Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Revista CUINA

Portada Cuina 84
Cuina núm. 84. Juliol 2008

Pícnics. Àpats de luxe per menjar a l'aire lliure

En aquest número

Vermut / Mercat de juliol

Anet

L'aroma protectora

Pep Nogué (text), Ana García (fotografia)

Vermut / Mercat de juliol

Xolís

L'embotit del Pallars

Pep Nogué (text), Ana García (fotografia)

Vermut / Mercat de juliol

Gall de Sant Pere

Tradicional a tota la Mediterrània

Pep Nogué (text), Ana García (fotografia)

Genis del foc

Toni Massanés

Fundació Alícia

Voleu aprendre bons hàbits alimentaris? Aprendre a portar una dieta adequada? O preferiu saber que es cou als fogons de la recerca culinària? Totes les respostes ens duen fins a aquest cuiner i crític gastronòmic berguedà, director d'una institució consagrada al binomi alimentació-ciència, des d'on cerca complicitats entre els grans xefs i la cuina domèstica.

Xavier Sust (text), Enrique Marco (fotografia)

Proposta del mes

Pícnic

És temps d'anar a menjar fora, de gaudir de l'aire lliure. I res millor que fer un àpat envoltats de natura, però sense renunciar a receptes originals i amb estil. El colofó pot ser la lectura del conte que ens ha cuinat especialment l'escriptor Jordi Llavina amb el títol "Tres pícnics en Cine Nic".

Jordi Llavina (text), Pep Nogué (receptes), Becky Lawton (fotografia)

De cru a cuit

Préssec

Mossegades de vellut

Grocs o vermells, de pell vellutada i polpa carnosa, esperem l'estiu per portar-los a taula. Els solem consumir crus, en almívar, en suc, en forma de melmelades o marinats amb vi. Ara ens atrevim a dur-los als fogons.

Carme Gasull (text), Francesc Vera (receptes), Jordi Garcia (fotografia)

Celler / Celler

Cellers Unió

L'empenta del sud

Viatgem per diversos territoris per conèixer la cooperativa Cellers Unió que ofereix vins de qualitat a preus justos.

Trinitat Gilbert (text), Enrique Marco (fotografia)

Celler / El sommelier a casa

Tradició i Modernitat

El vell i el nou món vinícola es disputen el mercat

Meritxell Falgueras (text)

Celler / Taula de tast

Vins Frescos per a l'Estiu

Tres propostes catalanes i un syrah de la Tierra de Castilla

Àngel García Petit (text)

Dossier central / Debat a l'alta cuina

Plats Trencats

Cal convertir la polèmica en debat

El salt sense xarxa de Santi Santamaria a la pista del circ mediàtic per qüestionar els criteris de la cuina d'avantguarda que representa Ferran Adrià ha fet sortir de mare una discussió que, ben plantejada, estaria carregada de sentit. Després dels crits, ara calen arguments.

Josep Sucarrats (text)

Dossier central / Debat a l'alta cuina

Tradició Versus Avantguarda?

El dilema entre aquests dos conceptes no s'ajusta a la realitat de Can Fabes i El Bulli

Philippe Regol (text)

Dossier central / Debat a l'alta cuina

El desencontre

La trajectòria que ha conduït al "divorci enorme"

Salvador Garcia-Arbós (text)

Tastaolletes / Menjar i salut

Temporada de sardines

L'abundància d'àcids grassos omega-3 en aquest peix fa que el considerem un aliment cardiosaludable, per la qual cosa té presència obligada en moltes dietes de prevenció i tractament cardiovascular.

Maite Zudaire (text)

Tastaolletes / La cuina del congelat

Gelats molt nutritius

Tastaolletes / La nevera de...

Najat El Hachmi

Llaços culinaris

La guanyadora del darrer Premi Ramon Llull ens parla dels intercanvis gastronòmics entre el Marroc i Catalunya, i de les tradicions

Clàudia Pujol (text)

Receptes

Coca de sardines, ceba confitada i reducció de Pedro Ximénez

Maria Antònia Alzina Alcina

Sandvitx de fetge gras amb figues fresques

Pep Nogué

Sandvitx de brie amb oli de tòfona negra

Pep Nogué

Sandvitx de tomàquet, feta i estragó

Pep Nogué

Amanida de ruca i xampinyons amb parmesà

Pep Nogué

Vol-au-vent farcit de còctel de bou de mar

Pep Nogué

Plum-cake de poma golden

Pep Nogué

Broqueta de gambes i préssec

Francesc Vera

Fetge d'ànec amb préssecs rostits

Francesc Vera

Pa de pessic i orxata de préssec

Francesc Vera

Caipirinha de fruites

Jordi Roca

Copa de mojito

Jordi Roca

Pinya colada

Jordi Roca

Amanida de iogurt, alvocat i poma amb vinagreta de gerds

Carme Ruscalleda

Tomàquets de Montserrat farcits, freds o calents

Carme Ruscalleda

Gall al forn amb patates i olives

Carme Ruscalleda

Postres de pa amb tomàquet i xocolata

Carme Ruscalleda

Pollastre al forn

Najat El Hachmi

Crep de iogurt grec amb gerds

Pep Nogué

Amanida glacé amb olives de kalamata

Xavier Gruber

Daud de salmó marinat amb vinagreta de bolets

Isabel i Miquel Màrquez

Carpaccio de ceps amb caviar d'arengada

Isabel i Miquel Màrquez

Caneló de bonítol, idiazabal i escalivada

Xavier Gruber

Ravioli de pollastre a l'ast

Xavier Gruber

Macarrons frescos amb salmó i xampinyons

Isabel i Miquel Màrquez

Patata emmascarada de botifarra de perol amb cruixent de pernil

Isabel i Miquel Màrquez

Arròs de tripa de bacallà amb vieira

Xavier Gruber

Cim i tomba

Xavier Gruber

Bacallà amb allioli de poma

Isabel i Miquel Màrquez

Turbot amb patata novella amb verdures de l'hort

Isabel i Miquel Màrquez

Costella de vedella amb carbó d'albergínia

Xavier Gruber

Gelat de rom i panses amb cruixent de 'brownie' i crema

Xavier Gruber

Sopa de maduixots amb gelat de vinagre

Isabel i Miquel Màrquez

Pasta de full amb préssec de vinya i vainilla

Isabel i Miquel Màrquez

Brioix de cacau amb cireres i merenga de cítrics

Xavier Gruber

Últims números publicats

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: