Preparació
- En un bol, tritureu la nata de civada amb les avellanes picades i rectifiqueu-ho de sal. Poseu la crema d'avellanes en un biberó de plàstic de cuina i reserveu-ho.
- Peleu la nyàmera, talleu-la i coeu-la en una olla amb aigua i sal. Escorreu-la i passeu-la per la batedora elèctrica, amb una mica de l'aigua de cocció i oli d'oliva, fins aconseguir una textura de puré cremós.
- Per als macarrons vegetals de xiitake: refredeu un tub d'acer inoxidable (10 mm de diàmetre x 20 cm de llarg) o un Macarrón Kit (un estri específic per elaborar macarrons de gelatina) al congelador o en aigua amb gel.
- En una olla, bulliu els xiitakes, la wakame i la salsa de soja, 5 min. Deixeu-ho infusionar 5 min i coleu-ho.
- En un cassó, mescleu el brou tebi resultant amb la kappa i feu que arrenqui el bull.
- Aboqueu el brou calent en una safata i espereu que es refredi fins als 80ºC.
- Traieu el tub o el Macarrón Kit del congelador i assequeu-lo amb un drap.
- Submergiu l'estri en el brou uns segons; repetiu l'operació dos cops. Retireu-lo i deixeu-lo gelificar.
- Extraieu la gelatina del tub i talleu-la d'una mida similar a la dels macarrons.
- Salteu els xiitakes tallats a làmines amb la mantega vegetal.
- Farciu els macarrons amb una mica de crema d'avellanes.
- Passeu el tofu fresc tallat a daus per la graella.
- En un plat, poseu els daus de tofu sobre el puré de nyàmera, els macarrons farcits i els xiitakes saltats. Amaniu-ho amb una mica de sal de sèsam i unes gotes d'oli d'avellanes.