Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Receptes per celebrar (o no) Sant Valentí

Els imprescindibles per gaudir, d'una manera o altra, del 14 de febrer

Maduixes amb xocolata

Maduixes amb xocolata

Arriba Sant Valentí i toca preparar un plat especial per a la persona que més estimeu. Sí, un altre cop... Cupido ha llançat la fletxa, mentre vosaltres heu d’anar amb compte amb la temperatura del forn. I això que a casa nostra som de Sant Jordi. A continuació us proposem alguns àpats que podreu preparar per celebrar (o boicotejar) la festivitat més ensucrada de l’any. Vosaltres escolliu. 

Comencem, doncs, amb aquells que vulguin sucumbir a la fantasia d’una festa, que, per qui no ho sàpiga, es va originar a l'antiga Roma quan l’emperador Claudi II va prohibir els matrimonis entre la gent jove per tal d'aconseguir més soldats d’entre els solters.

Pannacotta de gerds, vainilla i roses

Maduixes amb xocolata. És el clàssic per excel·lència de qualsevol comèdia romàntica. Tranquils, no cuinareu roses. Ens referim a les maduixes, en aquesta ocasió, amb xocolata. Segons els gustos de cadascú, es pot personalitzar la recepta amb una xocolata més o menys forta, però aquestes maduixes de Gemma Clofent són la combinació ideal entre xocolata blanca i negra. I si us voleu sentir com Julia Roberts i Richard Gere, aprofitant la presència de cava en el tast de les maduixes, res millor que acompanyar-les amb un bon cava rosat.

Pasta allà Norma.  Ja sabem que la pasta és un plat que agrada a tothom. I és que combina amb tot. Per això, si ja heu preparat la típica bolonyesa de sempre i necessiteu variar en un dia especial com aquest, la pasta allà Norma de Miquel Àngel Roque és l’opció perfecta. Tomàquet, orenga, albergínia i formatge al gust. Mai la pasta no havia quedat tan bona amb hortalisses!

Pasta 'alla Norma'

Pannacotta de gerds, vainilla i roses. Dolç, dolç i més dolç. Aquesta proposta de les clàssiques postres italianes no falla mai. No enfarfega i és molt saborosa. A més a més, és una recepta fàcil de preparar, visualment atractiva i sense gluten! O és que els celíacs no celebren aquest dia?

Ara els toca a aquells que vulguin gaudir d’un dia sense bombons, sense pressió, sense compromís.

Costelles de xai a la barbacoa. És el plat ideal per boicotejar la festa. S’ha de menjar amb les mans i, encara que no és un aliment greixós, us deixarà les mans ben empastifades... I si la bogeria s’apodera de vosaltres, res millor que preparar un bon allioli. Qui s’atreveix ara a fer petons?

Costelles de xai

Fabada. Aquest plat clàssic asturià és, probablement, el menys romàntic de la història. Una meravella del xup-xup que, això sí, agrada a tothom. I quina opció més bona hi pot haver que un bon guisat per boicotejar Sant Valentí?

Xurros amb xocolata. Acabem amb un altre clàssic. Un plat per posar-se les botes, amb el qual és impossible no tacar-se de dalt a baix. Visca! 

 

Fabada

 

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
292CUINA portada

TOCA TORNAR A L'ESCOLA! IDEES I RECEPTES PERQUÈ ELS NENS APRENGUIN CUINANT

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Arnau Muñío

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: