Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Revista CUINA

Portada Cuina 14
Cuina núm. 14. Maig 2002

Pasta: sabors de la Mediterrània

En aquest número

Vermut

Casa Juliana

La regeneració del menú a Barcelona

Pau Arenós (text)

Vermut

Dinar de rebost

L'Ara-Cata ha recuperat per a Tarragona la vella tradició de la botiga de queviures que és alhora sala de degustació.

Cristina Serret (text)

Mercat

Verat

De carn saborosa

Un excel·lent mes per proveir-vos d'un saborós verat, condimentar les amanides i els pastissos amb ruibarbre, i degustar un cremós formatge de tetilla. No descarteu les propietats medicinals de la mel de flors, i premieu-vos amb un bon grapat de cireres primerenques.

Clàudia Pujol (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Mercat

Cireres

Les mes precoces

Clàudia Pujol (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Mercat

Formatge de Tetilla

Un tresor gallec

Clàudia Pujol (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Mercat

Mel de flors

Utilitzada des de l'antiguitat

Clàudia Pujol (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Mercat

Ruibarbre

Apreciat en pastissos

Clàudia Pujol (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Genis del foc

Antonio Ferrer

La força de la llibertat

Després de triomfar a la ciutat de Barcelona, aquest saragossà va traslladar el seu negoci a un antic castell del poble d'Orriols, a pocs quilòmetres de Figueres. Cuiner autodidacte, ha fet de L'Odissea un lloc un lloc privilegiat per menjar i fer-hi nit.

Xavier Sust (text), Enrique Marco (fotografia)

De cru a cuit

Pasta al dente

El sabor d'Itàlia

Portada a la fama pels italians, la pasta ha acabat formant part dels receptaris de molts països. A continuació, us revelem totes les claus per conèixer i degustar aquest aliment sa i nutritiu, que presenta una riquesa de formes i elaboracions infinita.

Alessandro Castro (text), Becky Lawton (fotografia)

Proposta del mes

La cuina dels romans

Receptes imperials posades al dia

Coincidint amb les jornades gastronòmiques Tàrraco a Taula, que se celebren a Tarragona, revisem el patrimoni culinari dels romans, en el qual coexisteixen l'herència alimentària de les províncies conquerides i els capricis exòtics dels successius emperadors.

Clàudia Pujol (text), Cristina Rivarola (fotografia)

Destinacions amb gust

Àpats amb història

Un passeig deliciós pel nord-est de la Garrotxa

L'autor d'aquest reportatge s'ha enfilat fins al santuari garrotxí de la Mare de Déu del Mont. Des d'aquesta talaia privilegiada fa un recorregut gastronòmic per les fondes i els restaurants que hi ha als seus peus, tot recordant persones i tradicions que no havien de ser oblidades.

Salvador Garcia-Arbós (text), Jordi Xampeny (fotografia)

Món Sucre

Maduixes amb nata

Idees per renovar uns postres clàssiques

La reina dels fruits vermells i la dama blanca de les cremes formen una combinació a bastament coneguda. En aquest reportatge, el nostre pastisser ens repta a donar un toc innovador a les maduixes amb nata introduint-hi essències i aromes noves.

Jordi Butrón (text), Becky Lawton (fotografia)

Celler

Albariños

Una selecció d'aquests elegants vins blancs, autòctons de Galícia, que ostenten un merescut reconeixement dins i fora de l'Estat.

Amb la varietat de raïm albariño s'elaboren aquests populars vins blancs gallecs, de gran riquesa aromàtica, que emparen les denominacions d'origen Rías Baixas, Ribeiro i Ribeira Sacra. I, en la secció Gran Reserva, una tria d'anisos de qualitat que es comercialitzen al nostre país.

David Molina (text), AJJ Estudi (fotografia)

Gran Reserva

III Fórum Mundial del Vi

El Palau d'Exposicions i Congressos de Logronyo serà la seu d'aquesta important trobada

Menjar i salut

Al voltant de l'ou

La gran diversitat de preparacions culinàries que admet aquest aliment, el converteixen en un dels productes més útils per aconseguir una dieta equilibrada.

Eva Rovira (text)

La nevera de…

Andreu Buenafuente

Un sibarita que no sap cuinar

Molt popular a Catalunya per ser l'artífex d'El Terrat i pels seus monòlegs televisius en els programes Sense títol i La cosa nostra, aquest inquiet periodista reusenc és, des de fa poc, copropietari del restaurant barceloní Julius.

Clàudia Pujol (text)

Catalunya plat a plat

La cuina dels guisats d'au

La tradició avícola de l'Alt Penedès arrenca segles enrere. Amb dues espècies característiques, l'ànec mut i el gall negre de pota blava, els preparats d'au són bandera del receptari comarcal.

Núria Bàguena (text)

L'art de viure

Comprar sense sortir de casa

Gràcies a les noves tecnologies, ja es pot omplir la nevera sense passar per la botiga. El telèfon i cada cop més Internet ens ofereixen la possibilitat d'encarregar i rebre a casa el menjar. Però cal saber quins són els drets i deures dels usuaris.

Cristina Serret (text)

Tendències

Temps de verd

Les hortalisses, les fruites, les herbes aromàtiques... el verd és present en molts dels aliments més saludables de la nostra dieta. Aquest color, associat a la natura, la salut i la vida sana, també ens anuncia l'arribada del bon temps. És hora de vestir la cuina amb un dels tons més alegres de la paleta.

Cristina Serret (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Sabors del món

Guatemala

Nits de reggae i peix a un poblet del Carib

Salah Jamal (text), Fernando Krahn (il·lustració)

De temporada

Cuinar amb flors

Un toc primaveral

Les flors comestibles, a més d'un element de decoració molt efectista en els plats, proporcionen noves aromes i delicats sabors a les amanides, postres i begudes.

Xabier Mendiola (fotografia), Enrique Solaun (text)

Gran Reserva

Anissos

Una tria d'aquesta popular beguda

Anís del mono. Marie Brizard. Anís las cadenas. Anís la castellana. Anís machaquito. Miura anís seco

Rosa M. Vila (text)

Receptes

Popets amb ceba i llorer

Rilette de verat

David Lienas

Llom de dorada a la planxa amb espàrrecs de marge, alls tendres i salsa de vi negre

Antonio Ferrer

Flors de carbassó farcides amb bacallà confitat i fregides en tempura

Enrique Solaun

Sorbets de flors

Enrique Solaun

Amanida de farfalle

Alessandro Castro

Raviolis alla boscaiola

Alessandro Castro

Tagliatelle amb peix espasa

Alessandro Castro

Espaguetis amb dàtils

Alessandro Castro

Carn amb orellanes d'albercoc

Núria Bàguena

Déntol amb salsa verda

Núria Bàguena

Cuscús amb bròquil, panses i pinyons

Núria Bàguena

Dàtils farcits

Núria Bàguena

Amanida niçarda

David Lienas

Musclos a la marinera

David Lienas

Mussaca

David Lienas

Pomes al forn amb crema i pinya

David Lienas

Conill agredolç

Amanida volcànica

Gelat de nata amb maduixes amb vi i xocolata blanca

Jordi Butrón

Torrades de Santa Teresa amb nata, sorbet de maduixa i llima

Jordi Butrón

Flam de nata amb maduixes i pebre

Jordi Butrón

Gaspatxo

Ànec rostit amb prunes i pinyons

Caponata siciliana

Carles Estopiñan

Ous a la fiorentina amb tòfona

Cristina Font

Agnolloti de mató i nous amb alfàbrega

Carles Estopiñan

Teglia de patates i ceps confitats

Josep M. Aroca

Amanida d'orella i llengua de porc

Xavier Mestres

Pannacotta amb xocolata i taronja

Cristina Font

Llaminera amb salsa de pebre negre

Xavier Mestres

Pa de fetge

Xavier Mestres

All i pebre de "bullit de porc"

Xavier Mestres

Carpaccio de peu de porc amb fetge d'ànec

Xavier Mestres

Taronja amb taronja

Jaume Sàbat

Crema amb fruita vermella

Jordi González

Cor de Sant Valentí

Jordi González

Mousse de llimona

Jaume Sàbat

Amanida volcànica

Josep Colom

Cruixent de poma

Jordi González

Creps de fajol amb ratafia

Felip Hontoria

Naps negres farcits de peu de porc

Josep Colom

Farro amb carlins

Felip Hontoria

Milfulls de patata amb botifarra

Josep Colom

Últims números publicats

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto