CUINA.CAT
19/03/2018Tot i ser originaris d'Itàlia, els macarons van esdevenir realment populars a la França del Renaixement. Hi van arribar l'any 1581 de la mà de la reina Caterina de Mèdici, que les va oferir al duc de Joyeuse pel seu casament. Són uns pastissets que s'obtenen unint dues galetes fetes amb clara d'ou, ametlla mòlta, sucre de llustre i sucre granulat amb un farcit de crema o ganache. El colorant en gel els dona l'aspecte cridaner.
Macarons de préssec
El préssec és una de les fruites idònies per fer el farciment dels macarons. Té un sabor dolç i subtil, sempre elegant i gens estrident. La crema no us ha de quedar ni massa líquida -els macarons s'expandirien més del compte- ni massa dura, ja que els macarons no quedarien llisos.
Macarons de gerds
El procediment per elaborar aquests macarons és exactament el mateix que en el cas dels macarons de préssec. Només hi ha dos canvis: substituïm el colorant taronja per un de vermell i, evidentment, la pasta de préssec per una de gerds. El resultat serà menys delicat però més intens.
Macarons de poma àcida
Si us embafen els macarons, opteu per aquesta recepta, ja que la poma àcida hi aporta un toc refrescant que agraïreu. Per al farcit, utilitzeu preferiblement pasta de Granny Smith, una varietat de poma de color verd lluminós que destaca per la intensitat del seu sabor, més àcid que el d'altres varietats com la golden o la poma vermella.
'Macarons' de llimona
El farciment és una mica diferent que el que veureu a les tres receptes anteriors, que es feia amb mantega, sucre, unes cullerades de pasta de fruita, dos rovells i un ou sencer. En aquest cas, farcim els macarons amb dues cremes: una de mantega, ferma i contundent, i una de llimona, àcida i lleugera.
Macarons de mandarina i de mel i espígol Becky Lawton
Aquesta recepta és un dos per u en tota regla. D'una banda, tenim els macarons de mandarina, amb el punt d'acidesa just per contrarestar el possible excés de dolçor. De l'altra, us presentem els macarons de mel i espígol. Aquesta planta, també coneguda com a lavanda, hi conferirà una aroma molt potent i un regust mentolat.
Macarons en forma de panda
Segur que aquests macarons faran les delícies dels més menuts de la casa. De fet, és una recepta ideal per introduir-los en el món de la cuina i la rebosteria. Obtenim la forma, que ens remet a uns simpàtics óssos panda, gràcies a un colorant negre en gel.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: