Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Revista CUINA

Portada Cuina 95
Cuina núm. 95. Juny 2009

Nous Gaspatxos. Reinventem la tradició andalusa

En aquest número

Vermut / Mercat de juny

Llima

Un cítric aromàtic i perfumat

Pep Nogué (text), Ana García (fotografia)

Vermut / Mercat de juny

Coca de Sant Joan

Els dolços de la nit més màgica

Pep Nogué (text), Ana García (fotografia)

Vermut / Mercat de juny

Cap de Mort

Carn magra i tendra

Pep Nogué (text), Ana García (fotografia)

Vermut / Mercat de juny

Tahina

Llavors de Sèsam

Pep Nogué (text), Ana García (fotografia)

Genis del foc

Paco Pérez

Miramar

Es confessa bullinià. Una admiració vers el mestre que es veu generosament corresposta: el mateix Ferran Adrià el reconeix com a alumne avantatjat i afirma que l'enoteca -restaurant assessorat pel cuiner de Llançà- actualment és un dels millors restaurants de Barcelona. El xef, a banda, ofereix al Miramar una carta innovadora que conviu amb la tradició marinera.

Xavier Sust (text), Enrique Marco (fotografia)

De cru a cuit

EL Llenguado

Luxe apte per a tots els públics

Un peix pla senzill de preparar, però no per això menys valorat gastronòmicament. La rendibilitat de la seva carn i la facilitat d'extreure-li les espines el converteixen en una menja marina apreciada per tot tipus de consumidors. Redescobrim un producte de temporada amb tres receptes clàssiques, passades pel sedàs de l'actualitat culinària

Francesc Murgadas (text), Pep Nogué (receptes), AJJ Estudi (fotografia)

Proposta del mes

Gaspatxo

La sopa freda que ve del sud

L'amanida líquida on regna el tomàquet. Refrescant, gustosa i versàtil. Us proposem tres variacions d'una recepta d'origen sevillà que es va fent un lloc en el receptari popular català. Degusteu-la ara que arriba la xafogor estiuenca i deixeu-vos endur pel sabor.

Carol López (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Celler / El celler

Caves Mont-Ferrant

En terra d''americanos'

Redescobrim la sorprenent línia de monovarietals de les Caves Mont-Ferrant de Blanes, acompanyada de l'exquisit i reconegut Berta Bouzy.

Trinitat Gilbert (text), Enrique Marco (fotografia)

Celler / Taula de tast

Entre Dolços i Rosats

Una tria de vins catalans ideals per als mesos de bon temps

Àngel García Petit (text)

Celler / El sommelier a casa

El Factor Anyada

Aspectes que determinen l'excel.lència d'un vi

Meritxell Falgueras (text)

A fons

Pans de Debò

En un món global on tot s'hi val i tant comprem el pa a la fleca com a la benzinera, us presentem tres exemples d'una nova cultura del pa que cada dia guanya més adeptes. Sabeu per què? Ho hem descobert als obradors del forn Turris de Barcelona, la fleca Parés de Vilafranca del Penedès i Casamoner de Girona. Com sempre, el secret és a la massa.

Ànnia Monreal (text), Marcelo Isarrualde (fotografia)

Reportatge

6è Concurs de Joves Cuiners i Cambrers

Setze escoles oficials d'hostaleria d'arreu de Catalunya van participar, el 5 de maig passat, en una nova edició del certamen oraganitzat per Descobrir Cuina i el Departament d'Educació de la Generalitat. La jornada, celebrada a l'Escola Joviat de Manresa, va destacar per l'esperit de col.laboració entre els alumnes i per la tasca organitzativa excel.lent dels amfitrions, que, a més, van repetir podi.

Carme Gasull (text), Jack Ristol (fotografia)

Tastaolletes / Menjar i salut

Antioxidants dels aliments

Cada vegada se'n sap més de les seves propietats preventives i curatives, dels aliments que en contenen i dels nous antioxidants.

Maite Zudaire (text)

Tastaolletes / La cuina del congelat

Sant Joan, ben fresquet

Tastaolletes / La vevera de...

Mireia Belmonte, sirena llaminera

Es passa el dia a l'aigua, però no té manies a l'hora de menjar peix, encara que la seva passió són les llaminadures i la xocolata. Una esportista d'aigua dolça que aspira a les seves segones olimpíades.

Carme Melià (text)

Receptes

Volauvent amb anxoves i crema d'albergínia

Sira Serrano Soler

Llenguado "Meunière" a la brasa amb amanida

"Paupinettes" de llenguado amb emulsió de pinya i oli d'oliva d'Argudell

Pep Nogué

Llenguado a la taronja

Pep Nogué

"Ajoblanco" Malagueny i granissat de raïm i mango

Dani García

Gaspatxo de cireres amb esqueixat de formatge fresc i anxoves

Dani García

Gaspatxo verd d'alvocat, wasabi i cloïsses

Dani García

Crema de festucs, menta, cremós de xocolata i teula de cacau

Jordi Roca

Sopa espumada de coco amb ametlles i granissat de síndria

Jordi Roca

Sopa de pinya, mango i fruita de la passió

Jordi Roca

Terrina de salmó fumat amb cebes i alls tendres

Carme Ruscalleda

Rogers sense espines amb porro i olives

Carme Ruscalleda

Filet de vedella vruneta dels Pirineus amb mató, vegetals i maduixots

Carme Ruscalleda

Bunyols i gelea d'Acàcia

Carme Ruscalleda

Paella

Mireia Belmonte

Sopa de meló amb menta

Pep Nogué

Verdures en cocota amb pernil i recuit de rap

Jordi Ribas i Christian Castillo

Tàrtar de gamba amb gelatina de tomàquet salada

Mariona Quadrada

Rodanxes d'albergínia amb formatge i pinyons

Mariona Quadrada

Canelons cruixents de brandada de bacallà

Jordi Ribas i Christian Castillo

Tronc de rap rostit amb llongos i patates violet

Jordi Ribas i Christian Castillo

Sopa de tomàquet amb marisc

Mariona Quadrada

Tombet amb sàlvia i ou escumat

Mariona Quadrada

Canelons de rostit de l'àvia conxita

Jordi Ribas i Christian Castillo

Bacallà a la brasa amb arròs de botifarra negra i garoines

Jordi Ribas i Christian Castillo

Calamars farcits de gambes i albergínies

Mariona Quadrada

Pollastre de pota negra amb préssc i soja reduïda

Mariona Quadrada

Ànec rostit amb prunes i pinyons

Jordi Ribas i Christian Castillo

Recuit de drap amb coca de vidre

Jordi Ribas i Christian Castillo

Refresc de llima i llimona

Mariona Quadrada

Lioneses de nata amb mango i almívar d'alfàbrega

Mariona Quadrada

Pijama de Cal Ros 2007 1

Jordi Ribas i Christian Castillo

Últims números publicats

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto