Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

6 plats de fruita a la planxa

Sabíeu que les fruites també es poden preparar a la planxa? Doncs sí, i queden genial com a postres o amb ingredients salats. Tasteu-lo!

CUINA.CAT

01/07/2019
01 Síndria a la planxa amb xocolata

Síndria a la planxa amb xocolata

Síndria a la planxa amb xocolata

És una contradicció que una de les fruites amb més nivell d'aigua quedi tan bé marcada pels dos costats a la planxa. Aquest rostit dèbil dóna un matís diferent al sabor de la fruita, que s'endolceix encara més amb l'ajuda de la xocolata fosa. Es tracta d'unes postres molt ràpides de fer i originals, que poden quedar bé com a final lleuger d'un menú.

Llegiu la recepta completa

02 Pinya a la planxa amb llima, iogurt i gerds

Pinya a la planxa amb llima, iogurt i gerds Becky Lawton

Pinya a la planxa amb llima, iogurt i gerds

Les fruites exòtiques també es poden fer a la planxa! Com a exemple, us portem aquesta pinya acompanyada de gerds, iogurt i suc de llima, tota una festa de sabors ben dolços. En aquest cas, la pinya es deixa una estona a la planxa, fins que es dauri bé, i es fa a banda una barreja de iogurt grec, sucre, gerds trossejats i llima. 

Llegiu la recepta completa

03 Préssecs a la planxa, créixens i vinagreta

Préssecs a la planxa, créixens i vinagreta

Préssecs a la planxa, créixens i vinagreta de llima-llimona

Les fruites a la planxa poden ser l'element principal dels plats o, com en aquest cas, formar part de tota una barreja d'ingredients boníssima. Els préssecs canvien una mica el seu sabor després de passar per la planxa, però també hi col·labora en això la vinagreta de llima-llimona. A més, en aquest cas no parlem d'unes postres, sinó d'una amanida fresca amb un punt dolç.

Llegiu la recepta completa

04 Taronges a la planxa amb salsa d'ametlles i rom

Taronges a la planxa amb salsa d'ametlles i rom

Taronges a la planxa amb salsa d'ametlles i rom

Un cop més, ens trobem davant d'un plat en el que el sabor de la fruita canvia gràcies a la passada per la planxa i per una salsa que cobreix els postres sencers. En aquest cas, la salsa que s'elabora és una barreja de sucre, suc de taronja i rom, el qual potencia el sabor final i li afegeix un toc més atrevit. Aquest plat també juga amb les textures degut a la tendresa de les taronges i el cruixent de les ametlles triturades.

Llegiu la recepta completa

05

Pinya a la planxa cremada al rom i granissat de menta i coco

La pinya és ideal per fer a la planxa, encara que s'ha de saber com combinar-la per tal d'aconseguir unes postres ideals! En aquesta recepta no s'experimenta només amb els sabors de la fruita, el rom, la menta i el coco, sinó que també es juga amb la temperatura. Per una banda, pinya cremada amb el licor, i per l'altra, un granissat ben fred de coco i menta, dos elements que, ja de per si, aporten frescura als plats.

Llegiu la recepta completa

06

Síndria a la planxa i secret de porc ibèric amb salsa agredolça

Les fruites no serveixen només per a les postres, també poden afegir un punt dolç a diferents plats salats i millorar-los molt! Com passa amb aquesta recepta, la síndria actua com a guarnició del porc ibèric, però dóna el seu sabor dolç a la totalitat del plat. A més, aquest canvi de sabors es veu potenciat amb un matís diferent: la salsa agredolça.

Llegiu la recepta completa

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: