
Pícnics. Àpats de luxe per menjar a l'aire lliure
Vermut / Mercat de juliol
Anet
L'aroma protectora
Vermut / Mercat de juliol
Xolís
L'embotit del Pallars
Vermut / Mercat de juliol
Gall de Sant Pere
Tradicional a tota la Mediterrània
Genis del foc
Toni Massanés
Fundació Alícia
Voleu aprendre bons hàbits alimentaris? Aprendre a portar una dieta adequada? O preferiu saber que es cou als fogons de la recerca culinària? Totes les respostes ens duen fins a aquest cuiner i crític gastronòmic berguedà, director d'una institució consagrada al binomi alimentació-ciència, des d'on cerca complicitats entre els grans xefs i la cuina domèstica.
Proposta del mes
Pícnic
És temps d'anar a menjar fora, de gaudir de l'aire lliure. I res millor que fer un àpat envoltats de natura, però sense renunciar a receptes originals i amb estil. El colofó pot ser la lectura del conte que ens ha cuinat especialment l'escriptor Jordi Llavina amb el títol "Tres pícnics en Cine Nic".
De cru a cuit
Préssec
Mossegades de vellut
Grocs o vermells, de pell vellutada i polpa carnosa, esperem l'estiu per portar-los a taula. Els solem consumir crus, en almívar, en suc, en forma de melmelades o marinats amb vi. Ara ens atrevim a dur-los als fogons.
Celler / Celler
Cellers Unió
L'empenta del sud
Viatgem per diversos territoris per conèixer la cooperativa Cellers Unió que ofereix vins de qualitat a preus justos.
Celler / El sommelier a casa
Tradició i Modernitat
El vell i el nou món vinícola es disputen el mercat
Celler / Taula de tast
Vins Frescos per a l'Estiu
Tres propostes catalanes i un syrah de la Tierra de Castilla
Dossier central / Debat a l'alta cuina
Plats Trencats
Cal convertir la polèmica en debat
El salt sense xarxa de Santi Santamaria a la pista del circ mediàtic per qüestionar els criteris de la cuina d'avantguarda que representa Ferran Adrià ha fet sortir de mare una discussió que, ben plantejada, estaria carregada de sentit. Després dels crits, ara calen arguments.
Dossier central / Debat a l'alta cuina
Tradició Versus Avantguarda?
El dilema entre aquests dos conceptes no s'ajusta a la realitat de Can Fabes i El Bulli
Dossier central / Debat a l'alta cuina
El desencontre
La trajectòria que ha conduït al "divorci enorme"
Tastaolletes / Menjar i salut
Temporada de sardines
L'abundància d'àcids grassos omega-3 en aquest peix fa que el considerem un aliment cardiosaludable, per la qual cosa té presència obligada en moltes dietes de prevenció i tractament cardiovascular.
Tastaolletes / La cuina del congelat
Gelats molt nutritius
Tastaolletes / La nevera de...
Najat El Hachmi
Llaços culinaris
La guanyadora del darrer Premi Ramon Llull ens parla dels intercanvis gastronòmics entre el Marroc i Catalunya, i de les tradicions