Consells de cuina La Vanguardia

Els tallers de l'Aula de Cuina del Mercat de Manlleu m'encanten. Sempre que hi he anat he tornat entusiasmada de l’energia que tenen els dinamitzadors de l'equipament municipal. Aquesta vegada, la classe era sobre els bunyols i uns dels que van tenir més èxit van ser aquests de xocolata. Era temps de Quaresma, temps de bunyols, de manera que el taller estava plenament justificat. Tot i així, sempre tinc la sensació que les tradicions que es repeteixen al llarg de l’any ja estan més que superades: tothom sap fer panellets, coca de llardons o bunyols, no? Però no, la veritat és que sempre val la pena revisar aquests temes, i sempre s’aprenen coses noves. Com que hi havia molta feina a fregir, vaig demanar voluntaris entre els assistents que m’ajudessin en això. Qui va voler, va poder practicar com fregir els bunyols amb mànega de pastisseria, o com fregir els bunyols de xocolata, que són més delicats. Estic segura que a partir d’ara s’ha acabat això de fregir amb dues culleres!

Preparació

  1. Per a la ganache de xocolata: foneu la xocolata al microones, a baixa potència vigilant que no es cremi. Escalfeu la nata i abocar-la sobre la xocolata. Barregeu-ho bé fins que quedi ben homogeni.
  2. Repartiu la ganache en glaçoneres i reserveu-la al congelador.
  3. Per a la massa dels bunyols: tritureu amb el túrmix tots els ingredients. Tapeu-ho amb paper film i reserveu-ho unes dues hores a la nevera.
  4. Desemmotlleu els glaçons de ganache i claveu-hi un escuradents. Banyeu-los amb la massa dels bunyols i fregiu-los amb oli ben calent. Reserveu-ho sobre un paper absorbent.
  5. Empolseu-hi una mica de sucre en pols per sobre i serviu-los immediatament.
     

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

26 jun

Vespres al Mercat de la Terra 2018

Els Mercats de la Terra passen a celebrar-se, durant els mesos de juny i juliol, els dimarts de 17.30 a 22 h. Deixant...

27 jun

VII Revetlles d’Estiu amb Musclos i Cava als mercats de Barcelona

El Mercat de Sant Antoni donarà el tret de sortida, el dia 22 de juny, a la setena edició de Revetlles...

28 jun

Secret Foodie Society 2018

Secret Foodie Society planteja una experiència gastronòmica ben peculiar. Una experiència immersiva...

28 jun

Cicle de Sopars 'El mar va a la muntanya'

El Museu Marítim de Barcelona acull 'El mar va a la muntanya', un nou cicle gastronòmic per posar en...

PortadaJuliol217

ALVOCAT. PER QUÈ ENS TORNA BOJOS?

  • Recuperem la vida de mercat
  • El marisc de Galícia s'apodera de les Gavarres

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto