Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

10 plats inoblidables de la història del cinema

10 plats que s’han popularitzat a través del món del cinema i les sèries

POL MARTÍN DE HARO

02/02/2021

Recordeu aquell plat que us va enamorar quan miràveu la vostra sèrie o pel·lícula preferida? A continuació us mostrarem diferents àpats que de ben segur voldreu preparar també a casa. Des de l'hamburguesa que va fascinar Samuel L. Jackson a 'Pulp Fiction' fins als tomàquets verds fregits que donaven nom a la pel·lícula protagonitzada per Kathy Bates. 

01 Hamburguesa Big Kahuna

Hamburguesa Big Kahuna

Big Kahuna ('Pulp Fiction')

Si sou uns fanàtics de l’univers de Quentin Tarantino, segur que coneixereu la mítica hamburguesa de la marca hawaiana Big Kahuna. Abans de recitar el popular monòleg Ezequiel 25:17 i provocar un dels tiroteigs més peculiars de la història del cinema, Samuel L. Jackson no va dubtar a l'hora de provar aquest clàssic americà de carn de vedella, bacó, formatge cheddar, enciam i cogombre. Com diria Samuel: "És la pedra angular d’un bon esmorzar!". Si hi estàs interessat, aquí t’ensenyem uns consells per fer una bona hamburguesa a casa.

02 Ratatouille

Ratatouille

Ratatouille ('Ratatouille')

En aquesta ocasió, en Remy no us ajudarà pas, perquè, com ja sabeu i us avancem, els ratolins no cuinen. Però la màgia de Disney pot ser una realitat amb aquest plat típic de França. Els ingredients principals del 'ratatouille' són verdures com el carbassó o l’albergínia al forn amb una salsa de tomàquet sofregit. Com bé recordareu, el plat es va popularitzar perquè va ser el responsable de fer reviure la passió d’un amargat crític gastronòmic que va quedar en xoc en assabentar-se que el xef d’un restaurant de París era un ratolí.

03 Entrepà de mandonguilles

Entrepà de mandonguilles

Entrepà de mandonguilles ('Friends')

No cal que mogueu els dits com feia Joey Tribbiani. Sabeu que no ho sentiu. El famós entrepà de mandonguilles de la sèrie 'Friends' que tant agradava al més guapo de la 'sitcom' dels noranta és tot un 'guilty pleasure', i no heu de demanar disculpes. Encara més, no haureu de salvar la vida a en Ross per poder apreciar aquest deliciós entrepà. El voleu tastar? A Barcelona el podeu trobar al Bar Torpedo, al carrer Aribau.

04 Tomàquets verds fregits

Tomàquets verds fregits

Tomàquets verds fregits ('Tomàquets verds fregits')

Tot un clàssic de la cuina del sud dels Estats Units que donava nom a un dels drames més coneguts de la gran pantalla. En el fons no deixen de ser tomàquets verds fregits (i aquest és el seu sabor), però ens transporten i ens rememoren l’amistat de Kathy Bates amb aquella vella interpretada per Jessica Tandy, que amagava un interessant misteri.

05 'Strudel' de poma

'Strudel' de poma

Strudel de poma ('Maleïts malparits')

No us oblideu de la nata! Si ho diu Christopher Waltz, deurà ser cert, no? És un dels plats més icònics dins la filmografia de Tarantino, que dóna peu a una escena de tensió total. Aquest pastís alemany de poma provoca el retrobament entre la jueva Shoshanna i el coronel nazi responsable de la mort de la seva família, Hans Landa. A continuació us deixem la recepta de la Gemma Clofent perquè vosaltres també pugueu preparar l'strudel de poma.

06 'Cupcakes'

'Cupcakes' Thinkstock

'Cupcakes' ('Sexe a Nova York')

Les magdalenes dels Estats Units, com tot el que sigui americà, han de ser grans i majestuoses. Per això, un bon 'cupcake' ha d'estar coronat per una crema o glacejat del sabor que més us agradi. A la sèrie, Sarah Jessica Parker i les seves amigues gaudien d’aquest dolç (i d'unes quantes històries de rebost) a la pastisseria Magnolia Bakery. Nosaltres us proposem que us estalvieu el viatge i les prepareu a casa amb aquesta recepta de l’Ada Parellada.

07 Espaguetis amb mandonguilles

Espaguetis amb mandonguilles

Espaguetis amb mandonguilles ('La dama i el rodamon')

Dins el món del cinema (i l’animació), segur que recordeu un dels petons més emblemàtics de la història del setè art, protagonitzat per dos gossos que menjaven espaguetis. I quina pinta feia la pasta amb les mandonguilles! No ens enganyeu, segur que, encara que només sigui per curiositat, els heu tastat en alguna ocasió especial...

08 Galetes de xocolata

Galetes de xocolata

Galetes de xocolata ('Lladres d'estar per casa')

Només a un geni com Woody Allen se li podia ocórrer una idea com aquesta. No cal que vosaltres obriu una botiga de galetes al costat d’un banc i feu un túnel per poder atracar-lo. La histèria (i el robatori) la deixarem en mans del novaiorquès, però, si voleu fer unes galetes de xocolata igual de bones que les d’aquells lladres, la recepta de la Gemma Clofent us serà de gran ajuda.

09 Cervesa de mantega

Cervesa de mantega

Cervesa de mantega ('Harry Potter')

Per acompanyar algun d’aquests plats no us aniria pas malament una beguda especial en què l'ingredient protagonista sigui la mantega, en comptes de l’ordi. Si sou fans del món de J. K. Rowling, ja sabeu que aquest refrigeri ens ha ofert més d’un moment 'màgic'. No cal que us escapeu de classe de pocions per gaudir-ne, però sí que tingueu bona companyia per compartir-lo mentre feu una marató de les pel·lícules de la saga.

 

10 Entrepà de pastrami

Entrepà de pastrami Thinkstock

Entrepà de pastrami ('Quan en Harry va trobar la Sally')

No sabem amb certesa si us provocarà el mateix efecte que a la Meg Ryan, però sí que sabem que, com aquella senyora que dinava al seu costat, voldreu demanar "el mateix que pren ella". Aquest irresistible sandvitx amb embotit italià és tot un clàssic de la ciutat de Nova York, i ens va oferir una de les escenes més divertides del cinema dels vuitanta, en què Meg Ryan fingia un orgasme davant de tot el restaurant per demostrar a Billy Cristal que un home no és capaç de saber si un orgasme és real o fingit. No dubteu a preparar la recepta del Bar Rufián, l’alternativa barcelonina.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: