Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Revista CUINA

Portada cuina 150
Cuina núm. 150. Setembre 2013

Xefs d'avui. Els nous camins de la cuina catalana

En aquest número

Mercat / Al cistell

Codony

L'anunci de la tardor

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al Cistell

Chutney de mango

El sabor clàssic d'un preparat exòtic

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al Cistell

Trompeta de la mort

El bolet aromàtic dels guisats

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al Cistell

Gamba vermella

Un marisc més que deliciós

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al Cistell

Agrella

Grans fulles verdes

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al Cistell

Cotnes

L'aperitiu més porcí

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al Cistell

Colomí

El missatger diví

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al Cistell

Festuc

L'alternativa verda del Segrià

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al Cistell

Llenguado

Un peix de carn ferma i compacta

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al Cistell

Merlet

Les muralles dolces

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Adreces gormandes

Artesans, ben fets i de temporada

La botiga 'on line' Genuinus aposta pel producte fresc i genuí, que respecta els cicles naturals

Carme Melià (text), Mariona Villavieja (fotografia)

Fogons / Bo i sa

Menú de setembre

La xef Carme Ruscadella treu el màxim profit de rebost de l'estiu amb un menú refrescant

Carme Ruscalleda (receptes i cuina), Becky Lawton (fotografia)

Fogons

Mató

Què li darem al noi de la mare?

El formatge fresc, blanc i dolç, típic del nostre país, és un dels ingredients del llistat de la cançó popular. I no és per a menys, perquè és molt nutritiu i es menja a tota hora. Us proposem algunes receptes per menjar-ne més enllà de les postres.

Marc Serrano (text), Pep Nogué (receptes), AJJ Estudi (fotografia), Dani Muntaner (cuina)

Fogons / I per postres

El vi en dolç

Jordi Roca s'inspira en la verema per proposar-nos unes postres vinícoles que reprodueixen tres varietats de raïm: merlot, sumoll i pero ximenes.

Jordi Roca (receptes i cuina), Becky Lawton (fotografia)

Vins i Caves / Pàmpols

Pàmpols

La Grècia clàssica va ser la primera a incorporar fulles de cep al plat, pero, actualment, la cuina que mira el paisatge i la planta com un tot també ho fa. Us proposem cuinar unes receptes amb un toc vinícola i molt natural.

Trinitat Gilbert (text), Iolanda Bustos (receptes), Becky Lawton (fotografia), Adrián Geralnik (cuina), Míriam Rapado (estilisme)

Vins i caves / A fons

Escaladei

Parlar de la cartoixa d'Escaladei és parlar de vinya. Els monjos ja coneixien la bonança de la garnatxa prioratina, de manera que els vins de la DOQ estan molt lligats a un monestir, la importància del qual podem reviure amb la recent reforma de l'espai.

Toni Orensanz (text), Rafel López-Monné (fotografia)

Vins i caves / Genis del foc

Quim Vila

Vila Viniteca

El 1932, el barri barceloní del Born veia néixer un petit 'colmado', que començava a vendre vi als restaurants de la zona. Vuit dècades i dues generacions familiars després, Vila Viniteca és un punt de referència, a la ciutat. Quim Vila, a més, ha ampliat horitzons amb un espai gastronòmic i diversos projectes vinícoles, que inclouen celler propi, associat amb el viticultor Siscu Martí.

Xavier Sust (text), Enrique Marco (fotografia)

VIns i caves / Tant de gust

Suc de vida

El most del Penedès

Ferran Caldés (text), Mariona Villavieja (fotografia)

Vins i caves / glop a glop

Esteve i Gibert

El celler més petit de la DO Penedès vol fer vins grans

Josep Sucarrats (text), Mariona Villavieja (fotografia)

Sortim / A fons

Xefs d'avui

Van néixer i créixer professionalment amb l'apogeu de la revolució culinària i, des de la independència i la singularitat de les seves trajectòries, hem demanat a Jordi Cruz, Oriol Rovira i Jordi Vilà que ens parlin de la cuina d'ara, sabent que tots tres hi tenen molt a dir.

Josep Sucarrats (text), Enrique Marco (fotografia)

Sortim / Restaurant

La Llotja

Grans plats de tonyina a l'Ametlla de Mar

Salvador Garcia-Arbós (text), Rafel López-Monné (fotografia)

Sortim / espai dels lectors

Ceps i siurenys

Pep Nogué, el nostre assessor culinari, ens revela els secrets per triomfar als fogons.

Pep Nogué (text)

Opinió / Petits fours

Can Fabes, com a símptoma?

Els que sobreviuen avui són els que se saben adaptar

Salvador Garcia-Arbós (text)

Receptes

Marinada cítrica amb poma, cogombre, carbassa i coliflor

Carme Ruscalleda

Carbassó, albergínia, cigrons i sopa de pesto

Carme Ruscalleda

Almadroc de mató i serrat d'ovella

Pep Nogué

Amanida de tomàquet de pera amb mató de cabra, anxoves i pesto de festucs

pep Nogué

'Ntolmdákia' (pàmpols farcits d'arròs i fruita seca)

Iolanda Bustos

Filet d'ànec, cors d'enciam amb dàtils i vinagreta de soja

Carme Ruscalleda

Arròs negre amb musclos de roca

Delicooks

Morro de bacallà a la planxa amb dues textures de carxofes i olivada negra

Cullera de Boix

Albergínia blanca farcida de xai i mató

Pep Nogué

Gall dindi al curri amb cacauets

Pàmpols farcits de sardina amb escabetx de flors de vinya

Iolanda Bustos

Préssec de vinya amb vi negre en dues textures

Carme Ruscalleda

Sumoll

Jordi Roca

Merlot

Jordi Roca

Pero ximenes

Jordi Roca

Coca premsada de mató amb poma de Girona

Pep Nogué

Pàmpols dolços arrebossats amb gelea de raïm

Iolanda Bustos

Milfulls de pàmpols, formatge de cabra amb arrop i 'tallaetes'

Iolanda Bustos

Últims números publicats

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 279

PORTEM LA PRIMAVERA AL PLAT!

  • Plats del mes
  • Sara Valls

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto