Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Revista CUINA

Portada Cuina 45
Cuina núm. 45. Març 2005

Pastissos: pessics pecaminosos

En aquest número

Mercat

Alles Tendres

L'aromatitzant de la cuina

Pep Nogué (text), Jordi García (fotografia)

Mercat

Currutacos

El guarnimen de les palmes

Pep Nogué (text), Jordi García (fotografia)

Mercat

Colomins

Aus tendres de gran volada

Pep Nogué (text), Jordi García (fotografia)

Mercat

Bull de Cap

De textura melosa

Pep Nogué (text), Jordi García (fotografia)

Mercat

Mongetes Azuki

Depuratives i relaxants

Pep Nogué (text), Jordi García (fotografia)

Genis del foc

Joan Aparicio

La marisqueria de referència de les Terres de Ponent

La fusió de productes de l'horta lleidatana amb els crustacis que els erriben de les ries gallegues és la fórmula de l'èxit d'aquest establiment de luxe dels afores de Lleida. Joan Aparicio, a la cuina, i José Ángel Rodríguez, a la salsa, venen qualitat, en un entorn de confiança, als clients del Carballeira.

Xavier Sust (text), Enrique Marco (fotografia)

De cru a cuit

Beines

Fundes tendres i energètiques

Petites i verdes, les beines de pèsols, faves i mongetes han estat un producte bàsic de l'alimentació humana des de l'inici de l'agricultura. Confoses sovint amb la verdura, és l'hora de reivindicar el seu paper saborós i saludable en la gastronomia.

Josep Sucarrats (text), Cristina Rivarola (fotografia), Pep Nogué (receptes)

Proposta del mes

Pessics Pecaminosos

Pastissos d'altura per a la Setmana Santa

La màgia d'aquests dolços està en els fonaments: el pa de pessic. La massa esponjosa feta amb farina, ous i sucre és la columna vertebral del seguit de combinacions -amb xocolata, amb nata i maduixots, i amb crema catalana- que us presentem.

Xavier San Juan (text), Becky Lawton (fotografia), Pep Nogué (receptes)

Formatges

Formatge Gruyère

Les claus d'un engranatge de precisió suïssa

No només ostenta la primera posiió en el Certamen Mundial de Formatges de Madison (Wisconsin, EUA), sinó que també el nostre país, el formatge suís en general i el gruyère en particular són una opció de compra preferent. Ens introduïrem en aquesta indústria artesanal, que funciona perfectament des de l'època medieval, i que ha anat incorporant les modernes tecnologies del sector lacti.

Clàudia Pujol (text)

A fons

Inversions Familiars a Llarg Termini

L'odissea vinícola de les cooperatives de Capçanes i Falset-Marçà

Gran part dels veïns de les poblacions del Priorat han esmerçat els seus estalvis en uns vins que ara comencen a compensar-los els esforços econòmics i professionals. La DO Montsant s'erigeix en capdavantera gràcies a uns propietaris humils que aposten decididament per la terra i els seus fruits.

Toni Oresanz (text), Enrique Marco (fotografia)

El sommelier a casa

Com Guardar Bé un Vi

Les regles que afavorèixen l'envelliment dels vins en els habitatges actuals

Manel Pla (text)

Taula de tast

Cabernet Sauvignon

Una selecció de 4 vins negres elaborat samb la varietat francesa

Imma Pulido (text)

Receptes

Milfulls de Patata, Foie i Trufa amb Salsa de Xerès i Xips de Poma

Marta Àlvarez

Rotllets de Carbassó, Poma i Escamarlà amb Espaguetis d'Arròs Cruixents, Escalunya Agredolça i Salsa de Xipironets

Joan Aparicio

Crema de Pèsols amb Vieires i Parmentier de Botifarra Negra

Pep Nogué

Saltat de Tirabecs, Moixernons i Espàrrecs amb Maionesa Tèbia d'Alls Tendres

Pep Nogué

Mar i Muntanya de Faves Guisades amb Calamars de Potera

Pep Nogué

Niu de Mongetes Fines i Gambes amb Vinagreta del Seu Cap

Pep Nogué

Pastís de Xocolata i Fruits del Bosc

Pep Nogué

Pastís de Mousse de Crema Catalana amb Préssecs en Almívar

Pep Nogué

Pastís de Nata amb Melmelada de Maduixots

Pep Nogué

Amanida de Coliflor, Espinacs i Arengada amb Vinagreta de Tàperes i Olives Negres

Carme Ruscalleda

Pèsols amb Sèpia

Carme Ruscalleda

Llengua Estofada amb Cama-Secs i Peres

Carme Ruscalleda

Arròs amb Llet

Carme Ruscalleda

Sopa Vegetal de Carabassa i Porro

Margarida Minguillon

'Bavetta' de vedella amb rossinyols i ceps

Alfons Peguera

Crema de patata i salmó amb siurenys

Pere Massana

Bacallà amb patates i allioli de pera

Pere Massana

Timbal de patata, tòfona i fetge d'ànec

Pere Massana

Terrina de patata i sobrassada amb ou escalfat

Pere Massana

Roti de patata, ou ferrat i angules

Pere Massana

Calamars amb albergínia i trompetes de la mort

Jordi Vilà

Capipota amb mantega negra

Jordi Vilà

Mongetes amb infusió d'arengada i verat

Jordi Vilà

Ous ferrats amb puré de patates i sobrassada

Jordi Vilà

Rap amb rovellons i borratxo

Jordi Vilà

Cuscús de pollastre

Charli Sadiki

Tangín de xai

Charli Sadiki

Harira

Charli Sadiki

Arròs negre

Charli Sadiki

Amanida d'espinacs i escamarlans

Charli Sadiki

Últims números publicats

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 279

PORTEM LA PRIMAVERA AL PLAT!

  • Plats del mes
  • Sara Valls

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto