Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Revista CUINA

Portada Cuina 41
Cuina núm. 41. Novembre 2004

Olives: Els fruits més venerats de la Mediterrània

En aquest número

Mercat

Escarola Cabell d'Àngel

La preuada base de la xatonada

Pep Nogué (text), Jordi García (fotografia)

Mercat

Llenguado

Un peix de categoria

Pep Nogué (text), Jordi García (fotografia)

Mercat

Ratafia de Nous

Aliat de la cuina dolça i salada

Pep Nogué (text), Jordi García (fotografia)

Mercat

Pebrot del Piquillo

Amb segell navarrès

Pep Nogué (text), Jordi García (fotografia)

Genis del foc

Enric Rovira

L'univers en xocolata

Encara que duu relativament poc en el negoci, aquest artista postolímpic ha sacsejat el món de la xocolata amb rajoles d'inspiració gaudiniana, planetes de diversos sabors o mones sense arestes. Es tracta de dissenys on, a més de la pastisseria, Rovira incorpora altres disciplines, des de la geometria fins a l'art abstracte.

Xavier Sust (text), Enrique Marco (fotografia)

A fons

Catalunya Japó

Un recorregut per la gastronomia de la mà de Ko Tazawa

El japonès Ko Tazawa ha dedicat moltes hores d'investigació a trobar ponts de connexió cultural entre el Japó i Catalunya. En aquest article, molt proper a la conversa, l'autor fa una aproximació sobre el que ens uneix i el que ens separa en termes gastronòmics.

Ko Tazawa (text), Alfons Rodríguez (fotografia)

De cru a cuit

Olives

Els fruits més venerats de la Mediterrània

La història de la civilització mediterrània és indestriable del clàssic condiment de les amanides. Originària de l'Àsia Menor, es va expansionar ràpidament per tots els països d'Occident, si bé cada un li va atorgar un ús culinari diferent. A casa nostra, està molt arrelat el costum de conservar-les per poder-les consumir tot l'any.

Josep Sucarrats (text), Jordi García (fotografia)

Món Sucre

Panellets

El rei dels dolços de la tardor és aquesta llaminera bola de sucre, clara d'ou i ametlla, amb tocs innovadors, que podeu preparar fàcilment a casa amb l'ajuda dels més petits.

Jordi Butrón (text), Becky Lawton (fotografia)

Celler

Castell del Mirall

Vins de finca al Penedès

El celler Ceastell del Mirall, de la DO Penedès, elabora vins i caves des del 2001. Comercialitzats amb el nom de Ferrer i Catasús, les ampolles han arribat a les taules més gurmandes del país. A més, en la secció Maridatges, us proposem combinacions de Tots Sants, perquè tasteu vins i castanyes, moniatos i panallets.

Ricard Rafecas (text), Enrique Marco (fotografia)

Maridatges

Vins i Tardor

Per Tots Sants, els caquis, els moniatos i les castanyes estan al seu punt òptim. Aquest mes de novembre us proposem que els tasteu amb un blanc del Priorat, amb un vi de gel del Penedès i un negre del Montsant.

Joan Soler (text), Ana García (fotografia)

Proposta del mes

Lletres a la Taula

Plats d'inspiració literària a Tarragona

Per tercer any consecutiu, diversos restauradors i escriptors del Camp de Tarragona han confeccionat conjuntament una sèrie de menús inspirats en textos literaris publicats o inèdits. Aquí us oferim un aperitiu del que seran les jornades per anar fent boca.

Clàudia Pujol (text), Becky Lawton (fotografia), Rafael López-Monné (fotografia)

Receptes

Mousse de Gerd Damunt de Brownie de Nous i Crema Anglesa

Patrícia Blanco

Xató d'Hivern

Pep Nogué

Galetes Picuals o Galetes Olivades

Mireia Carbó

Vedella amb Salseta, Olives Mortes i Moixernons

Mireia Carbó

Carpaccio de Tonyina amb Perfum d'All i Vinagreta d'Oliva Mançanenca

Mireia Carbó

Granissat d'Olives amb Menta i Iogurt Grec

Mireia Carbó

Panellets d'Avellana i Regalèssia Farcits de Xocolata

Jordi Butrón

Panellets de Gingebre i Romaní

Panellets Clàssics de Pinyons

Jordi Butrón

Amanida de Micuit d'Ànec amb Formatge i Codonyat Misteriós

Restaurant Barhaus

Llobarro Enriolat amb Fesols i Llenegues

Restaurant Merlot

Subtilesa Tèbia de Xocolata Espessa i Lluent amb Dos Antics Companys de Viatge

Restaurant Arcs

Amanida amb Maó sec, Poma i Vinagreta de Dàtils

Carme Ruscalleda

Bacallà, All, Pebre Roig, Trompetes i Espinacs

Carme Ruscalleda

Arròs al Forn amb Tudó, Ceps i Anemones

Carme Ruscalleda

Bombons de Tardor amb un Gust Intens de Caputxino

Carme Ruscalleda

Cireres i maduixots amb formatge de cabra

Gerard Solís

Ventresca de tonyina amb arrop de cirera

Gerard Solís

Magret d'ànec amb cireres

Gerard Solís

Sopa freda de cireres amb cues de gamba

Gerard Solís

Sacher de cirera

Gerard Solís

Taps de Cadaqués amb rom

Jaume Subirós

Amanida d'escamarlans amb vinagreta de raïm

Jaume Subirós

Déntol a la marinesca

Jaume Subirós

Ous amb caviar

Jaume Subirós

Pit de pollastre amb escabetx de taronja

Marga Muñoz

Llom de tonyina amb vinagre de mòdena i soja

Marga Muñoz

Suquet de musclos amb allioli

Marga Muñoz

Truita catalana

Marga Muñoz

Gambes amb sobrassada

Marga Muñoz

Sant pere amb gambots, peres i sobrassada

Jordi Herrera

Últims números publicats

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto