CUINA.CAT
10/02/2020Us apassionen els plats tradicionals catalans i teniu ganes de preparar-ne? En aquest receptari us oferim una selecció de 2 primers plats, 2 segons i 2 postres. No serà fàcil escollir el menú!
Cigrons a la catalana amb espardenyes
Us atreviu amb aquest plat de la cuina catalana? Poseu en remull els cigrons la nit abans i coeu-los durant 1 h. Sofregiu la ceba tallada amb el tomàquet trinxat i els alls. Per a les espardenyes, fregiu-les i reserveu-les. Feu una muntanyeta amb la farina i la mantega i mulleu-ho amb el suc dels cigrons bullits i el sofregit. Ja podeu afegir-hi les espardenyes fregides!
Arròs amb conill i verdures a la cocota
L'arròs amb conill és història de la terra catalana. Per preparar-lo, enrossiu els talls de conill en una cocota. Sofregiu la ceba ratllada amb els pebrots tallats i el tomàquet i coeu-ho a foc lent. Incorporeu-hi les carxofes i el vi blanc. Afegiu-hi l'arròs i els pèsols i decidiu si preferiu un arròs caldós o més aviat sec.
Bacallà confitat amb rostit català
Un tall de bacallà confitat per als paladars més exquisits. Talleu la cansalada a daus i rostiu-la en una cassola fins que es torri. Afegiu-hi la botifarra blanca tallada. Mentrestant, poseu la fruita seca a marinar amb moscatell i salteu-la amb la poma i el sucre cremat. Poseu-hi la botifarra negra tallada i els espinacs. En una cassola poseu la ceba, els alls i els bitxos i deixeu que es confitin. Afegiu-hi el bacallà i ja teniu el plat llest!
Fricandó amb bolets
Us agrada la carn tendra amb moixerons de la terra? Aquest és el vostre plat!
Fregiu la vedella tallada a bistecs petits en una cassola. Prepareu un sofregit amb la ceba i el tomàquet i afegiu-hi la carn. Flamegeu-la amb el conyac i aboqueu-hi el vi blanc. Quan la carn estigui tendra, salteu els bolets a la paella i afegiu-los a la cassola. Completeu-ho amb la picada d'ametlles.
Crema cremada en tres textures
La crema catalana en una nova versió. Original però ben tradicional. En una olla barregeu la llet amb la pell de la taronja, la de la llima i el canonet de canyella. Barregeu també el sucre amb els rovells d'ou i la maizena. Poseu la llet al foc i aboqueu-ne la meitat sobre la barreja dels rovells. La resta de la llet aneu remenant-la fins al primer bull. Afegiu aquesta crema a la crema de llet. Poseu una mica de crema a cada plat i col·loqueu-hi el pa de pessic al damunt. Completeu-la al vostre gust!
Flam de mató
Teniu ganes de tastar unes postres saboroses i ben dolces? Aquest flam de mató no us decebrà.
Bateu en un bol el mató, la crema de llet, els ous i la llet condensada. Unteu el motlle amb mantega, poseu-hi la barreja i coeu-ho al bany maria al forn 1 h i 45 min. Deixeu-ho refredar un dia. Ja podeu servir el flam decorat amb els pinyons i la mel al damunt.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: