Arriba Sant Valentí i toca preparar un plat especial per a la persona que més estimeu. Sí, un altre cop... Cupido ha llançat la fletxa, mentre vosaltres heu d’anar amb compte amb la temperatura del forn. I això que a casa nostra som de Sant Jordi. A continuació us proposem alguns àpats que podreu preparar per celebrar (o boicotejar) la festivitat més ensucrada de l’any. Vosaltres escolliu.
Comencem, doncs, amb aquells que vulguin sucumbir a la fantasia d’una festa, que, per qui no ho sàpiga, es va originar a l'antiga Roma quan l’emperador Claudi II va prohibir els matrimonis entre la gent jove per tal d'aconseguir més soldats d’entre els solters.
Maduixes amb xocolata. És el clàssic per excel·lència de qualsevol comèdia romàntica. Tranquils, no cuinareu roses. Ens referim a les maduixes, en aquesta ocasió, amb xocolata. Segons els gustos de cadascú, es pot personalitzar la recepta amb una xocolata més o menys forta, però aquestes maduixes de Gemma Clofent són la combinació ideal entre xocolata blanca i negra. I si us voleu sentir com Julia Roberts i Richard Gere, aprofitant la presència de cava en el tast de les maduixes, res millor que acompanyar-les amb un bon cava rosat.
Pasta allà Norma. Ja sabem que la pasta és un plat que agrada a tothom. I és que combina amb tot. Per això, si ja heu preparat la típica bolonyesa de sempre i necessiteu variar en un dia especial com aquest, la pasta allà Norma de Miquel Àngel Roque és l’opció perfecta. Tomàquet, orenga, albergínia i formatge al gust. Mai la pasta no havia quedat tan bona amb hortalisses!
Pannacotta de gerds, vainilla i roses. Dolç, dolç i més dolç. Aquesta proposta de les clàssiques postres italianes no falla mai. No enfarfega i és molt saborosa. A més a més, és una recepta fàcil de preparar, visualment atractiva i sense gluten! O és que els celíacs no celebren aquest dia?
Ara els toca a aquells que vulguin gaudir d’un dia sense bombons, sense pressió, sense compromís.
Costelles de xai a la barbacoa. És el plat ideal per boicotejar la festa. S’ha de menjar amb les mans i, encara que no és un aliment greixós, us deixarà les mans ben empastifades... I si la bogeria s’apodera de vosaltres, res millor que preparar un bon allioli. Qui s’atreveix ara a fer petons?
Fabada. Aquest plat clàssic asturià és, probablement, el menys romàntic de la història. Una meravella del xup-xup que, això sí, agrada a tothom. I quina opció més bona hi pot haver que un bon guisat per boicotejar Sant Valentí?
Xurros amb xocolata. Acabem amb un altre clàssic. Un plat per posar-se les botes, amb el qual és impossible no tacar-se de dalt a baix. Visca!