Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Revista CUINA

Portada Cuina 11
Cuina núm. 11. Febrer 2002

Sopes

En aquest número

Vermut

La Cúpula

Mas i masover a Vila-sacra

Pau Arenós (receptes)

Vermut

Llenya, pa i coca

Al forn Celestino d'Espinelves s'hi elaboren productes de fleca amb el sistema tradicional

Cristina Serret (text)

Mercat

Cerviola

Molt preuada per fer-ne sushi

Un bon mes per apreciar la desconeguda cerviola, i saborejar un dels embotits més melosos del Principat: la botifarra. Proveïu-vos d'un bon bròquil, deixeu-vos temptar pels efectes picants del bitxo vermell i, de postres, elegiu la llaminera avellana, base de múltiples dolços.

Clàudia Pujol (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Mercat

Botifarra blanca i negra

Un clàssic de la matança del porc

Clàudia Pujol (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Mercat

Avellana

Insubstituïble en nombrosos dolços

Clàudia Pujol (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Mercat

Bròquil

Apreciat des de l'antiguitat

Clàudia Pujol (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Mercat

Bitxo vermell

Sabor ardent

Lola Puig (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Genis del foc

Paquita i Lolita Rexach

Divina cuina tradicional

La propaganda que reis, gastrònoms, periodistes i famosos han fet de les fórmules culinàries de les germanes Rexach és només un dels arguments de pes per deixar-se caure al maresmenc restaurant Hispània.

Xavier Sust (text), Enrique Marco (fotografia)

De cru a cuit

Espinacs

Una poció de vitamines

Menyspreats pels cristians pel fet de crèixer arran de terra -lluny del cel-, Catalunya va ser un dels primers territoris europeus a valorar les qualitats nutricionals dels espinacs i incorporar-los al seu receptari.

Toni Massanés (text), AJJ Estudi (fotografia)

Proposta del mes

Sopes

Les millors receptes contra el fred

Nascudes de la cuina de l'aprofitament, les noves generacions han revaloritzat les sopes fins al punt que pràcticament són dinar de festa major. En aquests dies de fred, res millor que una bona sopa calenta.

Cristina Serret (text), Òscar Rodbag (fotografia)

Món Sucre

Fruites al forn

Fórmules diferents per menjar-se la fruita

Jordi Butrón (text), Becky Lawton (fotografia)

Celler

Vins volcànics

La riquesa vinícola de les illes Canàries

L'origen volcànic de les illes Canàries, juntament amb la varietat de microclimes i de paisatges de l'arxipèlag ha donat lloc a unes noranta varietats de raïm d'una gran selecció de vins joves típicament bascos de baixa graduació alcohòlica: els txacolís.

Yuri Millares (text), AJJ Estudi (fotografia)

Gran Reserva

Txacolís

Una selecció d'aquests vins joves bascos

Gran Reserva

El vi a la ràdio

L'Incavi i Ona Catalana estrenen un programa sobre el vi

Destinacions amb gust

Tarragonès

Terra de romescos

Lluny del pol d'atracció turístic de Tarragona i la Costa Daurada, els cuiners d'aquesta zona han sabut aprofitar els fruits de la terra de secà. Juntament amb els productes del mar, han elaborat un receptari de fórmules originals.

Tana Collados (text), Carmen Vila (fotografia), Patxi Uriz (fotografia)

Menjar i salut

Adeptes al menjar ràpid

En una societat que no té temps per a res, el menjar ràpid s'ha convertit en un hàbit alimentari per a moltes persones. Tot i que no és una pràctica tan poc saludable com sovint se li atribueix, és preferible fer-ne un ús excepcional.

Eva Rovira (text)

La nevera de…

Ignasi Riera

El club dels sense pressa

Davant uns encenalls de pernil, unes patates braves i una copa d'albarinyo a la cerveseria cornellanenca Benlliure, aquest escriptor, exdiputat i gran gormand, posa de manifest les seves reivindicacions gastronòmiques.

Clàudia Pujol (text)

Catalunya plat a plat

A l'ombra de les vinyes

El receptari del Priorat

Rica en matisos i aromes del passat, la cuina del Priorat està molt arrelada a la terra. El paisatge de secà, dibuixat per vinyes, ametllers i oliveres, es reflecteix en els seus plats.

Núria Bàguena (text), Marc Coromina (fotografia)

L'art de viure

Sorpresa, tenim convidats!

Improvisar un àpat en poc temps és fàcil si es té un rebost ben proveït. Però de vegades els convidats arriben de sorpresa i es disposa de pocs aliments que es puguin servir freds o ser cuinats amb rapidesa. En aquests casos, el millor és fer servir la imaginació i l'enginy.

Assumpta Miralpeix (text), Sebastià Serra (il·lustració)

Tendències

Un àpat xinès

Cristina Serret (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Sabors del món

Lisboa

Entre el bacallà i la malenconia

Lluis Anton Baulenas (text), Fernando Krahn (il·lustració)

Receptes

Truada

Cerviola amb tomàquet

David Lienas

Llagosta guisada amb patates

Paquita Rexach, Lolita Rexach

Espinacs amb panses i pinyons, formatges cremós i melmelada de tomàquet

Toni Massanés

Cassola d'espinacs i musclos amb safrà

Toni Massanés

Calamars farcits d'espinacs

Toni Massanés

Sopa d'espinacs i ametlles amb gambes, poma i ous de guatlla

Toni Massanés

Crema als dos espàrrecs amb perfum de tofòna

Jordi Peris

Olla aranesa

Jordi Peris

Brou de carn

Jordi Peris

Brou de peix

Toni Massanés

Sopa de peix estil provençal

Toni Massanés

Pinya amb clau

Jordi Butrón

Pera de Puigcerdà amb canyella

Jordi Butrón

Poma reineta amb cafè

Jordi Butrón

Romesco de peix

Restaurant Morros

Quiche Lorraine

David Lienas

Farcellets de verdures

David Lienas

Conill estofat

David Lienas

Pastís de xocolata fred

David Lienas

Truita amb suc

Aneguet amb taronja

Carme Ventura

Sípia amb pèsols i mandonguilles

Carme Ventura

Conill de Cal Parent

Carme Ventura

Cigrons amb bacallà

Carme Ventura

Peus de porc amb naps negres

Carme Ventura

Bacallà amb ceba i pebrot verd confitats

Albert Asin Bayen

Cigrons amb botifarra negra

Albert Asin Bayen

Tripa Pinotxo

Albert Asin Bayen

Fricandó amb moixernons

Albert Asin Bayen

Tonyina escabetxada

Albert Asin Bayen

Sípia al forn

Ernesto Jordan

Fideus negres amb sipionets

Ernesto Jordan

Bacallà Can solé

Ernesto Jordan

Arròs caldós Can Solé

Ernesto Jordan

Fetge gras al vapor amb tófona i patata

Xavier Pellicer

Tripa de bacallà amb seques

Ernesto Jordan

Cabrit confitat i arrebossat amb tòfones

Xavier Pellicer

Tàrtar de bou de mar, alvocat i caviar

Xavier Pellicer

Amanida d'escudella

Xavier Pellicer

Poma amb vainilla

Xavier Pellicer

Últims números publicats

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 291

ELS PLATS DEL TEU ESTIU

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Els Subirós

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: