Preparació
- Enceneu el foc per fer les patates al caliu. Poseu-les senceres, sense pelar, dins d’un tàper d’alumini, o tapades amb paper d’alumini, amb unes branques de romaní o de farigola. Tapeu el tàper i deixeu-lo al costat de les brases, 30-40 min. També les podeu fer al forn, a 200 ºC, el mateix temps.
- Quan tingueu la barbacoa encesa, sense flama, feu una creu a cada patata i dins d’aquesta creu poseu-hi una mica de sobrassada i un tros de formatge, amb unes quantes fulles de romaní, sal i pebre. Cal endinsar una mica el farciment dins de la patata.
- Poseu les patates al voltant de la brasa, buscant el lloc de menys intensitat. Mentre aneu coent altres ingredients, les patates s’aniran fent a poc a poc, fins que tingueu la sobrassada i el formatge fos a l’interior. Abans de servir-les, regueu-les amb un bon raig d’oli d’oliva verge extra i una mica de farigola fresca pel damunt.