Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Plats per acompanyar una calçotada

CUINA.CAT

22/02/2023

Rostir calçots en foc de sarments i menjar-se'ls després de sucar-los en una bona salsa de romesco, en grup, a l'aire lliure. Hi ha res millor, com a celebració? La cuinera Iolanda Bustos ens porta les seves receptes, des de la finca Fontclara, a l'Empordà, per gaudir d'un menú de calçotada per llepar-se'n els dits!

01 Patates al caliu farcides de sobrassada i formatge cremós

Patates al caliu farcides de sobrassada i formatge cremós

Patates al caliu farcides de sobrassada i formatge cremós

Les patates al caliu són tot un clàssic de la cuina a la brasa. Però amb aquesta recepta podem fer que passin de ser un simple acompanyament a convertir-se en un plat principal fàcil i deliciós. Iolanda Bustos ens porta una recepta versàtil i senzilla que podem preparar alhora que fem els calçots, mentre gaudim d'algun entrant o suquem una mica de pa al romesco.

02 Hummus amb moniato i 'chimichurri'

Hummus amb moniato i 'chimichurri'

Hummus amb moniato i 'chimichurri'

L'hummus és l'entrant ideal per compartir a taula durant una calçotada. Aquesta recepta ens proposa preparar-lo amb moniato i 'chimichurri', per després sucar-hi el que més ens agradi: bastonets de pa, d'api, de pastanaga, d'espàrrecs, o del que més ens vingui de gust. Un plat molt florit que, a part de bo, és bonic; una presentació primaveral que convida a gaudir, no només de l'hummus, sinó també de la companyia i del caliu de la calçotada.

03 Romesco

Romesco

Romesco amb un toc de mel

Qui no coneix els calçots... l'estrella de qualsevol calçotada. Però els calçots no serien el que són sense la seva salsa imprescindible, el romesco. La proposta de Iolanda Bustos per a aquest romesco –fàcil, senzill i ràpid de preparar– porta un toc de mel per endolcir la salsa estrella de la festa. Una salsa, però, que no és exclusiva dels calçots, i que convida a sucar-hi una bona llesca de pa.

04 Musclos a la brasa amb romesco picant

Musclos a la brasa amb romesco picant

Musclos a la brasa amb romesco picant

A tot estirar, els solem veure com a aperitiu, al costat de les olives o del formatge. Però aquesta recepta de musclos va una mica més enllà i porta aquests mol·luscs a ser el plat principal, acompanyats de la salsa estrella de la calçotada, el romesco. Una recepta pràctica tant per posar-la als entrants i per compartir com per esdevenir el plat fort d'una bona calçotada.

05 Bacallà amb romesco en papillota de col a la brasa

Bacallà amb romesco en papillota de col a la brasa

Bacallà amb romesco en papillota de col a la brasa

A l'últim, una recepta innovadora i saborosa que combina un filet de peix servit en una fulla de col. No és estrany acompanyar els calçots amb una graellada de carn a la brasa, però potser és menys habitual veure bacallà en una calçotada. Una alternativa tan saludable com gustosa que, com no podia ser de cap altra manera, també va acompanyada de romesco.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 277

TERRINES. EL CLÀSSIC QUE TORNA

  • Plats del mes
  • Jo Baixas

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto