En aquest número

Mercat

Ànec

Objecte de peregrinacions

Valentí Mongay (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Mercat

Alquequengi

Del Perú a Sud-Àfrica

Valentí Mongay (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Mercat

Vinagre Balsàmic de Mòdena

Viscós i aromàtic

Valentí Mongay (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Mercat

Herba de canònges

L’alegria de les amanides

Valentí Mongay (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Mercat

RocafortPasta florida deliciosa

Valentí Mongay (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Genis del foc

Isidre Gironès

El Mestre de ceimònies del Paral.lel barceloní

Des de Xavier Cugat fins a Woody Allen, moltes celebritats s’han entaulat a Ca l’Isidre en els últims 33 anys. La proximitat amb el paral.lel i l’excel.lent cuina de mercat que ofereixen ha estat un autèntic reclam per a al gent del món de l’espectacle, de la política i per a tots els amants del bon menjar.

Xavier Sust (text), Enrique Marco (fotografia)

Proposta del mes

Els Canelons de l’Àvia

Història i secrets culinaris d’un dels plats típics de Nadal

Un dinar de Sant Esteve sense uns deliciosos canelons seria menys festiu. En aquest reportatge descobrireu els origens –no gaire llunyans- d’un dels plats més típics del país. I l’àvia Remei us donarà els millors consells per fer-ne uns amb totes les garanties d’èxit.

Judith Càlix (text), AJJ Estudi (fotografia), Remei Ribas (receptes)

De cru a cuit

Llamàntol

El cavaller cuirassat del mar

Aquest crustaci errante, de tenalles potents i de tonalitats blavoses o vermelloses en funció del seu lloc de procedència, ha estat históricament molt apreciat a les taules europees. Les possibilitats culinàries de la cua i les pinces, del preuat corall i de la closca i les potes donen com a resultat unes vertaderes exquisiteses. (Text : Francesc Murgadas. Receptes:¬¬ Santi Santamaria. Fotografia producte: Jordi García. Fotografies plats: Jordi Llenas).

Francesc Murgadas (text), Santi Santamaria (receptes), Jordi García (fotografia), Jordi Llenas (fotografia)

Món Sucre

Tortell de Reis

La coronación dolça dels plebeus

Com a molts altres indrets d’Europa, és tradición acabar el dinar del dia de Reis amb un tortell de pasta de brioix farcit de Mazapa i decorat amb sucre esponjat i fruita confitada. Us n’expliquem tots els passos per si us atreviu a fer-lo a casa.

Jordi Butrón (text), Becky Lawton (fotografia)

Celler

Mas Estela

Els vins naturals del mar i de la muntanya

El celler Mas Estela viu pendent de les fases lunars per elaborar els seus vins. Aquesta tècnica, juntamente amb moltes d’altres com ara la que prohibeix l’ús dels pesticidas, els han situat en capdavanters de en el camp dels anomenats “vins ecològics”. A la secció de maridatges us suggerim que caseu els foies amb vins blancs.

Ricard Rafecas (text), Enrique Marco (fotografia)

Maridatges

Vins i Foies

El matrimoni del foie amb els vins blancs, amb tocs suaus d’acidesa i un toc dolcencs és quasi inflal.lible. Us proposem tres combinacions sofisticades.

David Molina (text), Ana García (fotografia)

A fons

Temptacions Capitals

Una ruta per establiments delicatessen

Botigues selectes com Semon (Barcelona), Cuadras (Tarragona), Tugues (Lleida) i Petit Paradís (Girona) esdevenen el cel per als gurmets i l’infern per als compradors capriciosos i compulsius. És difícil resistir la temptació de proveer el rebost amb el millor del millor, del país i dels antípodas. Us proposem un recorregut gastronòmicament pecaminós per tot el país.

Clàudia Pujol (text), Pere Pascual (fotografia), Rosina Ramírez (fotografia)

Receptes

Tonyina amb Poma Caramel.litzada i Puré de Carbassó

Alba Girons

Llenties amb Encenalls de Fetge Gras i Pedrers d’Ànec Confitat

Valentí Mongay

Canelons d’Espinacs

Remei Ribas

Canelons de Peix

Remei Ribas

Canelons de Carn

Remei Ribas

Llamàntol Rostit a l’Ast amb Herbes Aromàtiques

Santi Santamaria

Llamàntol amb Gingebre i Pebre

Santi Santamaria

Amanida de Pinces de Llamàntol i Llàgrimes d’Aranja

Santi Santamaria

Tortell de Reis

Jordi Butrón

Sopa de Carxofes

Carme Ruscalleda

Croquetes d’Arròs amb endívies al forn

Carme Ruscalleda

Tall Fred de Carn d’Olla amb Amanida

Carme Ruscalleda

Torró de Massapà i Taronja

Carme Ruscalleda

Humus amb gambes a l'all i xips de plàtan

Quim Marquès

Sepietes confitades amb olives i taperons

Quim Marquès

Saltat de carxofes amb vieires

Jordi Pallàs

Turbot amb puré de coliflor i trompetes de la mort

Jordi Pallàs

Peu de porc farcit amb ceps

Jordi Pallàs

Carlota de poma caramel·litzada

Jordi Pallàs

Arròs cremós de cresta de gall i carreretes

Jordi Pallàs

Carpaccio de pop á feira

Alexandre Suñé

Gelat de wasabi amb bombó de foie

Alexandre Suñé

Verdura 2003

Alexandre Suñé

Tonyina caramel·litzada

Alexandre Suñé

Meló amb maduixes, pebre rosa, coco i Pedro Ximénez

Alexandre Suñé

Mosaic de tomàquet confitat i formatge

Manuel Campos

Fetge d'ànec amb préssec de vinya

Manuel Campos

Tatin de fetge d'ànec i poma

Manuel Campos

Saltat de fetge d'ànec amb vieires

Manuel Campos

Bacallà a la mussolina d'all

Isabel Clara-Simó

Últims números publicats

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: