Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

7 receptes amb nespres

Us presentem 7 postres que podeu elaborar amb aquesta fruita potser poc coneguda però veritablement addictiva!

CUINA.CAT

28/05/2018

Ha arribat el moment de reivindicar sense complexos aquesta fruita, un dels regals gastronòmics que ens fa cada any la primavera. En podem lloar la polpa compacta i sucosa, el sabor marcat i atrevit, l'equilibri perfecte entre dolçor i acidesa... o potser n'hauríem d'elogiar les propietats digestives, diürètiques i antioxidants? Sigui com sigui, la nespra és una fruita amb una personalitat singularíssima que no us podeu deixar perdre per res del món!

Nespres amb vi

Nespres amb vi

Nespres amb vi

Una d'aquelles postres que tenen en la senzillesa una de les seves principals virtuts. Primer de tot, deixeu coure durant uns 20 minuts el vi, el sucre, la canyella i l'anís estrellat (també hi podeu posar cardamom, clau d'olor, vainilla, pell de taronja... al vostre gust!). Després, afegiu-hi les nespres sense pinyol i espereu 10 minuts més. El resultat és una elaboració poc pretensiosa però plena de sabors.

Llegiu la recepta completa

Cireres farcides de mascarpone amb sopa de nespres

Cireres farcides de mascarpone amb sopa de nespres

Cireres farcides de mascarpone amb sopa de nespres

Aquesta recepta té la virtut de combinar l'acidesa calculada de les nespres i el suc de taronja amb el sabor suau, una mica dolç, del mascarpone, un pseudoformatge cremós originari de la Llombardia i molt utilitzat en postres com ara el tiramisú. A això cal afegir-hi les cireres, amb la seva textura carnosa i el seu gust profund i sofisticat.

Llegiu la recepta completa

Gelatina de nespres i caramel d’espígol

Gelatina de nespres i caramel d’espígol

Gelatina de nespres i caramel d’espígol

Aquestes postres estan inspirades en una elaboració de Jordi Roca, el responsable de les postres del restaurant El Celler de Can Roca. Ell, però, feia servir albercocs en comptes de nespres, maduixetes en comptes de gerds i eucaliptus i menta en comptes d'espígol i llimona. La recepta que us proposem, doncs, té un punt més d'intensitat en el sabor, d'acidesa i de complexitat aromàtica.

Llegiu la recepta completa

Clafoutis de vainilla i nespres

Clafoutis de vainilla i nespres

Clafoutis de vainilla i nespres

El clafoutis és un pastís originari de la regió del Llemosí (Occitània) que té una consistència semblant a la quiche i que tradicionalment es decora amb cireres o amb prunes. Aquesta recepta també està influïda per la creació d'un dels germans Roca, en aquest cas d'en Joan, el xef del restaurant.

Llegiu la recepta completa

Confitura de nespres i taronja amb vainilla

Confitura de nespres i taronja amb vainilla

Confitura de nespres i taronja amb vainilla

Amb aquesta confitura tornem a demostrar, igual que en la recepta anterior, que les nespres i la vainilla formen una aliança culinària realment interessant. I és que la vainilla, amb el seu sabor suau i inimitable, serveix de contrapunt a ingredients amb un cert nivell d'acidesa com les nespres o la taronja. També hi posem canyella, que hi aporta un regust molt característic.

Llegiu la recepta completa

Gelat de nespres

Gelat de nespres

Gelat de nespres

Només us caldran tres ingredients per preparar aquest gelat deliciós: llet condensada, llet evaporada i, evidentment, nespres. La llet evaporada i la condensada coincideixen en el fet que se'ls ha extret part de l'aigua que hi ha a la llet crua. La principal diferència que hi ha entre les dues és que a la llet condensada se li afegeix sucre.

Llegiu la recepta completa

Batut de nespres

Batut de nespres

Batut de nespres

I acabem amb una altra recepta senzilla, de pocs ingredients, però que segur que us encantarà! Es tracta, simplement, de triturar les nespres, el iogurt i el sucre. Deixeu-ho refredar, serviu-ho... i a gaudir!

Llegiu la recepta completa

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: