Troba la teva recepta

10 receptes de bunyols per celebrar la Quaresma

D'aquests dolços n'hi ha moltes versions, i aquí en teniu una bona mostra!

CUINA.CAT

06/03/2019

Per tal d'endolcir la penitència imposada pels quaranta dies de Quaresma la població recorria als bunyols, que s'acostumaven a consumir els dimecres i els divendres. Actualment, per sort nostra, aquesta tradició s'ha relaxat i en podem trobar cada dia. Però aquest producte, una massa de pasta fregida i generalment rodona, va molt més enllà del típic bunyol de Quaresma. Us en presentem 10 varietats.

Bunyols de vent

Bunyols de vent

Bunyols de vent

Obviarem el debat sobre quins són els bunyols de Quaresma genuïns. Sigui com sigui, els bunyols de vent són coneguts per la seva textura flonja, ja que tenen molt aire a l'interior. Es fan amb pasta choux, una de les més utilitzades en pastisseria, que és el resultat de barrejar llet, farina, ous i mantega o saïm.

Llegiu la recepta completa

Brunyols de l'Empordà

Brunyols de l'Empordà

Brunyols de l'Empordà

Destaquen per la seva textura compacta, la seva forma d'esfera aixafada i perquè s'hi incorporen llavors de matafaluga, cosa que els atorga un regust anisat. Són un producte adherit a la Marca de Garantia Productes de l'Empordà. Els pastissers que n'elaboren han de superar controls periòdics per rebre la certificació.

Llegiu la recepta completa

Bunyols de xocolata

Bunyols de xocolata

Bunyols de xocolata

Si voleu esprémer totes les possibilitats sensitives del bunyol, proveu de fer aquesta recepta. El farciment és una ganache de xocolata, que obtenim barrejant xocolata i nata líquida per muntar a parts iguals. Per fer la massa del bunyol, també hi afegirem cacau.

Llegiu la recepta completa

Bunyols de crema

Bunyols de crema

Bunyols de crema

O potser sou més de crema... En aquest cas, fem la massa amb pasta choux i la barregem amb la crema pastissera, que elaborarem amb llet, rovells d'ous, sucre, Maizena, canyella i pell de llimona.

Llegiu la recepta completa

Bunyols de carbassa

Bunyols de carbassa

Bunyols de carbassa

Aquests bunyols són típics de València i s'acostumen a elaborar i consumir durant l'època de les falles. Us donem un consell perquè, si en feu a casa, la massa no us quedi enganxada a les mans: tingueu al costat un bol amb aigua i mulleu-vos els dits cada vegada que doneu forma a un nou bunyol. Aquesta recomanació també us servirà per fer altres tipus de bunyols. Al principi costa... però de seguida se n'aprèn!

Llegiu la recepta completa

Bunyols de cigrons

Bunyols de cigrons

Bunyols de cigrons

És una antiga recepta d'aprofitament, practicada sobretot per les mestresses de casa. El resultat és un bunyol de textura melosa, sense aire a l'interior però no particularment dens. Si els deixeu tastar a algú, probablement no endevinarà que estan fets amb cigrons!

Llegiu la recepta completa

Bunyols de poma amb coulis de xocolata amb curri

Bunyols de poma amb coulis de xocolata amb curri Becky Lawton

Bunyols de poma amb coulis de xocolata amb curri

La tradició culinària diu que el coulis (del verb francès 'couler') és una salsa amb textura de xarop que s'obté després de triturar i colar el producte, normalment vegetal. Aquí el reinventem per acompanyar uns deliciosos bunyols de poma.

Llegiu la recepta completa

Bunyols de carbassó

Bunyols de carbassó

Bunyols de carbassó

Entrem al territori dels bunyols salats de la mà de l'Ada Parellada. La base segueix sent la pasta choux, però en aquest cas hi incorporem un gra d'all i carbassó ratllat, una hortalissa amb un alt contingut en antioxidants. És una recepta perfecta per fer amb nens.

Llegiu la recepta completa

Bunyols de bacallà i all negre

Bunyols de bacallà i all negre

Bunyols de bacallà i all negre

Adaptem una de les varietats del bunyol més típiques. Les dues singularitats d'aquesta recepta són la patata, que hi aportarà una consistència molt interessant, i la crema d'alls negres, que és un aliment amb moltes propietats beneficioses per a l'organisme. Si preferiu una versió més clàssica dels bunyols de bacallà, aquí us en deixem la recepta.

Llegiu la recepta completa

Bunyols de codonyat

Bunyols de codonyat

Bunyols de codonyat

El codonyat ja és, de per si, un producte fantàstic per menjar-lo per postres. Si el fem servir com a farciment dels bunyols, el resultat és, com a mínim, prometedor. Tingueu paciència (això també us valdrà per les nou receptes anteriors) i no fregiu tots els bunyols de cop. D'aquesta manera, no s'enganxaran entre ells i la temperatura de l'oli no baixarà.

Llegiu la recepta completa

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

21 mar

Menú a 4 mans de març a Tunateca Balfegó

L'estrella Michelin del mes de març a Tunateca Balfegó arriba del restaurant Yugo The Bunker, a Madrid....

23 mar

Busquem l''Homo alimentarius'

Els dissabtes i diumenges, a les 13 h, Món Sant Benet estrena una activitat nova per trobar l’'Homo...

23 mar

Jornada d'observació del Plor de la Vinya

A mitjan març, la vida torna al Penedès i es pot observar un fenomen curt però interessant a les...

23 mar

Visita als Jardins de la Serreta i taller de planter

Els jardins de la Serreta són una finca al bell mig de Collserola on es treballa el conreu d’hortalisses...

Portada CUINA 225

COM A CASA! POSEM COPENHAGUEN A TAULA

  • Celebrem els 18 anys del CUINA!
  • Una arrosseria bistronòmica (i més)

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto