Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

L'strudel és un tipus de pastís laminat de farciment generalment dolç, unes postres tradicionals de tota l'àrea que formava part de l'antic Imperi Austrohongarès, com Alemanya o Àustria, entre d'altres. De fet, les primeres receptes daten del 1696! Els més populars són l'Apfelstrudel (de poma) i el Topfenstrudel (de formatge quark). La pastissera Gemma Clofent ens ensenya com fer-ne un. 

Preparació

1 Per a la massa: barregeu-ho tot amb les mans. Amasseu-ho fins que us quedi una massa que no s’enganxi. Deixeu-la reposar tapada 40 min, a temperatura ambient.

2 Empolsineu la taula de treball, la massa i un corró amb farina. Estireu la massa el màxim de fina possible, a poc a poc i evitant que es trenqui o s’hi formin plecs. Quan ja no pugueu més amb el corró, comenceu-la a estirar amb els punys, posant-vos la massa sobre les mans amb els dits amagats.

3 Estireu-la des del centre cap als laterals, fins que quedi fina com un llençol. Procureu que quedi en forma de rectangle, de 80 x 40 cm.

4 Per al farciment: peleu i talleu les pomes a dauets. Incorporeu-hi el sucre, la mantega a dauets, les nous i les galetetes trossejades, les panses i un polsim de canyella.

5 Poseu el farciment en un extrem de la massa i pinteu-la amb mantega clarificada. Enrotlleu-la donant-li forma de cilindre. Al cap de dues o tres voltes, tanqueu-ne els laterals i continueu enrotllant-a, per tal que l’strudel quedi ben segellat i no se n’escapi el farciment.

6 Pinteu tota la superfície de l’strudel amb mantega clarificada i enforneu-lo uns 35 min a 180 ºC.

7 Empolsineu-lo amb sucre en pols i serviu-lo tebi.

 

En vols més?

Subscriu-te a CUINA, per 2,5 € al mes i emporta't un xolís d'Adons valorat en 14 € de regal! No t'ho pensis més i aprofita aquesta oferta!

 
Portada Cuina 285

UN NADAL PER COMPARTIR

  • Tot el que heu de saber per estar al dia
  • Ferran Adrià, Oriol Castro, Joan Roca i Carme Ruscalleda

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te a CUINA, per 2,5 € al mes i emporta't un xolís d'Adons valorat en 14 € de regal! No t'ho pensis més i aprofita aquesta oferta!

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: