Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Revista CUINA

Portada Cuina 103
Cuina núm. 103. Febrer 2010

Xató, l'amanida de l'hivern

En aquest número

Mercat / Al cistell

'Bouquet garni'

Herbes aromàtiques a la francesa

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Conill

La carn suau i versàtil

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Maire

La mare del lluç

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Xicoira

L'avantpassat de l'amanida d'hivern

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Polenta

Preparat de cereals

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Galera

La potència del gust marí

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Formatge emmental

Els ulls més lactis

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Xampinyó

El bolet més parisenc

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Calvados

La beguda del detectiu Maigret

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Adreces gormandes

Embotits autòctons a la capital del Ripollès

Can Mullot elabora derivats del porc casolans des de 1917 com mana la tradició i demana la clientela

Xavier Verdaguer (text), Enrique Marco (fotografia)

Mercat / Tant de gust

Ous la Roca

Rossos i ecològics

Carme Gasull (text), Enrique Marco (fotografia)

Mercat / Taula de tast

Vins per a nits fredes

Un recorregut per Catalunya, La Rioja i La Ribera del Duero

Àngel García Petit (text)

Mercat / Glop a glop

L'aparador dels grans vins del Pla de Bages

Petit celler tria les millors referències comarcals

Josep Sucarrats (text)

Fogons / Bo i sa

Menú febrer

D'absoluta temporada. Així són els plats calents i reconfortants que la xef de Sant Pol ens proposa per a aquest mes

Carme Ruscalleda (text), Becky Lawton (fotografia)

Fogons

Xató

El plat del Carnestoltes

Salsa o amanida. De paternitat disputada o més aviat compartida. Sigui com sigui, ara és temporada alta d'un dels plats més reconeguts del nostre receptari, que es pot tastar en mil receptes. Tants cuiners, tants xatons.

Àgata Olivella, (text), Jordi Garcia (fotografia)

Fogons

Llegums del país

Uns clàssics de la taula catalana amb nom propi

Fem un viatge per la nostra terra pèr descobrir quatre llegums catalanes amb unes identitats ben conegudes: cigronets de l'Anoia, fesols de Santa Pau, pèsols negres berguedans i mongetes del ganxet. Quatre xefs d'aquestes zones ens cuinen plats nous que els reivindiquen.

Xavier Rosiñol (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Fogons / I per postres...

Joc de cítrics

Jordi Roca ens planteja aquest mes tres finals d'àpat que combinen fruites cítriques i elements dolços amb aroma d'hivern.

Jordi Roca (text), Becky Lawton (fotografia)

Sortim / Genis del foc

Marc Singla

La mar salada

Deixeble de l'escola d'El Bulli, molts el coneixem com l'inventor de la truita deconstruida o líquida. Però aquest xef ha demostrat que és molt més que un plat. Després d'un paréntesi en la seva carrera culinària, torna a experimentar amb el seu ofici al cor del barri mariner de Barcelona. Allà hi serveix un menú que ha merescut el premi Time Out de gastronomia.

Xavier Sust (text), Enrique Marco (fotografia)

Sortim

Mercats

La transformació de les places de vendre en temples gormands

El Mercat de la Carn de Vilafranca del Penedès, el Central de València i el de Galvany de Barcelona. Les parades d'aquests edificis històrics ens demostren l'auge d'uns espais comercials de tota la vida que avui atreuen la clientela de paladar més exigent.

Josep Sucarrats (text), Carme Gasull (text), Enrique Marco (fotografia), Luis Moreno (text)

Sortim / Restaurants

Moderno

Una cuina referents de la Terra Alta

Sortim

Bona carn confitada

Pep Nogué, el nostre assessor culinari, ens revela els secrets per triomfar als fogons

Pep Nogué (text)

Opinió / Petit fours

Cafè per a tothom?

Raons de l'èxit de la cafetera de George Clooney

Receptes

Crema de formatge i espinacs, raviolis de col, xiitaké i tofu

Carme Ruscalleda

Arròs amb galeres

Carme Ruscalleda

Cabrit arrebossat, ametlla, moniato, patata i ruca

Carme Ruscalleda

Cóc de cacau i agredolç alcorta

Carme Ruscalleda

Xató del Negrefum

Núria Lucas

Xató sostenible

Valentí Mongay

Xató de Gimenelles

J. Urpí

Xató del cigró

Oriol Llavina

Cassoleta d'olla Vallesana amb tòfona

Artur Martínez

Amanida de bacallà amb romesco i falàfel de cigronet de l'alta Anoia

Albert Puig

Pèsols negres amb sipiones

Isabel Màrquez

Llauna de patata, fesols de Santa Pau, botifarra de perol i llardons

Gerard Xifra

Mandarina ensucrada

Jordi Roca

Mousse de llima i xarop d'auró

Jordi Roca

Aranja amb gingebre

Jordi Roca

Tabule

Pep Nogué

Peus de porc farcits de gambes i alls tendres

Marc Singla

Rodets de llobarro amb verduretes i calçots

Rafaela Berlanga Pérez

Últims números publicats

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: