Si voleu sortir de la monotonia del gaspatxo tradicional, en podeu preparar versions dolces i afruitades aprofitant la temporalitat de les fruites d'estiu. Els vostres gaspatxos guanyaran en potencial nutricional, gust, aroma i presència, fent-ne una sopa freda molt refrescant.
Gaspatxo verd
Un gaspatxo molt saludable, però amb una combinació d'ingredients que veiem poques vegades. Aprofita el sabor de diverses hortalisses com el pebrot verd, els espinacs, els canonges o el cogombre de tota la vida, i és això mateix el que fa que adquireixi aquest color tan vistós. És diferent, però queda boníssim!
Gaspatxo de síndria
La síndria és una fruita tan refrescant que ha esdevingut la protagonista de diverses receptes de gaspatxo! Aquest és un bon exemple, doncs es tritura un bon tall de síndria amb algunes cireres i altres hortalisses. El resultat és un gaspatxo de color vermell, amb tocs dolços i ideal tant d'aperitiu com de postres.
Gaspatxo de pastanaga
Els beneficis de la pastanaga són molts, i aquí els potenciem juntament amb altres hortalisses per tal de crear un cóctel de propietats bones pel cos! Com en altres receptes de gaspatxo, tampoc falta el típic tomàquet, encara que aquí predomina, com és evident, el sabor de la pastanaga.
Gaspatxo Miquel Àngel Roque
Us proposem una recepta de gaspatxo tradicional, canònic, amb la seva habitual alineació d'ingredients: hortalisses, pa, vinagre, oli d'oliva i sal. Si no voleu que l'all sigui tan potent, podeu escalivar-lo, o bé treure-li el cor. Pel que fa a la textura final del gaspatxo, si el voleu més espès poseu-hi més pa, i si el voleu més líquid hi podeu afegir aigua. Si us agrada més fi el podeu colar amb un colador de malla.
Gaspatxo de maduixots Gemma Clofent
Afegir fruites al gaspatxo és un recurs molt divertit, amb el qual guanyem en gust, dolçor, aroma i color. Ha de tenir un cert equilibri per tal que sigui realment un gaspatxo de fruites i no un suc de fruites o bé un gaspatxo amb poca aroma fruital. Amb uns maduixots ben madurs de temporada us sortirà un gaspatxo realment bo, dels primers de la temporada de calor.
Gaspatxo de cireres Ada Parellada
Què millor que afegir-hi una fruita tan dolça i deliciosa com la cirera; a part de donar-hi un color força atractiu, el gust és boníssim. Alliberar les cireres del seu pinyol serà una tasca una mica entretinguda, però valdrà la pena. Podeu acompanyar el gaspatxo amb crostons de pa, amb unes quantes hortalisses ben trinxades o, en aquest cas, amb bocinets de cireres ben esmicolats.
Gaspatxo de pastanaga
Aquesta recepta es desvia una mica del que entenem com un gaspatxo tradicional, però no és impediment perquè en resulti una sopa fresca i saborosa. Hi incorporem brou de pastanaga, tot i que també ho podeu fer triturant la pastanaga crua amb la resta d'hortalisses. A més, ho aromatitzem amb un toc de gingebre, un dels perfums preferits de la pastanaga i que sempre aporta personalitat als plats on és present.
Gaspatxo de síndria, granissat d'alfàbrega i escamarlans Becky Lawton
Per acabar el recull de gaspatxos, us en presentem un fet amb síndria i amb altres complements que converteixen aquesta sopa freda en un plat digne de celebració. El plat és d'una gran sofisticació i va més enllà d'un gaspatxo de fruita, ja que també hi incorpora una preparació freda que aromàticament funciona molt bé amb el tomàquet. Unes broquetes d'escamarlans saltats, per sucar el gaspatxo, li acaben de donar categoria.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: