Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Revista CUINA

Portada Cuina 1
Cuina núm. 1. Març 2001

Xocolata, la temptació més dolça

En aquest número

Vermut

Santa Maria

Tapes en estat de gràcia a Barcelona

Pau Arenós (text)

Vermut

Formatgeria Casa Gil

Una botiga de queviures de tota la vida a Vilanova i la Geltrú

Trinitat Ruiz (text)

Vermut

Judit Mascó

"Em disgusta el menú dels aeroports. No entenc que s'hi mengi tan malament"

Clàudia Pujol (text), Jorge Moreno (fotografia)

Mercat

La dorada

Reina dels peixos

Aquest mes hem omplert el cistell amb la deliciosa Dorada, el sempre saborós Ànec, les endívies i el formatge cabrales, entre d'altres productes.

David Lienas (text), Jordi Garcia (fotografia)

Mercat

L'ànec

Carn fina i exquisida, però molt greixosa

David Lienas (text), Jordi Garcia (fotografia)

Mercat

El Cabrales

Amb un olor molt forta

David Lienas (text), Jordi Garcia (fotografia)

Mercat

La llimona

Un cítric molt utilitzat en preparacions culinàries

David Lienas (text), Jordi Garcia (fotografia)

Mercat

Les figues seques

Molt energètiques

David Lienas (text), Jordi Garcia (fotografia)

Mercat

L'Endívia

Una hortalissa que creix a les arrels de la xicoira

David Lienas (text), Jordi Garcia (fotografia)

De cru a cuit

En la varietat està el gust

Breu mostrari dels diferents tipus de xocolata

Genis del foc

Santi Santamaria

Des de la cúspide gastronòmica

Convençut que un bon cuiner s'ha d'identificar amb la seva terra, Santi Santamaria ho reafirma en la carta de El Racó de Can Fabes, als peus del Montseny.

Xavier Sust (text), Enrique Marco (fotografia)

De cru a cuit

Xocolata

La temptació més dolça

Antigament moneda de canvi i poció medicinal, la xocolata, addictiva i energètica, continua satisfent els paladars de gent de tot el món.

Toni Massanés (text), Oscar Martínez (fotografia)

Proposta del mes

Temps de barbacoa

Suculències per coure a la brasa

El foc espurneja. Sobre la graella es couen calçots, carns i broquetes de diferents sabors i textures. És l'hora de preparar les salses que millor hi combinin i d'obrir una bona ampolla de vi negre. La festa de la barbacoa està servida.

Cristina Serret (text), Becky Lawton (fotografia)

Món Sucre

Cremes amb essència

De la crema catalana a les mescles més agosarades

La tradició mana que per Sant Josep es mengi crema cremada. En aquest article, el pastisser Jordi Butrón en renova la imatge i proposa sis alternatives per fer cremes de pastisseria que sorprendran tota la família.

Jordi Butrón (text), Becky Lawton (fotografia)

Celler

Com guardar el vi

Una temperatura fresca i constant, un cert grau d'humitat i una impenetrable foscor són alguns dels requisits que afavoreixien l'envelliment adequat dels vins en els cellers. Tots els consells pràctics per realitzar tant una cava d'aficionats. I per acabar, la secció Gran Reserva dedicada, en aquest número, als licors de postres.

Clàudia Pujol (text), Oriol Tarridas (fotografia)

Destinacions amb gust

El Serrallo

Un passeig per la Tarragona marinera

Els plats nascuts a alta mar, dins les barques dels mariners, són la base de la cuina del Serrallo, el barri de pescadors de Tarragona. Amb el temps, les receptes nascudes vora mar han guanyat pes, i avui dia la ciutat sencera s'identifica amb una cuina amb gust de peix fresc i sabors nets.

Tana Collados (text), Tino Soriano (fotografia)

Menjar i salut

Els lactis

Fonts inesgotables de calci, la llet de vaca i els seus derivats constitueixen els aliments naturals més complets que existeixen i són gairebé imprescindibles per cobrir les necessitats diàries de l'organisme en totes les etapes de la vida.

Eva Rovira (text), David Lienas (recepta), Jorge Moreno (fotografia)

L'art de viure

Taules ben vestides

La moda, la vaixella, i fins i tot els convidats, marquen les pautes per escollir la roba de taula. La senzillesa és la clau.

Assumpta Miralpeix (text)

Tendències

Les paelles del nou mil·leni

Mila Gerhard (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Sabors del món

Per terres extremenyes

Un suculent periple per Las Villuercas i Los Ibores entre sopes, migas, vins i altres delícies de la zona.

Josep Maria Espinàs (text), Fernando Krahn (il·lustració)

Receptes

Pastís de truites

Rosi Alonso

Dorada al forn amb verduretes

Endívies amb salsa de formatge blau

Foie gras a la sal

Santi Santamaria

Amanida amb vinagreta de xocolata

Conill amb gambes

Anells de músic

Pastís de xocolata i cacau

Mousse de xocolata amb crema de menta

Xocolata a la tassa

La salsa tradicional

David Lienas

Salsa de curri i pinya

David Lienas

Salsa d'escalunyes

David Lienas

Marinada

David Lienas

Broqueta freda de vegetals

David Lienas

Mar i muntanya a la graella

David Lienas

Broqueta de fruites amb moscatell

David Lienas

Crema catalana amb cítrics

Jordi Butrón

Crema de xocolata amb llorer

Jordi Butrón

Crema de taronja amb menta

Jordi Butrón

Crema de llimona amb romaní

Jordi Butrón

Crema de pastanaga amb canyella

Jordi Butrón

Crema de coco amb curri

Jordi Butrón

Arròs caldós de llamàntol

David Solé

Amanida de formatge en dues textures

David Lienas

Torrada d'escalivada

Ferran García

Tallarines amb sàlvia, paté i nous

Ferran García

Fricandó amb moixernons

Ferran García

Magdalenes integrals amb panses

Ferran García

Aperitius

Rafa de Valicourt

Carpaccio de pera de Puigcerdà

David Quesada

Kofta de xai (mandonguilles àrabs)

Joan Ferré

Cruixent d'ou amb trinxat de carn i verdura

Joan Ferré

Mil fulls d'escalivat i bacallà amb salsa de pebrots vermells

Carles Gaig, Joan Roca, Xavier Mestres, Mey Hoffman

Xupet de mousse de fetge gras

Mey Hoffman

Gyo-za (crestes japoneses)

Joan Ferré

Salmó cruixent amb verduretes

Marta Vidal

Terrina de conill

Joan Ferré

Trinxant de col i patata amb escalopa de fetge gras fresc

Marta Vidal

Sorpresa de xocolata

Marta Vidal

Bacallà amb cigrons

Marta Vidal

Saltat de verdures amb sípia

Marta Vidal

Cabirol al forn amb risotto de ceps

Josep Maria Boix

Tulipa salmó, alvocat i canonges

Mey Hoffman

Crema d'herbes de Cerdanya amb raviolis de peu de porc

Josep Maria Boix

Bacallà confitat amb salsa de poma Reineta

Rafa de Valicourt

Cruixent de botifarra, ceba, panses i pinyons

Mey Hoffman

Xupet de mousse de fetge gras

Mey Hoffman

Últims números publicats

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 290

UN REBOST ÚNIC. PLATS PER ASSABORIR ELS PAISATGES DE MUNTANYA DE CASA NOSTRA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Oriol Lagé

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: