Consells de cuina La Vanguardia

El juny de 2009 vaig anar anar al taller de cuina al Bonpreu. En aquella ocasió, en David Lienas ens va proposar tres receptes amb fruites de temporada, entre les quals hi havia una confitura d’albercocs que jo he adaptat per fer-la de nespres i així aprofitar l’excés de nespres que encara tenim a casa. Com sempre, les explicacions que ens va fer de cada recepta van ser molt completes, acompanyades en tot moment de noves idees per fer altres receptes semblants a partir de la recepta bàsica que ens ensenyava ell.

La confitura de nespres és una adaptació de la confitura d’albercocs que ens va ensenyar: l’única diferència és que, per fer-la d’albercocs, com que porten menys aigua, en David va fer un almívar afegint 250 ml d’aigua per cada kg de fruita. A la que he fet jo no hi he posat gens d’aigua, ja que les nespres tenen una proporció d’aigua força alta. D’altra banda, com que tampoc m’interessava conservar-la gaire temps, he reduït la proporció de sucre fins a la meitat del pes de les nespres. Les aromes de la vainilla, la taronja i la canyella queden boníssimes, li donen un toc diferent i subtil que converteixen una senzilla confitura d’aprofitament en una menja delicada i deliciosa. Proveu-la i ja m’ho direu!

Preparació

  1. Peleu les nespres, trossegeu-les i poseu-les amb el sucre en un cassó al foc. Afegiu-hi les aromes i coeu-ho a foc lent, remenant-ho sovint, durant 45-60 min, fins que la fruita quedi caramel·litzada i desfeta.
  2. Bulliu els pots de vidre amb les tapes per esterilitzar-los. Escorreu els pots, ompliu-los de confitura, tanqueu-los i deixeu-los refredar de cap per avall.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

19 jun

Vespres al Mercat de la Terra 2018

Els Mercats de la Terra passen a celebrar-se, durant els mesos de juny i juliol, els dimarts de 17.30 a 22 h. Deixant...

21 jun

Tast de biblioteques amb DO

La Taverna de Vinseum cada mes fa un repàs a cada una de les diferents denominacions d'origen vinícoles...

21 jun

Secret Foodie Society 2018

Secret Foodie Society planteja una experiència gastronòmica ben peculiar. Una experiència immersiva...

25 mai - 22 jun

VII Jornades gastronòmiques del llagostí

Al vapor, amb arròs, en el carpaccio, a les croquetes, a l'amanida i de moltes més maneres podeu gaudir...

Portada 216

L'AUTÈNTICA PIZZA NAPOLITANA

  • Història i Gastronomia
  • En un espai tan petit, una cuina tan gran...

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto