Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

7 hamburgueses per llepar-se'n els dits

De vedella, d'ànec, de bacallà, de salmó o veganes: les 7 hamburgueses que us proposem són senzillament irresistibles!

CUINA.CAT

29/05/2020

Tothom sap què és l'hamburgesa, i qui més, qui menys, n'ha menjat. Aquest filet de carn picada, que es pot fregir, fer a la planxa o a la graella, s'ha convertit en una de les elaboracions culinàries més populars arreu del món i ens encanta. L'hamburguesa tradicional, ja ho sabem, es fa amb carn de boví o de porc, però últimament proliferen les hamburgueses d'aviram, de peix o fins i tot de vegetals per a vegans i vegetarians. És habitual servir-les en format d'entrepà. Si voleu fer els típics panets rodons a casa, seguiu aquesta recepta

Hamburguesa de bacallà i cigrons

Hamburguesa de bacallà i cigrons

Hamburguesa de bacallà

Comencem amb la millor hamburguesa de peix. Us encantarà als més amants del peix...i als que no us agrada tant, també! Tot i que l'hamburguesa originàriament és un producte fet amb carn, en els darrers anys el concepte s'ha ampliat, enriquit o pervertit. Aquesta hamburguesa de bacallà n'és un exemple clar. Tant si sou uns puristes de l'hamburguesa com si no ho sou, aquesta us encantarà: és suculent i molt nutritiva!

Llegiu la recepta completa

Hamburguesa de vedella amb ceba confitada, foie-gras i salsa de tòfona

Hamburguesa de vedella amb ceba confitada, foie-gras i salsa de tòfona

Hamburguesa de vedella amb ceba confitada, foie gras i salsa de tòfona

Amb aquesta recepta no ens estem de res! Més enllà de l'hamburguesa, feta amb carn picada de vedella, hi trobareu dos ingredients imprescindibles per al bon gormand: el foie gras, que heu de marcar a la planxa, i la tòfona, amb la qual fareu una salsa en què també posareu un fons de carn reduït i mantega. La ruca hi aporta un regust herbaci i lleugerament picant. Que vagi de gust!

Llegiu la recepta completa

Hofmann burger amb Appenzeller fondant

Hofmann burger amb Appenzeller fondant

Hofmann burger amb Appenzeller fondant

Aquesta recepta té fins a tres trets distintius: la carn d'Angus, una raça bovina originària d'Escòcia que destaca per la seva textura tendra i sucosa, l'Appenzeller, un formatge suís de pasta premsada cuita, i la salsa Café de Paris, feta amb mantega pomada, mostassa, quètxup i una àmplia varietat d'ingredients i sabors: tàperes, anxoves, pela de llimona i de taronja, herbes aromàtiques (marduix, anet, farigola...), begudes alcohòliques (brandi i porto), espècies (curri, caiena, pebre negre...) i salsa Worcestershire.

Llegiu la recepta completa

Hamburguesa amb crema de ceps

Hamburguesa amb crema de ceps

Hamburguesa amb crema de ceps

El cep és un dels bolets més consumits i valorats a casa nostra. El seu sabor subtil i gens estrident, que recorda una mica al de l'ametlla, el fa ideal per acompanyar plats de carn com ara hamburgueses. Per a la crema de ceps també utilitzarem ceba i nata líquida.

Llegiu la recepta completa

 

Hamburguesa d'ànec i chutney de pinya

Hamburguesa d'ànec i chutney de pinya

Hamburguesa d'ànec i chutney de pinya

El chutney és un condiment originari de l'oest de l'Índia. Les seves variants són gairebé infinites, però sempre hi podem trobar alguna espècia i alguna fruita o verdura. En aquest cas hi posem pinya, prunes i gingebre fresc ratllat. Se us acut cap acompanyament millor per a aquesta hamburguesa d'ànec?

Llegiu la recepta completa

Hamburguesa de salmó

Hamburguesa de salmó

Hamburguesa de salmó

Vet aquí una altra hamburguesa de salmó. A diferència de l'anterior, aquesta la fem amb porro, ceba i cibulet picat i l'acompanyem amb patates confitades. En canvi, no hi posem formatge cremós. Vosaltres decidiu quina us agrada més. Si esteu indecisos, sempre podeu fer un 'mix' entre les dues!

Llegiu la recepta completa

'Burger' vegana i bròquil

'Burger' vegana i bròquil Becky Lawton

'Burger' vegana i bròquil

Les hamburgueses veganes estan de moda i des d'aquí volem fer la nostra contribució particular. S'acostumen a fer amb algun tipus de llegum, que tenen la consistència òptima per fer la massa. En aquest cas fem servir mongetes blanques, però també podeu optar per utilitzar cigrons o llenties. Ho condimentem amb coriandre, gingebre i cúrcuma. També especiem el bròquil amb comí, coriandre i canyella.

Llegiu la recepta completa

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 279

PORTEM LA PRIMAVERA AL PLAT!

  • Plats del mes
  • Sara Valls

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: