Què cuinar La Vanguardia

Els tallers de l'Aula de Cuina del Mercat de Manlleu m'encanten. Sempre que hi he anat he tornat entusiasmada de l’energia que tenen els dinamitzadors de l'equipament municipal. Aquesta vegada, la classe era sobre els bunyols i uns dels que van tenir més èxit van ser aquests de xocolata. Era temps de Quaresma, temps de bunyols, de manera que el taller estava plenament justificat. Tot i així, sempre tinc la sensació que les tradicions que es repeteixen al llarg de l’any ja estan més que superades: tothom sap fer panellets, coca de llardons o bunyols, no? Però no, la veritat és que sempre val la pena revisar aquests temes, i sempre s’aprenen coses noves. Com que hi havia molta feina a fregir, vaig demanar voluntaris entre els assistents que m’ajudessin en això. Qui va voler, va poder practicar com fregir els bunyols amb mànega de pastisseria, o com fregir els bunyols de xocolata, que són més delicats. Estic segura que a partir d’ara s’ha acabat això de fregir amb dues culleres!

Preparació

  1. Per a la ganache de xocolata: foneu la xocolata al microones, a baixa potència vigilant que no es cremi. Escalfeu la nata i abocar-la sobre la xocolata. Barregeu-ho bé fins que quedi ben homogeni.
  2. Repartiu la ganache en glaçoneres i reserveu-la al congelador.
  3. Per a la massa dels bunyols: tritureu amb el túrmix tots els ingredients. Tapeu-ho amb paper film i reserveu-ho unes dues hores a la nevera.
  4. Desemmotlleu els glaçons de ganache i claveu-hi un escuradents. Banyeu-los amb la massa dels bunyols i fregiu-los amb oli ben calent. Reserveu-ho sobre un paper absorbent.
  5. Empolseu-hi una mica de sucre en pols per sobre i serviu-los immediatament.
     

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

20 jul

Taller de dips

Les salses fan embogir molts paladars pel toc únic de sabor que donen als nostres plats. Els dips són...

20 jul

Taller del Mercat del Ninot

L’aula gastronòmica del Mercat del Ninot ha obert les portes amb moltes propostes per a aquest estiu....

21 jul

Tallers al Mercat de la Vall d'Hebron

El Mercat de la Vall d’Hebron organitza una sèrie de tallers aquest estiu on podeu deixar anar tot el...

21 jul

Contalles del Delta

El Delta de l'Ebre és un territori especial que amaga moltes sorpreses. Un dels seus tresors és el tardet,...

Portada Cuina 204

NOMÉS A L'ESTIU! 15 TRUCS I RECEPTES PER ALS ÀPATS DE VACANCES

  • Anem al xiringuito?
  • Aquí, us tornareu a enamorar de la tonyina

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto