
Nadal amb les Millors Receptes de Llamàntol de Santi Santamaria
Mercat
Ànec
Objecte de peregrinacions
Mercat
Alquequengi
Del Perú a Sud-Àfrica
Mercat
Vinagre Balsàmic de Mòdena
Viscós i aromàtic
Mercat
Herba de canònges
Lalegria de les amanides
Mercat
RocafortPasta florida deliciosa
Genis del foc
Isidre Gironès
El Mestre de ceimònies del Paral.lel barceloní
Des de Xavier Cugat fins a Woody Allen, moltes celebritats s’han entaulat a Ca l’Isidre en els últims 33 anys. La proximitat amb el paral.lel i l’excel.lent cuina de mercat que ofereixen ha estat un autèntic reclam per a al gent del món de l’espectacle, de la política i per a tots els amants del bon menjar.
Proposta del mes
Els Canelons de l’Àvia
Història i secrets culinaris dun dels plats típics de Nadal
Un dinar de Sant Esteve sense uns deliciosos canelons seria menys festiu. En aquest reportatge descobrireu els origens –no gaire llunyans- d’un dels plats més típics del país. I l’àvia Remei us donarà els millors consells per fer-ne uns amb totes les garanties d’èxit.
De cru a cuit
Llamàntol
El cavaller cuirassat del mar
Aquest crustaci errante, de tenalles potents i de tonalitats blavoses o vermelloses en funció del seu lloc de procedència, ha estat históricament molt apreciat a les taules europees. Les possibilitats culinàries de la cua i les pinces, del preuat corall i de la closca i les potes donen com a resultat unes vertaderes exquisiteses. (Text : Francesc Murgadas. Receptes:¬¬ Santi Santamaria. Fotografia producte: Jordi García. Fotografies plats: Jordi Llenas).
Món Sucre
Tortell de Reis
La coronación dolça dels plebeus
Com a molts altres indrets d’Europa, és tradición acabar el dinar del dia de Reis amb un tortell de pasta de brioix farcit de Mazapa i decorat amb sucre esponjat i fruita confitada. Us n’expliquem tots els passos per si us atreviu a fer-lo a casa.
Celler
Mas Estela
Els vins naturals del mar i de la muntanya
El celler Mas Estela viu pendent de les fases lunars per elaborar els seus vins. Aquesta tècnica, juntamente amb moltes d’altres com ara la que prohibeix l’ús dels pesticidas, els han situat en capdavanters de en el camp dels anomenats “vins ecològics”. A la secció de maridatges us suggerim que caseu els foies amb vins blancs.
Maridatges
Vins i Foies
El matrimoni del foie amb els vins blancs, amb tocs suaus d’acidesa i un toc dolcencs és quasi inflal.lible. Us proposem tres combinacions sofisticades.
A fons
Temptacions Capitals
Una ruta per establiments delicatessen
Botigues selectes com Semon (Barcelona), Cuadras (Tarragona), Tugues (Lleida) i Petit Paradís (Girona) esdevenen el cel per als gurmets i l’infern per als compradors capriciosos i compulsius. És difícil resistir la temptació de proveer el rebost amb el millor del millor, del país i dels antípodas. Us proposem un recorregut gastronòmicament pecaminós per tot el país.