Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

5 quiches boníssimes

Celebrem el dia de la Quiche Lorraine

POL MARTÍN DE HARO

20/05/2021

Considerada per a alguns com la pizza francesa, la quiche va sorgir a la regió del nord del país, Lorena, d'on prové el seu nom. Pasta brisa, ous, crema de llet i verdures o embotits com el pernil dolç són els ingredients més comuns d'aquest pastís salat, que té infinites possibilitats als fogons. Al CUINA rendim homenatge a França amb aquestes 5 receptes de quiches boníssimes. Us atreviu a fer-les?

01 Quiche de calçots

Quiche de calçots

Quiche de calçots

Aprofitant la versatilitat de la quiche, us proposem que la porteu a casa nostra amb un dels productes catalans per excel·lència, els calçots. No patiu, no us farem sucar-la amb romesco... Per al farciment necessitareu un manat de calçots, ous, nata i formatge brie (tradicionalment, preparat amb llet crua de vaca i amb una textura molt cremosa). Podeu servir la quiche amb una amanida per obtenir un dinar o un sopar complet.
 

02 Quiche vegana de col llombarda i porros

Quiche vegana de col llombarda i porros

Quiche vegana de col llombarda i porros

Els vegans també podran gaudir d'aquesta quiche amb col llombarda i porros amb una massa que deixa de banda els ous i que fareu amb farina, aigua i oli d'oliva. Necessitareu, això si, unes bones mans i ganes d'estirar... Pel que fa a la col i el porro, els saltareu amb alls i oli d'oliva, barreja a la qual afegireu trossets de tofu, cigrons i un xic de llet de soja. Només faltarà mitja horeta de forn i... a gaudir-ne!

03 Quiche Lorraine de la mare de Xavier Pellicer

Quiche Lorraine de la mare de Xavier Pellicer

Quiche Lorraine de la mare de Xavier Pellicer

La tradicional de bacó (o pernil) i formatge emmental. Tota una delícia de recepta de la mare del Xavier Pellicer que, amb tot l'amor del món, preparava aquesta quiche Lorraine a la qual haureu de dedicar temps per preparar bé la massa i, posteriorment, barrejar la nata, els ous i la nou moscada (imprescindible, en aquesta elaboració, pel toc lleugerament dolç que aportarà al plat).

04 Quiche de maduixes, menta i llavors de carbassa

Quiche de maduixes, menta i llavors de carbassa

Quiche de maduixes, menta i llavors de carbassa

Qui ha dit que la quiche no pot ser dolça? Doncs, amb aquesta proposta de maduixes, menta i llavors de carbassa, els convidats de ben segur que us en demanaran un parell més. I és que la crema de mascarpone, ideal per a postres, combina a la perfecció amb les maduixes, la polpa de vainilla i la mel. A més, la menta aportarà un toc molt refrescant al pastís. Simplement, irresistible.

05 Quiche de bolets i gambes

Quiche de bolets i gambes

Quiche de bolets i gambes

Gambes i bolets, una curiosa combinació que, malgrat que no sigui gaire habitual, és el que els italians anomenen un 'mare monte', mar i muntanya. Ells ho fan servir per al risotto, però nosaltres us proposem que sigui el farcit d'aquesta original quiche, per a la qual us recomanem que feu servir ceps i gambes –si pot ser, fresques i de proximitat. Amb una ceba daurada a la paella, farem el marisc i els ceps amb un raig de conyac que en potenciarà el sabor. Només caldrà que hi afegiu la nata i, passada una estona, ho afegiu a la massa, que en aquesta ocasió fareu amb farina, parmesà i ametlla.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: