Troba la teva recepta

Receptes catalanes tradicionals que cal conèixer

Una proposta de menú amb 6 plats de la nostra cuina

CUINA.CAT

10/02/2020

Us apassionen els plats tradicionals catalans i teniu ganes de preparar-ne? En aquest receptari us oferim una selecció de 2 primers plats, 2 segons i 2 postres. No serà fàcil escollir el menú!

01 Cigrons a la catalana amb espardenyes

Cigrons a la catalana amb espardenyes

Cigrons a la catalana amb espardenyes

Us atreviu amb aquest plat de la cuina catalana? Poseu en remull els cigrons la nit abans i coeu-los durant 1 h. Sofregiu la ceba tallada amb el tomàquet trinxat i els alls. Per a les espardenyes, fregiu-les i reserveu-les. Feu una muntanyeta amb la farina i la mantega i mulleu-ho amb el suc dels cigrons bullits i el sofregit. Ja podeu afegir-hi les espardenyes fregides!

Llegiu la recepta completa                                                                                                                                                                           

02 Arròs amb conill i verdures a la cocota

Arròs amb conill i verdures a la cocota

Arròs amb conill i verdures a la cocota

L'arròs amb conill és història de la terra catalana. Per preparar-lo, enrossiu els talls de conill en una cocota. Sofregiu la ceba ratllada amb els pebrots tallats i el tomàquet i coeu-ho a foc lent. Incorporeu-hi les carxofes i el vi blanc. Afegiu-hi l'arròs i els pèsols i decidiu si preferiu un arròs caldós o més aviat sec. 

Llegiu la recepta completa

03 Bacallà confitat amb rostit català

Bacallà confitat amb rostit català

Bacallà confitat amb rostit català

Un tall de bacallà confitat per als paladars més exquisits. Talleu la cansalada a daus i rostiu-la en una cassola fins que es torri. Afegiu-hi la botifarra blanca tallada. Mentrestant, poseu la fruita seca a marinar amb moscatell i salteu-la amb la poma i el sucre cremat. Poseu-hi la botifarra negra tallada i els espinacs. En una cassola poseu la ceba, els alls i els bitxos i deixeu que es confitin. Afegiu-hi el bacallà i ja teniu el plat llest!

Llegiu la recepta completa

04 Fricandó amb bolets

Fricandó amb bolets

Fricandó amb bolets

Us agrada la carn tendra amb moixerons de la terra? Aquest és el vostre plat! 

Fregiu la vedella tallada a bistecs petits en una cassola. Prepareu un sofregit amb la ceba i el tomàquet i afegiu-hi la carn. Flamegeu-la amb el conyac i aboqueu-hi el vi blanc. Quan la carn estigui tendra, salteu els bolets a la paella i afegiu-los a la cassola. Completeu-ho amb la picada d'ametlles. 

Llegiu la recepta completa

05 Crema catalana en tres textures

Crema catalana en tres textures

Crema catalana en tres textures

La crema catalana en una nova versió. Original però ben tradicional. En una olla barregeu la llet amb la pell de la taronja, la de la llima i el canonet de canyella. Barregeu també el sucre amb els rovells d'ou i la maizena. Poseu la llet al foc i aboqueu-ne la meitat sobre la barreja dels rovells. La resta de la llet aneu remenant-la fins al primer bull. Afegiu aquesta crema a la crema de llet. Poseu una mica de crema a cada plat i col·loqueu-hi el pa de pessic al damunt. Completeu-la al vostre gust!

Llegiu la recepta completa

06 Flam de mató

Flam de mató

Flam de mató

Teniu ganes de tastar unes postres saboroses i ben dolces? Aquest flam de mató no us decebrà.

Bateu en un bol el mató, la crema de llet, els ous i la llet condensada. Unteu el motlle amb mantega, poseu-hi la barreja i coeu-ho al bany maria al forn 1 h i 45 min. Deixeu-ho refredar un dia. Ja podeu servir el flam decorat amb els pinyons i la mel al damunt.

Llegiu la recepta completa

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

01-28 feb

Jornades gastronòmiques 'Temps d'uriços'

Els eriçons de mar són uns dels productes que reben més noms diferents al nostre país. Depèn...

01-29 feb

La Ruta del Xató 2020

Al febrer, la Ruta del Xató, que s’estrena al novembre amb el Festival del Xató de Vilanova i la...

01-29 feb

La Ruta del Xató 2020

Al febrer, la Ruta del Xató, que s’estrena al novembre amb el Festival del Xató de Vilanova i la...

01-29 feb

La Ruta del Xató 2020

Al febrer, la Ruta del Xató, que s’estrena al novembre amb el Festival del Xató de Vilanova i la...

Portada 237 Neta

BACALLÀ FOODIE. MAI NO L'HAVÍEU CUINAT AIXÍ!

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Carlota Claver

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I DE REGAL EL NOU MITJÀ MULTIMEDIA APART + ULLERES VR

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto