Pasta: sabors de la Mediterrània
Vermut
Casa Juliana
La regeneració del menú a Barcelona
Vermut
Dinar de rebost
L'Ara-Cata ha recuperat per a Tarragona la vella tradició de la botiga de queviures que és alhora sala de degustació.
Mercat
Verat
De carn saborosa
Un excel·lent mes per proveir-vos d'un saborós verat, condimentar les amanides i els pastissos amb ruibarbre, i degustar un cremós formatge de tetilla. No descarteu les propietats medicinals de la mel de flors, i premieu-vos amb un bon grapat de cireres primerenques.
Mercat
Cireres
Les mes precoces
Mercat
Formatge de Tetilla
Un tresor gallec
Mercat
Mel de flors
Utilitzada des de l'antiguitat
Mercat
Ruibarbre
Apreciat en pastissos
Genis del foc
Antonio Ferrer
La força de la llibertat
Després de triomfar a la ciutat de Barcelona, aquest saragossà va traslladar el seu negoci a un antic castell del poble d'Orriols, a pocs quilòmetres de Figueres. Cuiner autodidacte, ha fet de L'Odissea un lloc un lloc privilegiat per menjar i fer-hi nit.
De cru a cuit
Pasta al dente
El sabor d'Itàlia
Portada a la fama pels italians, la pasta ha acabat formant part dels receptaris de molts països. A continuació, us revelem totes les claus per conèixer i degustar aquest aliment sa i nutritiu, que presenta una riquesa de formes i elaboracions infinita.
Proposta del mes
La cuina dels romans
Receptes imperials posades al dia
Coincidint amb les jornades gastronòmiques Tàrraco a Taula, que se celebren a Tarragona, revisem el patrimoni culinari dels romans, en el qual coexisteixen l'herència alimentària de les províncies conquerides i els capricis exòtics dels successius emperadors.
Destinacions amb gust
Àpats amb història
Un passeig deliciós pel nord-est de la Garrotxa
L'autor d'aquest reportatge s'ha enfilat fins al santuari garrotxí de la Mare de Déu del Mont. Des d'aquesta talaia privilegiada fa un recorregut gastronòmic per les fondes i els restaurants que hi ha als seus peus, tot recordant persones i tradicions que no havien de ser oblidades.
Món Sucre
Maduixes amb nata
Idees per renovar uns postres clàssiques
La reina dels fruits vermells i la dama blanca de les cremes formen una combinació a bastament coneguda. En aquest reportatge, el nostre pastisser ens repta a donar un toc innovador a les maduixes amb nata introduint-hi essències i aromes noves.
Celler
Albariños
Una selecció d'aquests elegants vins blancs, autòctons de Galícia, que ostenten un merescut reconeixement dins i fora de l'Estat.
Amb la varietat de raïm albariño s'elaboren aquests populars vins blancs gallecs, de gran riquesa aromàtica, que emparen les denominacions d'origen Rías Baixas, Ribeiro i Ribeira Sacra. I, en la secció Gran Reserva, una tria d'anisos de qualitat que es comercialitzen al nostre país.
Gran Reserva
III Fórum Mundial del Vi
El Palau d'Exposicions i Congressos de Logronyo serà la seu d'aquesta important trobada
Menjar i salut
Al voltant de l'ou
La gran diversitat de preparacions culinàries que admet aquest aliment, el converteixen en un dels productes més útils per aconseguir una dieta equilibrada.
La nevera de
Andreu Buenafuente
Un sibarita que no sap cuinar
Molt popular a Catalunya per ser l'artífex d'El Terrat i pels seus monòlegs televisius en els programes Sense títol i La cosa nostra, aquest inquiet periodista reusenc és, des de fa poc, copropietari del restaurant barceloní Julius.
Catalunya plat a plat
La cuina dels guisats d'au
La tradició avícola de l'Alt Penedès arrenca segles enrere. Amb dues espècies característiques, l'ànec mut i el gall negre de pota blava, els preparats d'au són bandera del receptari comarcal.
L'art de viure
Comprar sense sortir de casa
Gràcies a les noves tecnologies, ja es pot omplir la nevera sense passar per la botiga. El telèfon i cada cop més Internet ens ofereixen la possibilitat d'encarregar i rebre a casa el menjar. Però cal saber quins són els drets i deures dels usuaris.
Tendències
Temps de verd
Les hortalisses, les fruites, les herbes aromàtiques... el verd és present en molts dels aliments més saludables de la nostra dieta. Aquest color, associat a la natura, la salut i la vida sana, també ens anuncia l'arribada del bon temps. És hora de vestir la cuina amb un dels tons més alegres de la paleta.
Sabors del món
Guatemala
Nits de reggae i peix a un poblet del Carib
De temporada
Cuinar amb flors
Un toc primaveral
Les flors comestibles, a més d'un element de decoració molt efectista en els plats, proporcionen noves aromes i delicats sabors a les amanides, postres i begudes.
Gran Reserva
Anissos
Una tria d'aquesta popular beguda
Anís del mono. Marie Brizard. Anís las cadenas. Anís la castellana. Anís machaquito. Miura anís seco