CUINA.CAT
29/05/2020Tothom sap què és l'hamburgesa, i qui més, qui menys, n'ha menjat. Aquest filet de carn picada, que es pot fregir, fer a la planxa o a la graella, s'ha convertit en una de les elaboracions culinàries més populars arreu del món i ens encanta. L'hamburguesa tradicional, ja ho sabem, es fa amb carn de boví o de porc, però últimament proliferen les hamburgueses d'aviram, de peix o fins i tot de vegetals per a vegans i vegetarians. És habitual servir-les en format d'entrepà. Si voleu fer els típics panets rodons a casa, seguiu aquesta recepta!
Hamburguesa de bacallà i cigrons
Comencem amb la millor hamburguesa de peix. Us encantarà als més amants del peix...i als que no us agrada tant, també! Tot i que l'hamburguesa originàriament és un producte fet amb carn, en els darrers anys el concepte s'ha ampliat, enriquit o pervertit. Aquesta hamburguesa de bacallà n'és un exemple clar. Tant si sou uns puristes de l'hamburguesa com si no ho sou, aquesta us encantarà: és suculent i molt nutritiva!
Hamburguesa de vedella amb ceba confitada, foie-gras i salsa de tòfona
Amb aquesta recepta no ens estem de res! Més enllà de l'hamburguesa, feta amb carn picada de vedella, hi trobareu dos ingredients imprescindibles per al bon gormand: el foie gras, que heu de marcar a la planxa, i la tòfona, amb la qual fareu una salsa en què també posareu un fons de carn reduït i mantega. La ruca hi aporta un regust herbaci i lleugerament picant. Que vagi de gust!
Hofmann burger amb Appenzeller fondant
Aquesta recepta té fins a tres trets distintius: la carn d'Angus, una raça bovina originària d'Escòcia que destaca per la seva textura tendra i sucosa, l'Appenzeller, un formatge suís de pasta premsada cuita, i la salsa Café de Paris, feta amb mantega pomada, mostassa, quètxup i una àmplia varietat d'ingredients i sabors: tàperes, anxoves, pela de llimona i de taronja, herbes aromàtiques (marduix, anet, farigola...), begudes alcohòliques (brandi i porto), espècies (curri, caiena, pebre negre...) i salsa Worcestershire.
Hamburguesa amb crema de ceps
El cep és un dels bolets més consumits i valorats a casa nostra. El seu sabor subtil i gens estrident, que recorda una mica al de l'ametlla, el fa ideal per acompanyar plats de carn com ara hamburgueses. Per a la crema de ceps també utilitzarem ceba i nata líquida.
Hamburguesa d'ànec i chutney de pinya
El chutney és un condiment originari de l'oest de l'Índia. Les seves variants són gairebé infinites, però sempre hi podem trobar alguna espècia i alguna fruita o verdura. En aquest cas hi posem pinya, prunes i gingebre fresc ratllat. Se us acut cap acompanyament millor per a aquesta hamburguesa d'ànec?
Hamburguesa de salmó
Vet aquí una altra hamburguesa de salmó. A diferència de l'anterior, aquesta la fem amb porro, ceba i cibulet picat i l'acompanyem amb patates confitades. En canvi, no hi posem formatge cremós. Vosaltres decidiu quina us agrada més. Si esteu indecisos, sempre podeu fer un 'mix' entre les dues!
'Burger' vegana i bròquil Becky Lawton
Les hamburgueses veganes estan de moda i des d'aquí volem fer la nostra contribució particular. S'acostumen a fer amb algun tipus de llegum, que tenen la consistència òptima per fer la massa. En aquest cas fem servir mongetes blanques, però també podeu optar per utilitzar cigrons o llenties. Ho condimentem amb coriandre, gingebre i cúrcuma. També especiem el bròquil amb comí, coriandre i canyella.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: