Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

6 receptes salades amb avellanes

Us proposem sis plats per incorporar aquesta fruita seca a la cuina

28/08/2018

La fruita seca té una importància cabdal en la cuina catalana, i un exemple d'això és la picada, una de les salses essencials de la gastronomia catalana, que incorpora ametlles en la preparació i que es poden substituir per altres fruites seques, com les avellanes.

Alguns dels plats que us presentem a continuació inclouen una picada amb avellanes, però altres receptes les fan servir d'una altra manera. En tot cas, totes tenen una cosa en comú: són plats salats, bons i fàcils de fer!

01 Nyoquis de patates i idiazabal amb bolets i emulsió d'avellanes

Nyoquis de patates i idiazabal amb bolets i emulsió d'avellanes Becky Lawton

Nyoquis de patates i idiazabal amb bolets i emulsió d'avellanes

Que no us espanti l'emulsió del títol de la recepta. Aquest plat és una manera fantàstica de donar la benvinguda al clima tardorenc que, a poc a poc, arriba. Incorpora bolets, avellanes i els nyoquis, i l'idiazabal li dóna un toc de distinció que us deixarà bocabadats.

Llegiu la recepta completa

02 Coca d'escalivada amb pernil cuit i avellanes

Coca d'escalivada amb pernil cuit i avellanes

Coca d'escalivada amb pernil cuit i avellanes

Aquesta coca és la prova que es pot menjar un plat original i saludable sense dedicar gaire temps a cuinar. És perfecte per als mandrosos i les mandroses! Les avellanes, aquí, formen part de la salsa que rega les verdures escalivades.

Llegiu la recepta completa

03 Tofu a la graella amb macarrons de xiitake, crema d'avellanes i nyàmera

Tofu a la graella amb macarrons de xiitake, crema d'avellanes i nyàmera Becky Lawton

Tofu a la graella amb macarrons de xiitake, crema d'avellanes i nyàmera

L'energia que aporta la fruita seca la fa molt adequada per a tota mena de plats, com aquest tofu a la graella. És un plat d'alta cuina, però, si us hi fixeu, els ingredients no són tan estranys i l'elaboració no és gaire complicada. 

Llegiu la recepta completa

04 Gall negre del Penedès amb crumble de fruits secs

Gall negre del Penedès amb crumble de fruits secs

Gall negre del Penedès amb 'crumble' de fruita seca, orellanes i reducció de cabernet

Les avellanes ens poden ajudar a lligar una salsa, a donar gust a un plat o a aportar una textura diferent a les receptes. En aquesta proposta formen part d'un 'crumble' de fruita seca que acompanya una cuixa de gall negre del Penedès i li dóna un toc cruixent molt agradable al paladar.

Llegiu la recepta completa

05 Vedella amb bolets

Vedella amb bolets

Vedella amb bolets

Hi ha receptes que, com aquell qui diu, no necessiten presentació. Aquest plat de vedella amb bolets de les Cuineres de Sils és un exemple de com la picada catalana tradicional pot incorporar les avellanes. I queda tan bona que només us podem dir que ja tardeu a preparar-la!

Llegiu la recepta completa

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 277

TERRINES. EL CLÀSSIC QUE TORNA

  • Plats del mes
  • Jo Baixas

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto