Què cuinar La Vanguardia

Dijous passat vaig ser a l’Aula de Cuina del Mercat de Manlleu, fent una classe sobre els bunyols. Un dels que va tenir més èxit va ser aquest de xocolata. Us he parlat moltes vegades dels tallers al Mercat de Manlleu. Hi vaig gairebé cada mes, i sempre torno entusiasmada de l’energia que tenen els dinamitzadors del mercat.

Estem en temps de Quaresma, temps de bunyols, de manera que el taller estava plenament justificat. Tot i així, sempre tinc la sensació que les tradicions que es repeteixen al llarg de l’any ja estan més que superades: tothom sap fer panellets, coca de llardons o bunyols, no? Però no, la veritat és que sempre val la pena revisar aquests temes, i sempre s’aprenen coses noves. Com que hi havia molta feina a fregir, vaig demanar voluntaris entre els assistents que m’ajudessin en això. Qui va voler, va poder practicar com fregir els bunyols amb màniga pastissera, o com fregir els bunyols de xocolata que són més delicats. Estic segura que a partir d’ara s’ha acabat això de fregir amb dues culleres!

Preparació

  1. Per a la ganache de xocolata: fondre la xocolata al microones, a baixa potència vigilant que no es cremi. Escalfar la nata i abocar-la sobre la xocolata. Barrejar bé fins que quedi ben homogeni.
  2. Repartir la ganache en glaçoneres i reservar al congelador.
  3. Per a la massa dels bunyols: triturar amb el túrmix tots els ingredients. Tapar amb paper film i reservar unes dues hores a la nevera.
  4. Desemmotllar els glaçons de ganache i clavar-hi un escuradents. Banyar-los amb la massa dels bunyols i fregir-los amb oli ben calent. Reservar sobre un paper absorbent.
  5. Espolsar una mica de sucre en pols per sobre i servir immediatament.
     

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

22 abr

Receptes de Quaresma de Sant Vicenç dels Horts

El Mercat de Pagès de Sant Vicenç dels Horts, que se celebra a la Plaça de Narcís Lunes, és...

22 abr

Abril d'enoturisme a Llançà

Llançà viu un mes d’abril ple d’activitats per als amants del vi. Durant els caps de setmana...

22 abr

Jornades Gastronòmiques de Quaresma de Sant Vicenç dels Horts

Sant Vicenç dels Horts celebra la tercera edició de les Jornades Gastronòmiques de Quaresma. La...

22 abr

Mercat Lliga't a la Terra

El dissabte 22 d’abril té lloc la vuitena fira ‘Lliga’t a la Terra’ al Centre Cívic...

Portada Cuina 200

TRUCS DELS GRANS XEFS

  • 200 moments estel·lars de la cuina catalana
  • Martín Berasategui

14 números per només
29,90€

Subscriu't-hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto